Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΗΣ: 12 λεπτά κράτησε το όνειρο της πρόκρισης....

Δώδεκα λεπτά κράτησε το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ για τον Αρη. Στη ρεβάνς της φάσης των "32" της διοργάνωσης (το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα), με δύο γρήγορα γκολ του Εντιν Τζέκο (7΄και 12΄) κι ένα του Γιάγια Τουρέ στο 75΄ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε των "κίτρινων" με 3-0 και πήρε άνετα το εισιτήριο για τους "16".

Τα σχέδια του Γιάννη Μιχαλήτσου στη ρεβάνς της φάσης των "32" με τους "πολίτες" χάλασαν μόλις στο 7ο λεπτό, μετά το τραγικό λάθος του Λαζαρίδη και το άψογο πλασέ του Τζέκο (1-0). Κι εκεί που οι Θεσσαλονικείς πήγαν να συνέλθουν, ο Βόσνιος σέντερ φορ με νέο πλασέ, πέντε λεπτά αργότερα, "χτύπησε" και πάλι (2-0). Οι Αγγλοι με την επίτευξη του δεύτερου γκολ "κατέβασαν ταχύτητα", παρ΄ όλα αυτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Ο Αρης που δεν είχε άλλες επιλογές από το να βγει στην επίθεση προσπάθησε να το κάνει, αλλά ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η ελληνική ομάδα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική προς την εστία του Χαρτ, ο οποίος εξελίχθηκε σε θεατή του ματς. Στο 44΄, μάλιστα, ο Τζέκο βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, πέρασε και τον γκολκίπερ του Αρη, αλλά κόπηκε πριν πλασάρει στην άδεια εστία από τον Λαζαρίδη.
   Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι "σίτιζενς" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 66΄ "αγγιξαν" το 3-0 με τον Μπαλοτέλι, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 75΄ με τον Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός μέσος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Λαζαρίδη κι άλλαξε όσο έπρεπε πορεία για να καταλήξει στη γωνία του Σηφάκη (3-0). Η μοναδική αξιόλογη φάση του Αρη στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 90΄, με το σουτ του Φατί μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ.
   Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
   Κίτρινες: Κολάροφ - Βανγκέλι, Νέτο, Πρίττας
   Οι συνθέσεις:
   ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κολάροφ, Μπόατενγκ, Λέσκοτ, Κομπανί (35΄ Ζαμπαλέτα), Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (80΄ Σον Ράιτ Φίλιπς), Τζέκο, Μπαλοτέλι, Τέβες (79΄ Βιεϊρά).
   ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Μίσελ, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Τόχα, Σακάτα (46΄ Μενδρινός), Νέτο (80΄ Καζναφέρης), Μπομπαντίγια (61΄ Κόκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...