Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ντάνι πήρε το... ρόπαλό του και κράτησε τον «Γηραιό» ζωντανό στην υπόθεση παραμονή

Iraklis LogoImage via WikipediaΟ Ντάνι πήρε το... ρόπαλό του στην εκπνοή της αναμέτρησης με την Ξάνθη στο «Καυτανζόγλειο» και με το γκολ που πέτυχε στο 93ο λεπτό έδωσε την ισοπαλία 1-1 με τους ακρίτες και κράτησε τον «Γηραιό» ζωντανό στην στην υπόθεση παραμονή. Ο Καζάκης στο τρίτο λεπτό άνοιξε το σκορ στο 3' για την Ξάνθη. που έμεινε με δέκα παίκτες στο 58' λόγω αποβολής του Φλίσκα.

Η εικόνα του αγώνα

Ποιος το θέλει πιο πολύ; Εκεί θα κρινόταν το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο, όπως είναι ο Ηρακλής και η Ξάνθη. Οι Ακρίτες πάντως ήταν εκείνοι που έδειξαν τις ορέξεις τους, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα πολύ γρήγορο τέρμα, μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Κομεσίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καζάκης πήδηξε ανενόχλητος και με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους.

Οι παίκτες ωστόσο του «Γηραιού» προσπάθησαν να βρουν άμεσα την απάντηση και έξι λεπτά αργότερα οι συνθήκες ήταν οι ιδανικές. Ο Επαλέ έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά προς τον Μάρα, ο δεύτερος ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκσπούρνινγκ, αλλά το άνοιγμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε...

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα μειώθηκε αισθητά, με τον Ηρακλή να πρεσάρει, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Χαρακτηριστική η φάση του 23', με τον Παπαστεριανό όμως να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε άλλη αξιόλογη φάση, αν και ο Γιώργος Παράσχος ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να πρεσάρουν, ενώ κι ο Νίκος Παπαδόπουλος ζητούσε από τους δικούς του ποδοσφαιριστές να κάνουν ακριβώς το ίδιο, προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη δεύτερου τέρματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έψαχναν εναγωνίως το δρόμο προς τα δίχτυα, αφετέρου για να έχουν σίγουρο τον ένα βαθμό κι αφετέρου μήπως και μπορέσουν στη συνέχεια να πετύχουν κι ένα δεύτερο, που θα τους έδινε το τρίποντο.

Καθώς περνούσαν τα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι Ξανθιώτες δεν σημείωναν κάποια αξιόλογη φάση, αν και η πίεση -και δη από τη μεριά των γηπεδούχων- ήταν αρκετά μεγάλη. Άλλωστε, ο Γιώργος Παράσχος καθώς δεν έβλεπε την ομάδα του να φτάνει προς τα δίχτυα, έκανε και τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να γίνει πιο επιθετικό το σχήμα.

Ο συνεχής επιθετικός μονόλογος των Κυανόλευκων απέφερε τελικά καρπούς, αν και καθυστερημένα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάνι νίκησε από κοντά τον Γκσπούρνινγκ χαρίζοντας ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα του. Αδικαιολόγητα διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες της Ξάνθης για οφσάιντ, καθώς ο σκόρερ καλυπτόταν από παίκτη των Ακριτών.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3' ΓΚΟΛ 0-1: Ωραία σέντρα του Κομεσίδη από δεξιά, ο Καζάκης πήρε την κεφαλιά στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλο για το 1-0 υπέρ της Ξάνθης.

9' Τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν ο Μάρα μπήκε μόνος μέσα στην περιοχή της Ξάνθης απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, αλλά ο Ρουμάνος άνοιξε τη μπάλα δεξιά του προσπαθώντας να αποφύγει τον αυστριακό πορτιέρο και έχασε την ευκαιρία να πλασάρει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ζερκά σούταρε από θέση μέσα δεξιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ ήταν σε ετοιμότητα.

23' Γέμισμα για τον Ηρακλή στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης, ο Παπαστεριανός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε εξ επαφής.

27' Λάθος διώξιμο της μπάλας από τον Γκσπούρνινγκ στο κέντρο του γηπέδου, ο Επαλέ έκλεψε και με ένα μακρινό σουτ προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά ο αυστριακός πορτιέρο πρόλαβε και γύρισε στη θέση του μπλοκάροντας τη μπάλα που είχε πάρει τροχιά προς τα δίχτυα.

52' Ο Λίμα εκτελεί κόρνερ, αλλά ο Παπαστεριανός στέλνει την μπάλα με κεφαλιά άουτ

58' Αποβολή Φλίσκας με δεύτερη κίτρινη κάρτα (για σκληρό μαρκάρισμα)

67' Γυριστό σουτ του Μάρα μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ

77' Ο Καιτά πιάνει από θέση οφσάιντ δυνατό σουτ από τα δεξιά της περιοχής της Ξάνθης, ο Γκσπούρνικ αποκρούει εντυπωσιακά

84' Κίτρινη κάρτα στον Πόι

90+3' ΓΚΟΛ 1-1 Ο Ντάνι βρίσκεται ακάλυπτος μέσα στην περιοχή στης Ξάνθης και ανενόχλητος πλασάρει τον Γκσπούρινκ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ αλλά το ριπλέι δείχνει ότι έχουν άδικο

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (71' Καϊτά), Χοσέμι, Αραμπατζής (64' Μαχόπ), Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (81' Ρόμπλες), Πίτου, Μάρα, Επαλέ, Ζερκά

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Αντεφέμι (60' Βάλλας), Γκλέισον, Κωστούλας, Μπόατενγκ, Πόι, Καζάκης (75' Σουάνης), Φλίσκας, Στιούαρτ, Κατόνγκο (64' Κιντάνα)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειo

tovima.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...