Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Serie A: Συνεχίζει ακάθεκτη η Νάπολι

NOVARA, ITALY - SEPTEMBER 08:  Alberto Palosch...Image by Getty Images via @daylifeΕχει πάρει από το χέρι τη Νάπολι και την οδηγεί στην επιτυχία (και) στην Serie A. Ο Εντισον Καβάνι με ένα ακόμα τρομερό γκολ χάρισε στο 93' τη νίκη (1-0) κόντρα στην Λέτσε και το -3 από την κορυφή. Πήρε 1-1 από την Γιούβε η Κιέβο.

Μετά την μεταγραφή του το καλοκαίρι από την Παλέρμο, έχει γίνει μόδα στο «Σαν Πάολο». Οπως το διαφημιστικό σλόγκαν του Ρομπέρτο Καβάλι, έτσι και η Νάπολι καθαρίζει στα περισσότερα ματς με έναν απλό τρόπο. Just... Cavani! Ο Ουρουγουανός επιθετικός, χάρισε με τρομερή ενέργεια και σουτ στο παραθυράκι, τη νίκη (1-0) στους Παρτενοπέι, που είχαν σωθεί στην ίδια φάση προηγουμένως, με τον Γκράβα να κόβει τη μπάλα πάνω στην γραμμή. Οι Ναπολιτάνοι είναι πλέον στο -3 από την πρωτοπόρο Μίλαν και έχουν τους ίδιους πόντους (33) από την 2η του πίνακα, Λάτσιο, από την οποία υστερούν στην στην ισοβαθμία.

Σοκ στο 93' για Γιούβε!

Αν και κρατούσε παλικαρίσια το διπλό μέσα στο «Μπετεγκόντι» κόντρα στην Κιέβο, η Γιουβέντους πλήρωσε ακριβά την αδράνεια στην άμυνα στο 93'. Οι Μπιανκονέρι, μετά τα καλά νέα και την ήττα της Μίλαν ήθελαν τη νίκη για να μειώσουν στο -3 και ο πορτιέρε, Μάρκο Στοράρι βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση αποκρούοντας το πέναλτι του Μαρκολίνι στο 16'. Ενα τέταρτο μετά, οι παίκτες του Τζίτζι Ντελ Νέρι πήραν και το προβάδισμα, με τον συνήθη ύποπτο, Φάμπιο Κουαλιαρέλα να ανοίγει το σκορ με ανάποδο σουτ από την μικρή περιοχή μετά από κόρνερ και γύρισμα του Ιακουίντα (0-1).

Στο δεύτερο μέρος, η Μεγάλη Κυρία έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του νεαρού, Τζιαντονάτο στο 52' και οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο για την ισοφάριση. Στο 80' ο Κράσιτς μετά από μία τουλάχιστον εντυπωσιακή προσπάθεια την οποία ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, πέρασε τρεις αντιπάλους και τον Σκουίτζι (είχε αντικαταστήσει στο 71' τον Σορεντίνο), όμως στην κενή εστία, έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ και η Γιουβέντους το πλήρωσε με την απώλεια της νίκης. Στο 93' ο Πελισιέ βρέθηκε ακατανόητα μόνος του στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με δεξί σουτ νίκησε τον Στοράρι για το τελικό 1-1, οι Μπιανκονέρι έμειναν στο -5 από την κορυφή.

Εχασε την ευκαιρία η Παλέρμο

Την ευκαιρία να παραμείνει στην 5η θέση του πίνακα έχασε η Παλέρμο, η οποία αν και προηγήθηκε κόντρα στην ουραγό, Μπάρι των δέκα παικτών με τον Ιλιτσιτς (45+2') ισοφαρίστηκε στην επανάληψη, από το πέναλτι του Μασιέλο στο 53' με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος. Στα υπόλοιπα ματς, η Κατάνια έκαμψε στην Σικελία την αντίσταση της Μπρέσια, του Μάριο Μπερέτα, με γκολ του Μάξι Λόπες, ενώ η Πάρμα έμεινε στην λευκή ισοπαλία με την Μπολόνια στο «Ταρντίνι».

Στο κόλπο η Λάτσιο

Η Λάτσιο με γκολ του νεαρού Κόζακ στο 88’ πήρε μεγάλη νίκη επί της Ουντινέζε με 3-2 και πλησίασε ξανά στους 3 βαθμούς την πρωτοπόρο Μίλαν. Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, οι παίκτες των δύο ομάδων προσέφεραν γκολ και θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Ολίμπικο». Οι Λατσιάλι πήραν νωρίς το προβάδισμα με τέρμα του Ερνάνες στο 2’, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έχασαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν την ισοφάριση με το γκολ του Σάντσες στο 50'.

Η χαρά των Μπιανκονέρι κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς ο Μπιάβα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 52’. Οι παίκτες της Ουντινέζε δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν εκ νέου το παιχνίδι στο 61’ με τον Ντένις. Το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό, αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της νίκης, κάτι που κατάφερε η Λάτσιο στο 88’ με τον Κόζακ. Οι Λατσιάλι μετά τη νίκη τους βρίσκονται και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (18/12)
Τσεζένα-Κάλιαρι 1-0 (17' Χιμένες)
Μίλαν-Ρόμα 0-1 (69' Μποριέλο)

Κυριακή (19/12)
Λάτσιο-Ουντινέζε 3-2  (2' Ερνάνες, 52' Μπιάβα, 88' Κόζακ - 50' Σάντσες, 61' Ντένις)
Μπάρι-Παλέρμο 1-1  (53' πεν. Μασιέλο - 45+2' Ιλιτσιτς)
Κατάνια-Μπρέσια 1-0 (34' Μάξι Λόπες)
Κιέβο-Γιουβέντους 1-1 (93' Πελισιέ - 31' Κουαλιαρέλα)
Νάπολι-Λέτσε 1-0 (93' Καβάνι)
Πάρμα-Μπολόνια 0-0
Σαμπντόρια-Τζένοα (21.45)

Φιορεντίνα-Ιντερ (19/01)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...