Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟ: Έκανε περίπατο στο Μαρούσι

 Πίσω του άφησε ο Παναθηναϊκός την «σφαλιάρα» από τη Λιέτουβος Ρίτας στην Ευρωλίγκα και επικράτησε εύκολα του Αμαρουσίου με 98-57 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ο Ιαν Βουγιούκας με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους Πράσινους, που έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα.

Από την αρχή το αφεντικό

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική πεντάδα καθώς ξεκίνησε με τους Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρής, Βουγιούκα. Το Μαρούσι με δύο τρίποντα του Χαριτόπουλου προηγήθηκε 10-6 στο 4', αλλά από εκεί και πέρα υπήρχε μόνο ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Οι Πράσινοι πέρασαν τη μπάλα στο καλάθι για να εκμεταλλευτούν τα «αργά» πόδια του Μπάγκαριτς, και με έξι πόντους του Βουγιούκα και πέντε του Μπατίστ ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με επτά πόντους (21-14) 45'' πριν τη λήξη της περιόδου, η οποία τελείωσε με το Τριφύλλι στο +7 (24-17).

Διαστημικό μπάσκετ κατά διαστήματα


Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέχεια δεν κοίταξε πίσω και απέδωσε κατά διαστήματα διαστημικό μπάσκετ, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι το Μαρούσι έπαιζε ουσιαστικά με την αρχική πεντάδα και τον Κλεμέντε λόγω της έλλειψης λύσεων στον πάγκο. Βουγιούκας και Περπέρογλου με 15 και 10 πόντους αντίστοιχα ήταν τα πρώτα βιολιά για τους Πράσινους και τον Κλεμέντε με 10 πόντους να είναι ο μοναδικός που πάλευε για τους Αμαρουσιώτες.

Με το πόδι στο γκάζι

Οι Πράσινοι δε σταμάτησαν να πιέζουν στην άμυνα και να τρέχουν όποτε μπορούσαν στον αιφνιδιασμό συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά η οποία έφτασε στους 27 (38-65) με λέι απ του Σάτο στο 27΄. Ο Βουγιούκας δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια με τον Ελληνα σέντερ να φτάνει τους 21 πόντους και με δύο βολές να στέλνει την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της στο +32 (41-73) με την λήξη της περιόδου.

Mία από τα ίδια

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει συνεχώς την διαφορά και το Μαρούσι να μην μπορεί να ακολουθήσει στο σκορ τους Πράσινους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε και τους Καλάθη, Μπόγρη για να πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής. Το τελικό 98-57 διαμόρφωσε ο Μπόγρης με φόλοου έπειτα από άστοχο τρίποντο του Περπέρογλου και το Tριφύλλι να αφήνει πίσω τη απροσδόκητη ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας.

Tα δεκάλεπτα: 17-24, 28-53, 41-73, 57-98

Mαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής):
 Noέας 2, Μπάγκαριτς 3, Ακεψιμιάδης 11, Χουέρτας 8, Χαριτόπουλος 6, Γκαγκαλούδης 9, Κλεμέντε 15, Σιαμανδούρας, Τζόντζος, Καλογιαννίδης, Καλογερόπουλος 3

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14, Μπατίστ 7, Φώτσης 10, Σάτο 7, Νίκολας 14, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 21, Καλάθης 2, Μπόγρης 4, Καϊμακόγλου 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...