Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στο Final 4 του Λονδίνου ο Ολυμπιακός (Video)

Μία καλή άμυνα και ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο έφεραν την ανατροπή για τον Ολυμπιακό που εν τέλει επικράτησε της Εφές με 82-72 και πάει Λονδίνο να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Αντίπαλός του, μάλιστα, στον ημιτελικό στις 10 Μαϊου η ΤΣΣΚΑ, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού

Η αμυντική χαλαρότητα με την οποία μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός προκάλεσε αρνητική εντύπωση. Η Εφές αντιμετώπισε μία άμυνα πολύ μαλθακή και την τιμώρησε δεόντως με συνεχόμενα ένας εναντίον ενός για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα έξι πόντων (13-19) στο ξεκίνημα.

Αίφνης, ο Ολυμπιακός άρχισε να άγχεται και να ζητά επιτακτικά σκορ. Χωρίς ψηλό που να είναι σε θέση να δημιουργήσει καταστάσεις μέσα στη ρακέτα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε τη ρώσικη ρουλέτα των τριπόντων η οποία όμως (αν και τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα) δεν γύριζε όπως ήθελαν οι "ερυθρόλευκοι". Αντιθέτως, η μυαλωμένη Εφές έβαλε τρία συνεχόμενα ελεύθερα τρίποντα για να φτάσει στο 21-36 και να φέρει τον πρωταθλητή Ευρώπης σε κατάσταση συναγερμού.

Το ευτύχημα σε εκείνο το σημείο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι τα σουτ έβρισκαν σίδερο, η μείωση του σκορ αποτέλεσε γεγονός λόγω της αμυντικής προσπάθειας (και του μικροτραυματισμού του Φάρμαρ ο οποίος έμεινε για ένα διάστημα εκτός παρκέ). Οπως και να το έβλεπε κανείς, το 33-41 του ημιχρόνου άφηνε σημαντικές ελπίδες στους γηπεδούχους.


Highlights: Olympiacos Piraeus-Anadolu Efes... από Euroleague_Basketball

Ο Ολυμπιακός του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μία ομάδα εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας καθώς, επιτέλους, κατάφερε να απειλήσει την Εφές από μέσα με τη δραστηριότητα του Σπανούλη και τη μαχητικότητα του Πάουελ βάζοντας την τακτική του εξωτερικού σουτ προσωρινά στο ντουλάπι. Η Εφές βγήκε σταδιακά από την αμυντική ισορροπία και οι "ερυθρόλευκοι" αρχικά ροκάνισαν τη διαφορά και εν συνεχεία (με τρίποντο του Σπανούλη και φάουλ-γκολ του Πρίντεζη) έφτασαν στην ολική ανατροπή (52-50 από 35-47).

Από εκεί και πέρα το μομέντουμ πέρασε στα χέρια του Ολυμπιακού ο οποίος είχε την ευκαιρία να ορίσει τη μοίρα της αναμέτρησης και κατά συνέπεια τη δική του. Ο βαθμός προσήλωσης στην άμυνα ανέβηκε και την ώρα που η Εφές έδειχνε να τα έχει χαμένα οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα σερί 7-0 για να κάνουν το 61-55  στο 32'. Ομως αντί να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα πηγαίνοντας σε ώριμες επιθέσεις, οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν στην παγίδα της βιασύνης και έβαλαν την Εφές ξανά στο παιχνίδι αφού με το τρίποντο του Τουνσερί στο 36'η Εφές πέρασε εκ νέου μπροστά (66-67).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως μίλησε η ηγετική προσωπικότητα των Σπανούλη και Πρίντεζη. Με σκορ των δύο ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι μαξιλάρι ασφαλείας (73-68) το οποίο σε συνδυασμό με τις διαδοχικές χαμένες βολές των Τούρκων (αλλά και την απουσία του Φάρμαρ που αποδείχθηκε καθοριστική) στάθηκε αρκετό για να χαρίσει στους "ερυθρόλευκους" την πρόκριση σε ένα ακόμη φάιναλ φορ (4ο τα τελευταία 5 χρόνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...