Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η Ιντερ άνοιξε τον φάκελο του Κώστα Μήτρογλου

Η Ιντερ μπήκε στο παιχνίδι προσέγγισης της μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου! Όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα «Europa Calcio», η διοίκηση των Νερατζούρι ρώτησε το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον 25χρονο διεθνή φορ για να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες που αφορούν το συμβόλαιο του στον Ολυμπιακό.


Τις συζητήσεις κάνει ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερ Μάρκο Μπράνκα με το γραφείο «Sports Connection» που εκπροσωπεί τον Μήτρογλου. Ο ιταλικός σύλλογος ενημερώθηκε για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του παίκτη (λήγει τον Ιούνιο του 2016) και τις ετήσιες απολαβές του που ανέρχονται στο ποσόν των 600.000 ευρώ και για τη ρήτρα των 8 εκατ. ευρώ.


Στο δημοσίευμα, σημειώνεται πως η ιταλική ομάδα, αν διαπιστώσει πως το κόστος της μεταγραφής δεν ξεπερνά το ποσόν των 10 εκατ. ευρώ θα καταθέσει άμεσα επίσημη πρόταση, αφού γνωρίζει πως η αξία του θα ξεπερνά σε λίγο καιρό τα 20 εκατ. ευρώ. Προφανώς η Ιντερ τρέχει να προλάβει τους άλλους μνηστήρες, που πολιορκούν τον Μήτρογλου όπως είναι οι Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ.

Η Ιντερ παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό τον Πιστολέρο και μάλιστα στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Ρουμανία είχε βρεθεί ο Μπράνκα στο Γ. Καραϊσκάκης. Ετσι φαίνεται οι Νερατζούρι δρομολόγησαν τις εξελίξεις για τη μεταγραφή του Μήτρογλου τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Βασική προϋπόθεση είναι να συναινέσει ο παίκτης. Ο Ολυμπιακός δια στόματος του αθλητικού διευθυντή Πιέρ Ισά έχει πάρει θέση ότι ο διεθνής φορ δεν πωλείται τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ωστόσο όλα είναι ανοιχτά.

Αφιέρωμα στον επιθετικό του Ολυμπιακού, Κώστα Μήτρογλου -εκτός από την «Equipe» -έχει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με αφορμή το δεύτερο ματς μπαράζ της Ελλάδα με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι.

Αναφέρει: «Έλληνας ήρωας: ο Κώστας Μήτρογλου, η ελπίδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από τη Ρηνανία και ξεχωρίζει και αλλιώς. Για να φτάσει τόσο μακριά χρειάστηκε να διανύσει μεγάλη πορεία. Γεννημένος κοντά στην Καβάλα, ο μικρός Κώστας μετακόμισε νωρίς με τους γονείς του στο Νόικιρχεν-Βλούιν της Ρηνανίας, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον».

Όπως επισημαίνει η «FAZ», «η Γκλάντμπαχ τον είχε αφήσει κάποτε να φύγει. Ο Ολυμπιακός λέγεται ότι άρπαξε τον κυκλοθυμικό επιθετικό καταβάλλοντας μόλις 200.000 ευρώ. Ο Μήτρογλου αποτελεί αντικείμενο λατρείας στην Ελλάδα».

Εκδήλωση της UNICEF

Οι Χαβιέρ Σαβιόλα και Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσαν το παρών σε εκδήλωση της UNICEF την Τρίτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που είναι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Εφέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

«Είμαστε συγκινημένοι που είμαστε εδώ και φυσικά πολύ χαρούμενοι που μπορούμε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε», τόνισε ο Σαβιόλα.

Ο αργεντινός επιθετικός πρόσθεσε: «Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο σημαντικά. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι, έχουμε καρδιά. Ήταν πολύ όμορφο να βρεθούμε σήμερα σε αυτή την εκδήλωση και να δούμε αυτά τα παιδιά να χαμογελάνε. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν για διάφορους λόγους στον κόσμο, τα προβλήματα της πείνας, της αδικίας απέναντι στα παιδιά».

Ο αργεντινός επιθετικός θέλει να είναι πάντα κοντά στα παιδιά: «Υπάρχει μία ποδοσφαιρική σχολή στην Αργεντινή και μία στην Ισπανία. Σημασία έχει να είσαι κοντά στα παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο. Μου αρέσει να μπορώ να προσφέρω την υποστήριξη που χρειάζονται. Και με όποιον τρόπο μπορώ, θα συνεχίσω να είμαι κοντά τους».

Από την πλευρά του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Ήταν κάτι πολύ όμορφο και πολύ συγκινητικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού για αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε υπερήφανοι γιατί συμμετέχουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια. Σίγουρα θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά. Είμαστε ποδοσφαιριστές, αλλά εκτός γηπέδων είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να είμαστε πάντοτε δίπλα και στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη και στο πλευρό του απλού κόσμου».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μιλώντας για το ματς της εθνικής μας με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι δήλωσε:«Η ομάδα αυτή έχει μέταλλο και έχει αποδείξει πολλές φορές το χαρακτήρα της στα δύσκολα παιχνίδια. Μιλάω καθημερινά με τα παιδιά, το κλίμα είναι πολύ καλό, είναι όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα πάνε να πάρουν την πρόκριση. Αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις από τέτοια ματς και μπορεί να πάρει την πρόκριση».

Στον αγωνιστικό τομέα οι Βάις, Ολαϊτάν, Εντινγκά γυμνάστηκαν την Τρίτη σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Μίτσελ έριξε το βάρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και το συνεχές πρέσινγκ. Ακόμα οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν διπλό, σε χώρο μικρότερο του γηπέδου.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων στους Νέους του Ολυμπιακού Βασίλης Αλεξούδης ευχαρίστησε μέσω της ιστοσελίδας του τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Βρέντζο οι οποίοι ήταν αρωγοί και τον στήριξαν στην περιπέτεια της υγείας του ώστε να γυρίσει και πάλι δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους. Ακόμα ο Αλεξούδης ευχαρίστησε τον επιστήμονα Λεωνίδα Συρμαλή και τη Σοφία Κυριακίδου στο φυσικοθεραπευτήριο της οποίας έκανε την αποκατάσταση μετά τη χειρουργική επέμβαση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...