Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Champions League: Προβάδισμα για τον τελικό η Μπάγερν Μονάχου

Τον πρώτο λόγο για να είναι η μία φιναλίστ του εφετινού τελικού του Champions League (19/05), που θα διεξαχθεί στην έδρα της, έχει από σήμερα το βράδυ η Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες επικράτησε 2-1 στο “Alianz Arena” της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μέχρι το 90ο λεπτό κρατούσε την πολύτιμη ισοπαλία ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου στο “Santiago Bernabeu”, αλλά ο Μάριο Γκόμεζ είχε την τελευταία λέξη.

Οι «μερένγκες» απείλησαν στο 6΄ με το σουτ του Μπενζεμά να αναγκάζει τον Νόιερ σε μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ. Το ματς "άναψε» για τα καλά μετά το 15΄, όταν οι Βαυαροί ζήτησαν πέναλτι στο κράτημα του Ράμος στον Ριμπερί, παράβαση που δεν «τιμώρησε» ο Γουέμπ. Ο Γάλλος, όμως, "εκδικήθηκε" δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά το κόρνερ του Κρόος και τη σύγχυση στα καρέ των "μερένγκες" η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του και με δυνατό σουτ "έγραψε" το 1-0 (3ο γκολ σε 10 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ). Το γκολ "έδωσε φτερά" στους γηπεδούχους, "μπλόκαρε" τη "Βασίλισσα" και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μπάγερν ήταν η ομάδα που κυριάρχησε. Θα μπορούσε, μάλιστα, στο 40΄ να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του στο σουτ του Γκόμεζ.
Μόλις 8 λεπτά από την έναρξη του β΄ 45λεπτου χρειάστηκε να περάσουν , για να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο με το κοντινό πλασέ του Οζίλ από την ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Γκόμεζ (71΄ και 73΄), με το σουτ και την κεφαλιά που επιχείρησε να φεύγουν άουτ. Ο πρώτος σκόρερ της bundesliga «μίλησε» στο 90΄, όταν από γύρισμα του Λαμ με σουτ πάνω στην κίνηση «έγραψε» το τελικό 2-1 και διατήρησε την παράδοση που θέλει τη Μπάγερν να επικρατεί των Μαδριλένων στα 9 από τα 10 ματς που έχουν δώσει επί γερμανικού εδάφους (ένα τελείωσε ισόπαλο).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...