Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η Μπάγερν διέσυρε την Μπαρτσελόνα και έκλεισε θέση για Λονδίνο

Η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ αναδείχθηκε ουσιαστικά από απόψε και είναι η Μπάγερν, που σκόρπισε στους «τέσσερις ανέμους» την Μπαρτσελόνα στο Μόναχο επικρατώντας με 4-0 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και έκλεισε θέση στο μεγάλο ραντεβού του «Γουέμπλεϊ», στις 25 Μαΐου.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έδειξε από το ξεκίνημα πόσο επικίνδυνη είναι, όταν μόλις στο 2ο λεπτό ο Χάβι Μαρτίνεθ «πάτησε» την μπάλα με τακουνάκι στον Ρόμπεν, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Βαλντές αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό διεθνή τερματοφύλακα.

Απέναντι στη «φούρια» των γηπεδούχων οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα προσπάθησαν να απαντήσουν με πρέσινγκ από ψηλά και πολλές πάσες, προκειμένου να «κόψουν» το ρυθμό των Γερμανών.

Αυτό το πέτυχαν εν μέρει, όμως οι Μαρτίνεθ και Σβαϊνστάιγκερ είχαν «θωρακίσει» τη μεσαία γραμμή της Μπάγερν και με αδιάκοπο τρέξιμο, συνεπικουρούμενοι από τους ακραίους Ριμπερί και Ρόμπεν, κάλυπταν κάθε χώρο και δεν επέτρεπαν τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων στην περιοχή τους.

Κατά συνέπεια οι Μέσι και Ινιέστα παρέμεναν ακίνδυνοι, καθώς οι μέσοι των Βαυαρών είχαν αποκόψει την τροφοδότησή τους. Στο 15΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Πικέ ύστερα από σουτ του Λαμ και είχαν δίκιο, ενώ στο 25΄ άνοιξαν το σκορ: ο Ρόμπεν γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Ντάντε πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μίλερ με μια δεύτερη, στο πίσω δοκάρι, έκανε το 1-0.

Η μοναδική καλή στιγμή της Μπαρτσελόνα σε ολόκληρο το ημίχρονο καταγράφηκε στο 29ο λεπτό, όταν ο Ντάντε μόλις που πρόλαβε να διώξει με προβολή σε κόρνερ προ του επερχόμενου Μέσι, στην πάσα του Πέδρο.

Η αδυναμία των «μπλαουγκράνα» στις στημένες μπάλες πληρώθηκε πολύ ακριβά για δεύτερη φορά νωρίς στην επανάληψη, όταν και πάλι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Βαλντές έκανε άστοχη έξοδο Μίλερ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκόμεζ, ευρισκόμενος σε οριακή θέση, έκανε το 2-0.

Στο 73΄ ο Ρόμπεν έκανε «βουνό» την προσπάθεια της Μπαρτσελόνα για ανατροπή στη ρεβάνς, καθώς σκόραρε με ατομική προσπάθεια το τρίτο γερμανικό γκολ, αλλά σε φάση που ο Μίλερ έχει κάνει φάουλ στον Ζόρντι Άλμπα, τον οποίο εμπόδισε να καταδιώξει τον Ολλανδό με… μπασκετικό σκριν.

Οι Καταλανοί έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να μειώσουν και να έχουν ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στο 77ο λεπτό, όταν ο Μπάρτρα βγήκε πίσω από την άμυνα της Μπάγερν αλλά αν και μόνος καθυστέρησε υπερβολικά και εν τέλει σούταρε πολύ άστοχα.

Αφού στο 80ο λεπτό ο Μίλερ νικήθηκε από τον Βαλντές στο μεταξύ τους τετ α τετ, δύο λεπτά αργότερα πήρε την «εκδίκησή» του, όταν ο Ριμπερί βρήκε τον Αλάμπα και αυτός τον Μίλερ, που σκόραρε το 4-0 μέσα σε αποθέωση, απέναντι στις «σκιές» των παικτών της Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...