Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Οι πρώτοι αγώνες σκυταλοδρομιών στίβου διεξάγονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη


Ο Δουβαλίδης μετέχει στους πρώτους αγώνες σκυταλοδρομιών που διεξάγονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά η νέα τάση της IAAF αφού την Κυριακή 28 Απριλίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο, θα διοργανωθούν οι πρώτοι αγώνες σκυταλοδρομιών στίβου, «Σταύρος Μπαλτίδης».

Η παγκόσμια συνομοσπονδία στίβου, προωθεί τις διοργανώσεις σκυταλοδρομιών, αφού διαπιστώνει ότι συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. «Αυτή η γιορτή του αθλητισμού γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ξεκινά από την Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας και ΜΜΕ της IAAF Γιάννης Νικολάου και συμπλήρωσε: «Η παγκόσμια ομοσπονδία, προωθεί τους αγώνες σκυταλοδρομιών και τον Μάιο του 2014 στις Μπαχάμες θα γίνει το πρώτο παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στις ΗΠΑ γίνονται ήδη τέτοιοι αγώνες, με μεγάλη απήχηση. Στην Ελλάδα αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται και οι 700 συμμετοχές που έχουμε με παρουσία τριών εθνικών ομάδων της Ελλάδας και μια της Βουλγαρίας, δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης του θεσμού αυτού».

Οι εθνικές ομάδες επίλεκτων της 4Χ100μ. ανδρών με τους Κώστα Δουβαλίδη, Μανώλη Πατεράκη, Φάνη Ρουσσάκη, Χρήστο Καλαμαρά, της 4Χ400μ. ανδρών με τους Πέτρο Κυριακίδη, Δημήτρη Γράβαλο, Μιχάλη Δαρδανελιώτη, Θανάση Χατζηδημητρίου και της 4Χ800μ. ανδρών με τους Ανδρέα Δημητράκη, Κώστα Νακόπουλο, Θανάση Νάκο, Γιάννη Σταματελόπουλο, θα προσελκύσουν το μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, ενώ παρούσα θα είναι και εθνική ομάδα της Βουλγαρίας στα 4Χ400.

Τους αγώνες στην μνήμη του Σταύρου Μπαλτίδη, διοργανώνουν ο ΓΣ Ηρακλής και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. «Είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγώνες σκυταλοδρομιών στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης, προπονητής του Ηρακλή «Πριν από το πόλεμο, είχαν γίνει κάποια παρόμοια τουρνουά, όμως στο πρόγραμμα τους είχαν και ρίψεις. Το σημαντικό είναι ότι έρχονται δύο εθνικές ομάδες και η 4Χ800 που ακόμη δεν είναι Ολυμπιακό αγώνισμα και αυτό σημαίνει ότι η ομοσπονδία έπιασε το νόημα. Οι αθλητές μας, παίρνοντας μέρος σε τέτοιου είδους αγώνες, θα έχουν εμπειρία σκυταλοδρομιών, αφού έχει παρατηρηθεί, να χάνουμε ακόμη και κατηγορία στα Μπρούνο Ζάουλι, επειδή δεν είχαμε καλές αλλαγές στις σκυταλοδρομίες. Τον τελευταίο καιρό στο στάδιο, βλέπω αθλητές να δοκιμάζουν αλλαγές στην προπόνηση τους και αυτό σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα».

Πέρα από τους αγώνες των σκυταλοδρομιών που θα αρχίσουν στις 16.00, θα διοργανωθεί το Kids Athletics, ένα πρόγραμμα της IAAF που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και που ουσιαστικά τους κάνει μια εισαγωγή στα Ολυμπιακά αθλήματα του στίβου, μέσα από το παιχνίδι. Στο IAAF Kids Athletics, που θα ανοίξει τους αγώνες σκυταλοδρομιών την Κυριακή στις 2.30μμ, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων πρωταθλητών όπως η Βούλα Πατουλίδου, η Τασούλα Κελεσίδου, η Πόπη Ουζούνη, η Χριστίνα Δέσκου, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ο Σάββας Πανάβογλου, ο Θανάσης Παμπαλιάρης, ο Γιώργος Θεοδωρίδης κλπ., οι οποίοι θα αναλάβουν από μία ομάδα 10 παιδιών ο καθένας, (7-12 ετών) με το όνομά τους και θα γίνουν οι εμψυχωτές της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...