Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βαριά τιμωρία από Ευρωλίγκα σε Παναθηναϊκό

Η Ευρωλίγκα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τους υπεράριθμους φιλάθλους, τα καπνογόνα και τις σειρήνες στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ενώ οι πράσινοι θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ! Εφεση εντός 10 ημερών θα κάνει η ΚΑΕ.
* Αν δεν πέσει η ποινή στην έφεση που θα κάνει ο Παναθηναϊκός, τότε θα δώσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της πρώτης φάσης της διοργάνωσης την επόμενη σεζόν χωρίς την παρουσία φιλάθλων
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"H Euroleague και ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικής Δικαστής επέβαλαν κυρώσεις στον Παναθηναϊκό, με πρόστιμα και κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, λόγω των φαινομένων βίας στους τελευταίους αγώνες της ομάδας στα play off της Euroleague στο ΟΑΚΑ.

Επικαλούμενος περιπτώσεις, επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων, ο Πειθαρχικός Δικαστής αποφάσισε τα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Euroleague, να διεξαχθούν χωρίς θεατές. Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ για την χρήση παράνομων σειρήνων και φωτοβολίδων.

Ο δικαστής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός οτι τα δύο τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει υποπέσει σε συνεχόμενες παραβάσεις, που δημιουργούν κίνδυνο για τους φιλάθλους, τους παίκτες και τους διαιτητές.

«Όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες, πρέπει να υποθέσουμε οτι όταν έρχονται στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιαθλητική συμπεριφορά από τους θεατές και παρενόχληση πάσης φύσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Παράλληλα, τόνισε οτι σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις για προηγούμενες παραβάσεις που έχουν γίνει, οι κυρώσεις θα είναι πιο αυστηρές. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσβάλει την απόφαση σε 10 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή και της Ευρωλίγκα επιβάλλεται το πρόστιμο των 60.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και η ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επειδή επετράπη η είσοδος σε υπεράριθμους οπαδούς στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ.

Επιβάλλεται η ποινή των 30.000 ευρώ για τον υπεράριθμο κόσμο που παρακολούθησε το τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ. Για την παράβαση στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο σύλλογος τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο και με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών".


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...