Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Κόλπο» με πλαστά εισιτήρια από ΠΑΕ!

Στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ έπεσαν επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, καθώς φέρονται να εκδίδουν πλαστά εισιτήρια τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Mega και ο δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης.

Οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ήδη «συλληφθεί», ενώ επιβαρυντικά στοιχεία υπάρχουν επίσης για Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, Ηρακλή και Ατρόμητο. Οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισα και Ατρόμητος με ανακοίνωσή τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν κάνει καμία παράνομη ενέργεια. Ανεπίσημα αντέδρασε και ο Αστέρας Τρίπολης.

Όλα ξεκίνησαν όταν επί θητείας του Γιάννη Ιωαννίδη στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού δόθηκε η δυνατότητα στις ομάδες αντί να τρυπούν τα εισιτήρια στις εφορίες, να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσω ενός μηχανήματος που είναι on line συνδεδεμένο με τις εφορίες. Έτσι οι αρχές γνώριζαν πόσα εισιτήρια είχαν εκδοθεί και αναλόγως γινόταν η απόδοση του ΦΠΑ.

Όμως, όπως αποδεικνύεται, κάποιες ΠΑΕ χρησιμοποιούσαν ένα απλό εκτυπωτικό μηχάνημα μοιράζοντας εισιτήρια που δεν ήταν τρυπημένα και συνεπώς απέφευγαν την απόδοση χρημάτων στην εφορία. Τα μέλη του κυκλώματος, όμως, δεν εξέδιδαν απλώς τα πλαστά εισιτήρια, αλλά παράλληλα θεωρούσαν πολύ λιγότερα και μικρότερης αξίας από τα γνήσια εισιτήρια στις εφορίες, ώστε να γλιτώνουν ΦΠΑ. Τα χιλιάδες θεωρημένα από την εφορία εισιτήρια τα έβαζαν σε έναν φοριαμό του γηπέδου και αφού εξέδιδαν τα πλαστά εισιτήρια από τα εκδοτήρια, έβγαζαν τα θεωρημένα από τον φοριαμό μετά το τέλος του αγώνα και έκοβαν τα στελέχη των εισιτηρίων για μερικές χιλιάδες, προτιμώντας μάλιστα εισιτήρια των 10 και 20 ευρώ και ελάχιστα των 50. Την άλλη μέρα, πήγαιναν στην εφορία και δήλωναν πολύ μικρότερο αριθμό εισιτηρίων από όσα είχαν διαθέσει.

Ο ΣΔΟΕ έκανε έφοδο, μετά από καταγγελία, στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός και προχώρησε σε κατάσχεση των εκτυπωτικών μηχανημάτων αλλά και των πλαστών εισιτηρίων, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

«Αυτή η ιστορία γίνεται εδώ και δύο χρόνια, όχι μόνο σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εγώ το παρατήρησα όταν πήγα με έναν φίλο μου να παρακολουθήσω τον αγώνα της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο δημοσιογράφος του Mega, Θάνος Πασχάλης. «Τον περασμένο Μάρτιο διαπιστώθηκε πως το ίδιο πράγμα έκανε και ο Ολυμπιακός, αλλά επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΠΑΕ και συμμορφώθηκε».

Όσο για το τι θα ακολουθήσει; «Θα επιβληθούν στις ομάδες τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο του εισαγγελέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...