Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Καλή κλήρωση, πολύ κακό πρόγραμμα…

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κακά τα ψέματα, για τις ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού, οι οποίες συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League, η κλήρωση παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική τους πορεία. Ασφαλώς και όλα κρίνονται μέσα στις
τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία το αν έχεις απέναντί σου ομάδες που παλεύονται ή… απάλευτες!


Οι «ερυθρόλευκοι» πληροφορήθηκαν πριν μερικές ώρες ότι θα βρουν στο δρόμο τους την Παρί του «πολύ» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (σ.σ. πολύ θα το χαρώ να του ρίξει ένα ξεγυρισμένο… κλωτσίδι ο Αβραάμ ή κάποιος άλλος, καθώς εκτός από εξαιρετικός παίκτης είναι και απίστευτα προκλητικός και παίζει «αλήτικα»), η -«καταραμένη» πέρυσι- Μπενφίκα και η «γλυκανάλατη» Άντερλεχτ.

Με απλά λόγια, όταν έχεις στον ίδιο όμιλο δύο ομάδες που παίζονται, δεν μπορείς παρά να είσαι ευχαριστημένος. Για να το πάω και λίγο πιο μακριά, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι «χαμένος» από χέρι στα δύο παιχνίδια με τους πρωταθλητές Γαλλίας, επειδή πολύ απλά έχουν ομαδάρα και απίστευτο ρόστερ, αλλά δεν είναι «αχτύπητοι», όπως η Μπάρτσα, η Ρεάλ, ή η Μπάγερν.

Κι ενώ όλα έδειχναν πολύ βολικά για τον Ολυμπιακό, τηρουμένων των αναλογιών και του βαθμού δυσκολίας της διοργάνωσης, έγινε γνωστό λίγο αργότερα το πρόγραμμα των αγώνων και η «γλυκιά» είδηση της κλήρωσης, άφησε μια πικρή γεύση στον ουρανίσκο…

Ξεκίνημα με την Παρί στο «Καραϊσκάκη». Ο Θρύλος θα υποδεχθεί το φαβορί του ομίλου στην «καυτή» έδρα του. Είναι σίγουρο ότι σε αυτό το ματς οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να «φρενάρουν» τους Παριζιάνους, επειδή πολύ απλά όλα τα φαβορί «φουλάρουν» στο πρώτο ματς για να κάνουν ποδαρικό με το δεξί. Ρεαλιστικά, πρώτος στόχος για την ομάδα του Μίτσελ θα πρέπει να είναι το να μην χάσει σε αυτό το παιχνίδι. Κι ο ένας βαθμός καλός θα είναι και ίσως αποδειχθεί χρυσός στη συνέχεια… Αν, μάλιστα, έρθει η νίκη, μπορεί να είναι και μισή… πρόκριση!

Συνέχεια με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Μια Άντερλεχτ που στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και δύσκολα θα κάνει σεφτέ. Άρα σε αυτό το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη βελγική ομάδα που θα κυνηγήσει με λύσσα τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τρίτη αγωνιστική και ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Λισσαβόνα για να αντιμετωπίσει τον Φέισα και την παρέα του. Για να είμαστε σοβαροί, ο Σέρβος μέσος θα είναι ίσως το μικρότερο πρόβλημα απ’ όσα μπορεί να θέσει η περσινή φιναλίστ του Europa League.

Στη σούμα, το ξεκίνημα για τον πρωταθλητή Ελλάδας θα είναι το πιο δύσκολο, απ’ όλα τα πιθανά σενάρια, σε συνδυασμό με το ότι η ρεβάνς με την Παρί –στο «Παρκ Ντε Πρενς»- είναι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής κι όχι της 6ης, άρα πολύ δύσκολα η ομάδα του Λοράν Μπλαν θα παρουσιαστεί… αδιάφορη στην έδρα της, ακόμη κι αν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Επίσης, «κόλαση» θα γίνει λογικά και στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων με την Άντερλεχτ στο «Καραϊσκάκη». Δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό ματς κόντρα στην Άρσεναλ που παρατάχθηκε με πολλές ρεζέρβες για την τιμή των όπλων ή με το πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας.

Που καταλήγουμε; Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με… χίλια στη διοργάνωση και να κοιτάξει να μαζέψει ό,τι περισσότερο μπορεί από βαθμούς στα τρία πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης. Ακόμη και μία νίκη στον πρώτο… γύρο του ομίλου, μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για το φίνις. Κι αν δεν καταφέρει να νικήσει, ας κόψει τουλάχιστον όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί από τους άλλους διεκδικητές της πρόκρισης για να μείνει «ζωντανός».

Αν τα καταφέρει, με νίκες στο «Καραϊσκάκη» επί της Μπενφίκα (4η αγωνιστική) και της Άντερλεχτ στο φινάλε, μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Όπως φαίνεται, ο όμιλος θα είναι της… υπομονής με πολλά «ανοικτά» παιχνίδια και… χαμένους βαθμούς από όλους, οπότε εκείνος που θα φανεί πιο… τσιγκούνης από το ξεκίνημα, θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Υ.Γ.: Ο Μίτσελ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κλήρωση και την πορεία της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το υλικό του Ολυμπιακού. Για τον κόουτς όχι και τόσο, αφού ακόμη περιμένει να δει τα αναμενόμενα, όπως προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, από τις δηλώσεις του…

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...