Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στις 15 Μαΐου η εκδίκαση για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος

Την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της  ΕΠΟ έχει ζητήσει και αναμένει η Nova αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κι αυτό διότι, όπως κατηγορεί η  Nova, παραβιάζει το άρθρο 84 του Νόμου 2725/99 το οποίο ρητά αναφέρει πως η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας και των Εθνικών ομάδων μπορούν να γίνουν μόνο από νόμιμους τηλεοπτικούς φορείς.

Η δικάσιμος έχει οριστεί για τη 15η Μαΐου.

Ως  τότε και όπως συμβαίνει εδώ και ένα τρίμηνο σχεδόν, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-16 παραμένουν στον... αέρα, αν και η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει την παραχώρηση τους στην κυπριακών συμφερόντων εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων Media Bold. Ωστόσο κανένας τηλεοπτικός φορέας δεν έχει ανακοινώσει την απόκτησή τους.

Η Nova πάντως, μετά τις συνεχείς καταγγελίες  μέσω επίσημων ανακοινώσεων για αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε η  ΕΠΟ κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, κατέθεσε την αγωγή και περιμένει την απόφαση.

Η... πάγια τακτική της ΕΠΟ να πουλάει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε εταιρείες διαμεσολάβησης έχει ξαναπασχολήσει στο παρελθόν την Ελληνική Δικαιοσύνη και απ΄ ό,τι φαίνεται και η νέα διοίκηση της ΕΠΟ δεν πρόκειται να αποφύγει τις συχνές επισκέψεις στα εισαγγελικά γραφεία. Ίσως γι αυτό κανένας τηλεοπτικός φορέας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την απόκτησή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Ελλάδος καθώς θα ήταν υποχρεωμένος να προσχωρήσει σε μια πρακτική που μπορεί να αποδειχθεί παράνομη και πιθανά ποινικώς κολάσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...