Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στη Μπάρτσα το Σούπερ Καπ!

Η Μπαρτσελόνα δεν εντυπωσίασε, έμεινε στο 0-0 με την Ατλέτικο, αλλά κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας , χάρη στο 1-1 της Μαδρίτης. Έχασε πέναλτι ο Λιονέλ Μέσι. Τον πρώτο τίτλο της σεζόν πανηγύρισε η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, η οποία σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, έμεινε ισόπαλη δίχως τέρματα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Οι «μπλαουγκράνα» όμως, χάρη στο αποτέλεσμα που είχαν πάρει πριν από μία εβδομάδα στην Μαδρίτη (1-1) κατάφεραν να κατακτήσουν το σουπερ καπ Ισπανίας. Ο Μαρτίνο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικούς τους Νεϊμάρ και Μέσι και η Μπαρτσελόα είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως αυτό το στοιχείο της στατιστικής να μεταφράζεται σε φάσεις για τους Πρωταθλητές Ισπανίας.

 Η μοναδική σπουδαία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε από την Ατλέτικο στο 42′, όταν και ο Αρντά Τουράν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βίκτορ Βαλντές, με τον πορτιέρο να κρατάει το μηδέν για την Μπαρτσελόνα, αποκρούοντας το σουτ.

Η Ατλέτικο είχε στο 56′ την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Βαλντές απέκρουσε και το σουτ από το ύψος της περιοχής του Νταβίντ Βίγια. Ο Φελίπε Λουίς, εννέα λεπτά πριν την συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Ντάνι Άλβες και έτσι η ομάδα της Μαδρίτης συνέχισε με δέκα παίκτες το ματς.

Στο 88ο λεπτό ο Πέδρο κέρδισε πέναλτι από τον Μιράντα, αλλά ο Λιονέλ Μέσι που ανέλαβε να το εκτελέσει αστόχησε και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.Η Μπαρτσελόνα, παρά την κακή ποδοσφαιρικά βραδιά στην οποία βρέθηκε, κατέκτησε (χάρη στο 1-1 του πρώτου ματς στην Μαδρίτη) το Σούπερ Καπ. Αυτή ήταν η ενδέκατη φορά που οι «μπλαουγκράνα» κατακτούν την κούπα στην διοργάνωση (με αυτή την ονομασία).

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Ζόρντι Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (74’ Ινιέστα), Αλέξις (65’ Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (89’ Μπαπτιστάο), Τουράν (72’ Αντριάν Λόπεθ), Ντιέγκο Κόστα, Βίγια (83’ Κριστιάν Ροντρίγκεθ)

pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...