Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ρεάλ: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο»!

Μηνύματα έχει γεμίσει το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης, τα οποία καλούν τους ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή της ήττας (4-1) από την Ντόρτμουντ για την ημιτελική φάση του Champions League.

«Τίποτα δεν είναι απίθανο», «Μαζί μπορούμε» (ήταν ένα από τα σλόγκαν από την εποχή του Καπέλο που κατέκτησε η ομάδα το πρωτάθλημα) και «ανατροπή» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται μεταξύ των παικτών της «βασίλισσας».

Στο κάτω-κάτω, η «βασίλισσα» το έχει ξανακάνει. Όχι μία και δύο, αλλά τρεις φορές στο παρελθόν, έχει επιστρέψει από ήττα με τρία ή και τέσσερα γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης. Ενώ παράλληλα η Ντόρτμουντ στη μοναδική φορά που αποκλείστηκε από τις 14 που είχε κερδίσει το πρώτο ματς στην έδρα της, ήταν το 5-0 από την Μπριζ μετά το 3-0 στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1987/88. Συνεπώς υπάρχει… προηγούμενο. Μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί. Αν δηλαδή η Ρεάλ θα φτάσει στον πρώτο της τελικό μετά το 2002 και θα διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση ή η Ντόρτμουντ θα ξαναβρεθεί εκεί 15 χρόνια μετά το θρίαμβο του 1997.

Η Ρεάλ προέρχεται με την τονωτική για την ψυχολογία της εκτός έδρας νίκη επί της Ατλέτικο με 2-1 για την Primera Division, αν και η διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα είναι στους έντεκα βαθμούς και ο τίτλος μοιάζει χαμένος εδώ και καιρό. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο παρότι έλειψε από το ντέρμπι της Μαδρίτης λόγω ενοχλήσεων, αλλά αναμένεται να λείψει και πάλι ο Άλβαρο Αρμπελόα αν και εξέτισε την τιμωρία του στο πρώτο ματς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...