Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τίτλος μέσω πέντε... ρεκόρ!

Να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά και να γράψουν νέα ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου είναι τα δύο επόμενα «στοιχήματα» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του. Μετά τη νίκη στο πρόσφατο ντέρμπι που «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 10 πόντους από τον δεύτερο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό, αυτό που απομένει για τους Πειραιώτες είναι να κόψουν πρώτοι το νήμα στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας έχοντας πιστοποιήσει την ανωτερότητά τους και μέσω των αριθμών!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός κυνηγάει πέντε σημαντικά ρεκόρ μέσα στις επόμενες επτά αγωνιστικές που απομένουν μέχρι να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος. Κατ' αρχήν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν την «κούπα» σπάζοντας το «φράγμα» των 12 βαθμών, που αποτελούσε τη μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο της βαθμολογίας μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία της κυριαρχίας τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τη σεζόν 1996-97 πήραν τον τίτλο αφήνοντας την ΑΕΚ στους -12 και το 2000-01 το επανέλαβαν με το Παναθηναϊκό. Τώρα βρίσκονται ήδη στο +10 και έχουν επτά παιχνίδια μπροστά τους για να μεγαλώσουν και να διατηρήσουν τη διαφορά.

Επιπλέον, ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν το απόλυτο νικών μέσα στο Καραϊσκάκη. Με την επιστροφή του 47χρονου τεχνικού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, το φαληρικό γήπεδο μετατράπηκε σε «απόρθητο φρούριο» για τον Ολυμπιακό. Μέχρι τώρα οι Πειραιώτες μετρούν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που έχει το αήττητο στην έδρα της. Συνεπώς, το σημερινό «11 στα 11» μπορεί να γίνει «15 στα 15» μέχρι τη λήξη της σεζόν, αν φυσικά ο Ολυμπιακός κερδίσει τα τέσσερα εναπομείναντα ματς στο Καραϊσκάκη (με Εργοτέλη, ΑΕΚ, Καβάλα και Λάρισα). Επίσης, μεγάλο κίνητρο για τους Πειραιώτες είναι να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί στα παιχνίδια μακριά από το σπίτι τους. Μέχρι τώρα έχουν πετύχει το «8 στα 8» στην επαρχία και μάλιστα χωρίς να δεχτούν γκολ!

Επιπλέον, είναι κοντά στο ενδεχόμενο να σπάσουν το ρεκόρ των 16 διαδοχικών νικών το οποίο κρατά από τη σεζόν 2005-06 (μέχρι τώρα έχουν 11 σερί τρίποντα) καθώς και τα ρεκόρ της καλύτερης άμυνας (11 γκολ παθητικό σήμερα, ενώ η καλύτερη επίδοση ήταν τα 14 τέρματα της περιόδου 2008-09 με τον Βαλβέρδε και πάλι στον πάγκο)!

-Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παραλάβει εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο. Αυτή είναι η συμφωνία που είχαν κάνει οι δύο ομάδες πριν από την αναμέτρηση του α’ γύρου στο Καραϊσκάκη, όπου οι «κυανέρυθροι» δεν είχαν κόσμο στο πλευρό τους. Βέβαια, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το σκηνικό μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ούτως ή άλλως θα ήταν μεγάλο ρίσκο για τους Πειραιώτες να πάρουν εισιτήρια για τη Νέα Σμύρνη.

-Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η «εκστρατεία» για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Ηδη, όπως έγινε γνωστό, τα SMS των φίλων του Ολυμπιακού έχουν ξεπεράσει τα 45.000 και η ανταπόκριση του κόσμου γίνεται όλο και πιο έντονη. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τους τρόπους στήριξης στα τμήματα του συλλόγου, με τη συμμετοχή τόσο των αθλητών όσο και των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.
ΧΡ. ΤΕΛΙΟΣ/ESPRESO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...