Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πρωταθλητής στα... 70 του!

Έξι μετάλλια πρωταθλητή παρέλαβε την Τετάρτη ο 70χρονος πλέον Πελέ, αφού αναγνωρίστηκαν στην Βραζιλία οι διοργανώσεις που διεξήχθησαν πριν από το 1971.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, Πελέ, που έχει κατακτήσει τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο πήρε έξι μετάλλια πρωταθλητή... μαζεμένα, σε ειδική τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από τον πρόεδρο της Π.Ο. της Βραζιλίας (CBF), Ρικάρντο Τεϊξέιρα. Αυτό έγινε επειδή η CBF ανακοίνωσε την αποφασή της να συμπεριλάβει στα ιστορικά της βιβλία και τις διοργανώσεις της δεκαετίας του 1960.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα τα αρχεία του εθνικού πρωταθλήματος ξεκινούσαν από το 1971, πλέον έτος έναρξης θεωρείται το 1959 και επισημοποιούνται οι διοργανώσεις του «Κύπελλο Βραζιλίας» και «Ρομπέρτο Γκόμες Πεντρόσα» που διεξήχθησαν το διάστημα 1959-1970. Η Σάντος κατέκτησε έξι τίτλους στη συγκεκριμένη περίοδο και το μαύρο διαμάντι, που φόρεσε την φανέλα της από το 1956 έως το 1974, αναγνωρίστηκε ως πρωταθλητής Βραζιλίας!

«Πιστεύω ότι μας άξιζε αυτή η αναγνώριση. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, εκ μέρους όλων όσοι φόρεσαν τη φανέλα της Σάντος εκείνη την περίοδο», είπε ο 70χρονος Πελέ. Την δεκαετία του 1960 η Σάντος εκπροσώπησε ως πρωταθλήτρια την Βραζιλία σε διεθνείς διοργανώσεις και κατέκτησε δύο φορές το διηπειρωτικό Κύπελλο (1962, 1963).
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...