Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τα μαγικά γκολ των Ρονάλντο και Τζιοβάνι στα εγκαίνια του νέου Μαρακανά [εικόνες, βίντεο]

Θύμισε Ελλάδα και Ολυμπιακούς αγώνες. Αλλά έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το νέο Μαρακανά άνοιξε τις πόρτες του για τον κόσμο έπειτα από τρία χρόνια εργασιών. Το στάδιο που είχε κερδίσει τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο - πριν αρχίσει να μειώνεται η χωρητικότητά του με την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας - εγκαινιάστηκε ανεπίσημα με ένα παιχνίδι επίδειξης ανάμεσα στους φίλους Ρονάλντο και τους φίλους Μπεμπέτο.

Τα εγκαίνια ήταν ανεπίσημα, γιατί ακόμη το στάδιο δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι έχουν περάσει ήδη τέσσερις μήνες από την προθεσμία που είχε θέσει η FIFA για την εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει επτά αναμετρήσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2014, ανάμεσά τους και τον τελικό.

Στο «σπίτι» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έως τώρα έχουν παραδοθεί μόνο δύο είσοδοι σε αυτό, δεν έχουν τοποθετηθεί όλα τα καθίσματα, ενώ ο περιβάλλον χώρος παραμένει εργοτάξιο. Σε πολλά σημεία του σταδίου υπάρχουν ακόμη τρύπες και δημοσιογράφοι ανέφεραν πως εργάτες δεν τους επέτρεπαν να βγάλουν φωτογραφίες που θα αποδείκνυαν το ημιτελές έργο. Επίσημα, το στάδιο θα παραδοθεί στις 24 Μαΐου. Τον αγώνα παρακολούθησε και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία όμως έφυγε πριν από το ημίχρονο. Ίσως γιατί ο χώρος των επισήμων ήταν πλημμυρισμένος, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Είναι μόλις το τέταρτο στάδιο που παραδίδεται, από τα 12 που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου,.Τα τελευταία τρία χρόνια που γίνονταν οι εργασίες ανακατασκευής πολλές φορές έγιναν διαμαρτυρίες για το κόστος των 500 εκ. δολαρίων για ένα στάδιο στο οποίο έχουν γίνει αρκετές ανάλογες εργασίες στο παρελθόν.

Το Μαρακανά κατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο κύπελλο του 1950, με 200.000 άτομα να παρακολουθούν τον τελικό της διοργάνωσης. Από την παλιά του μορφή, έχει διατηρηθεί μόνο ο εξωτερικός «σκελετός». Εσωτερικά πλέον διαθέτει ένα διάζωμα και η χωρητικότητά του μειώθηκε στις 78.000 θέσεις.

«Η Βραζιλία θα δώσει ένα μεγάλο μάθημα στον κόσμο και σε όσους πίστευαν ότι δεν είναι δυνατόν να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ήδη παραδόθηκε ένα ακόμη στάδιο», είναι η άποψη του Ρονάλντο- μέλος της οργανωτικής επιτροπής- του οποίου η ομάδα κέρδισε με 8-5 την αναμέτρηση με τους φίλους Μπεμπέτο. Μάλιστα στην αναμέτρηση ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι, σημείωσε δύο γκολ, όπως και το «φαινόμενο» με την ομάδα του οποίου αγωνιζόταν.

Το στάδιο άνοιξε μόνο για τα «μάτια» των χιλιάδων εργατών που δούλεψαν στην ανακατασκευή του.

Οι εργασίες για την αναμόρφωση του Μαρακανά ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2010.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο στάδιο είναι ακόμη αρκετά, αλλά πριν από τον αγώνα οι φίλαθλοι παρακολούθησαν και ένα σόου με τον φωτισμό.

Το Μαρακανά θα φιλοξενήσει τα περισσότερα παιχνίδια του Παγκοσμίου κυπέλλου, ανάμεσά τους και το πιο σημαντικό, στις 13 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...