Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Όχι μόνο εθνική αλλά και διεθνής η λύση για τα στημένα»


Απάντηση Ιωαννίδη στην παρέμβαση Αυγενάκη

Για τις ενέργειες που θα βοηθήσουν  αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των  στημένων αγώνων απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λ. Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «το φαινόμενο των προσυνεν-νοημένων αγώνων και η διαφθορά, αποτελούν σήμερα τις σοβαρότερες απειλές για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και μόνο μέσα από συγκεκριμένες υπερεθνικές δομές, μπορεί να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ιθυνόντων του αθλητισμού, από τις ομάδες μέχρι τις δικαστικές αρχές και τους διαχειριστές τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του  φαινομένου των προσυνενοημένων  αγώνων η Πολιτεία με το Ν. 4049/2012, θέσπισε  επί το αυστηρότερο την ποινική  αντιμετώπιση των αθλητικών αδικημάτων της δωροδοκίας, της δωροληψίας και  ανήγαγε σε κακούργημα κάθε πράξη προσυνεννόησης δωροδοκίας- δωροληψίας αν έχει επέλθει πλέον το αποτέλεσμα που είχε επιδιώξει ο υπαίτιος ή αν ο αγώνας το αποτέλεσμα του οποίου αλλοιώνεται, περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Όπως υπογραμμίζει ο Υφυπουργός κ. Ι. Ιωαννίδης: «θα πρέπει να υπάρξει εναρμονισμένη αντιμετώπιση, ήτοι ουσιαστική σύγκλιση των υφισταμένων νομοθετικών ή άλλων τρόπων αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων και των αποτελεσμάτων αυτών μέσα από ένα πλαίσιο διεθνούς σύμβασης» και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Πολιτεία συμμετέχει σε όλα τα Ευρωπαϊκά For a της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης προκειμένου να καταρτισθεί σχέδιο σύμβασης για την αντιμετώπιση προσυνεννοημένων αγώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...