Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σαλπιγγίδης: Κύπελλο και πλέι οφ οι στόχοι του ΠΑΟΚ

Τους στόχους του ΠΑΟΚ ανέλυσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Europa League. Μιλώντας στην ιστοσελίδα olapaok.gr, ο διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου» ξεκαθάρισε ότι η ομάδα πρέπει να στρέψει το βλέμμα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Επίσης, αναφέρθηκε και στον πικρό αποκλεισμό της Μόσχας.

«Υπάρχει σίγουρα πικρία γιατί μείναμε έξω με τον τρόπο που μείναμε. Αν το δούμε πιο γενικά κάναμε μία πολύ καλή πορεία που με μία πρόκριση στους "16" θα γινόταν ακόμη πιο μεγάλη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλες φορές η μπάλα σου κάνει τα χατίρια και άλλες όχι. Αν σε μία από τις φάσεις που είχαμε η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα περνούσαμε».

- Μία δική σου ευκαιρία στα μέσα του β΄ μέρους έγινε αντικείμενο κριτικής, κατά τη γνώμη μου από μερικούς άδικα αφού "ξέχασαν" τα γκολ που σημείωσες με Ντιναμό και Ολυμπιακό...
"Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για τη φάση. Αν γίνεται θέμα για μία ευκαιρία που χάνω, να ξέρουν όλοι ότι όσο θέλει ο κόσμος να ολοκληρώνω τις φάσεις, άλλο τόσο το θέλω και εγώ. Αν υπάρχει απλά κριτική λόγω της στενοχώριας από τον αποκλεισμό τη δέχομαι. Όλοι είμαστε εκτεθειμένοι στην κριτική. Αν, όμως, στην κριτική υπάρχει κακία τότε δεν με απασχολεί. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν είμαι ένας επιθετικός που κάθε φάση θα την κάνει απαραίτητα γκολ. Τώρα γιατί αυτή η φάση συζητήθηκε περισσότερο από κάποιες άλλες, δεν μπορώ να πω κάτι. Ο καθένας έχει τους λόγους του και το σκεπτικό του. Για μένα, πάντα, ο πρωταρχικός στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα"

- Από όλη την, ομολογουμένως εντυπωσιακή, πορεία του ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη τι είναι αυτό που σου έχει μείνει περισσότερο;
"Γενικά όλη η πορεία ήταν πολύ όμορφη. Ζήσαμε μία όμορφη βραδιά με την πρόκριση στους ομίλους μέσα στην Τουρκία, ακολούθησε άλλη μία με το βήμα στους "32" του Europa League στο Ζάγκρεμπ. Κάθε νίκη είχε ξεχωριστή σημασία για όλους μας, γιατί παίζαμε με ομάδες από προηγμένα πρωταθλήματα, πολύ δυνατές, όπως η Βιγιαρεάλ ή η ΤΣΣΚΑ με τεράστιο μπάτζετ. Νιώσαμε ικανοποίηση με αυτά που πετύχαμε, απλά ο τρόπος με τον οποίο αποκλειστήκαμε στο τέλος μας δημιούργησε πικρία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως".

- Θα 'θελα ένα σχόλιο σου στην δήλωση του Μάκη Χάβου ότι "όποια από τις δύο ομάδες περνούσε από το ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ, πήγαινε φουλ για τελικό"...

"Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για αυτό που είπε ο προπονητής μας. Μας έχει δείξει ότι πιστεύει πολύ στους παίκτες, έχει εμπιστοσύνη σε όλους και είναι σεβαστή η άποψή του. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις πώς μπορούν να έρθουν τα πράγματα. Όσο προχωράει η διοργάνωση τόσο πιο δυνατές είναι οι ομάδες, ο συναγωνισμός μεγαλώνει και το επίπεδο γίνεται ακόμη πιο υψηλό. Πάντως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί".

- Όλοι, πλέον, μιλούν για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Είναι το μυαλό σας προσηλωμένο σ' αυτόν;

"Η πρωτιά στο Κύπελλο σαφώς είναι ένας τίτλος. Εδώ που φτάσαμε είναι φυσιολογικό να μας ενδιαφέρει πολύ. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να είμαστε επικεντρωμένοι μόνο στο Κύπελλο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω το πρωτάθλημα. Το να ολοκληρώσουμε την χρονιά με ένα τίτλο θα είναι τεράστια επιτυχία, όμως θέλουμε να πάμε και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος καλά. Μας ενδιαφέρει να έχουμε επιτυχία και στις δύο διοργανώσεις".

- Έχεις ζήσει και την προηγούμενη ομάδα που έχει κατακτήσει Κύπελλο, το 2003. Πολλοί λένε ότι η τωρινή ομάδα αξίζει να πάρει ένα τρόπαιο. Ποια είναι η άποψή σου;
"Μην το θέτουμε έτσι, γιατί είναι σαν να λέμε ότι η προηγούμενη ομάδα δεν δικαιούνταν το τρόπαιο. Το αντίθετο. 'Ισα-ίσα που το κατέκτησε απόλυτα δίκαια. Πέρασε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, όπως πάμε και τώρα να το κάνουμε, και έπαιξε τελικό με τον Άρη. Με τα χρόνια αλλάζουν οι ομάδες. Τώρα μας δίνεται η πιο δυνατή ευκαιρία για ένα τίτλο. Πρέπει να γνωρίζουμε, όμως, ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα αυτός που το δικαιούται. Γι' αυτό και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο και σε εμάς".

- Η άποψή σου για τους δύο ημιτελικούς με την ΑΕΚ;
"Η ΑΕΚ είναι μία ιστορική ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Πρέπει να είμαστε καλοί και στα δύο παιχνίδια για να πάμε τελικό. Σε κανένα σημείο δεν πρέπει να χαλαρώσουμε".

- Έβαλες τη σφραγίδα σου στους προημιτελικούς με τον Ολυμπιακό με το γκολ που σημείωσες στην Τούμπα. Αποτελεί προσωπικό κίνητρο για σένα να βάλεις τη σφραγίδα σου και κόντρα στην ΑΕΚ;
"Δεν το βλέπω έτσι. Κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήταν μόνο προσωπική η σφραγίδα. Και στα δύο ματς και στον Πειραιά και στην Τούμπα χωρίς κόσμο, έγινε μία τεράστια προσπάθεια από την ομάδα. Μοχθήσαμε, τα καταφέραμε, έτσι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο ζευγάρι με την ΑΕΚ. Προσωπικά εύχομαι να βοηθήσω όσο το δυνατό περισσότερο την ομάδα".

- Πολλοί υποστηρίζουν ότι με ένα τίτλο αυτή η ομάδα κλείνει τον κύκλο της. Ασπάζεσαι μία τέτοια άποψη;

"Για το αν κλείνει ή δεν κλείνει ο κύκλος αυτής της ομάδας δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Μόνο η διοίκηση και ο προπονητής μπορούν να πουν αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αυτό που γνωρίζουν όλοι είναι ότι μία ομάδα δεν πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές σε μία μεταγραφική περίοδο. Πάντως έχει σημασία πώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά. Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκουν στην διοίκηση και τον προπονητή. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για το χτίσιμο μίας ομάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...