Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ : Πετάει για να σωθεί...


«Ζωντανές» διατήρησε η ΑΕΚ τις ελπίδες της για παραμονή στην Α1 μετά τη νίκη της με 64-60 επί του Περιστερίου στο κλειστό της Ζοφριάς. 


Κορυφαίοι παίκτες της «Ένωσης» ήταν οι Δήμος Ντικούδης και Μάκης Νικολαϊδης με 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα. 

Η ΑΕΚ το προβάδισμα

Η ΑΕΚ έπαιζε όλη τη χρονιά απέναντι στο Περιστέρι, αλλά η ομάδα των Βορείων Προαστίων ήταν αυτή που είχε ένα το προβάδισμα στην αρχή με το σκορ να στο 5΄ να είναι 9-12 για τους φιλοξενούμενους. Η Ενωση στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και με πρώτο βιολί τον Μάντιτς που πέτυχε έξι πόντους πέρασε μπροστά στο σκορ και έκλεισε το δεκάλπετο στο +3 (24-21) με λέι απ του Δορκοφίκη.

Εσπασαν τα καλάθια
Το δεύτερο δεκάλεπτο οι άμυνες έσφιξαν αρκετά, με τους παίκτες να φτύνουν αίμα να πετύχουν καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεκάλεπτο έκλεισε με επιμέρους σκορ 9-5, σε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία της Α1. Μάλιστα αν δεν ήταν δύο εύστοχα τρίποντα του Μάκη Νικολαϊδη φαντάζεστε για τη σκορ θα μιλάγαμε.

Ξέφυγε η Ενωση

Στη τρίτη περίοδο η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό της αναμέτρησης και προηγήθηκε 40-32 στο 23΄, με καλάθι του Ντικούδη. Μάλιστα η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (45-34) πάλι με καλάθι του Ντικούδη στο 5΄. Το Περιστέρι προσπάθησε να απαντήσει με τέσσερις πόντους του Παπανικολάου, αλλά δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το να μειώσει στους εννιά πόντους (53-44) με δίποντο του Σκοτ, σκορ με το οποίο τελείωσε και το τρίτο δεκάλεπτο.

Ντέρμπι στο τέλος 

Το Περιστέρι δεν παράτησε το ματς και με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μάντζαρη που πέτυχε πέντε μαζεμένους πόντους μείωσε στο καλάθι (59-57) δίνοντας στο ματς χαρακτήρα θρίλερ. Εκεί όμως μίλησε η εμπειρία και η ψυχραιμία του Μάκη Νικολαϊδη, που με τέσσερις βολές έκανε το 64-60 και έδωσε στην ΑΕΚ μία μεγάλη νίκη που την κρατάει ζωντανή στη μάχη που δίνει για την σωτηρία της.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 33-26, 53-44, 64-60

ΑΕΚ (Αγγελος Κορωνιός):
 Kαστλ 4, Κοχαντάρεβιτς 6, Νικολαϊδης 15, Ν. Παπανικολάου 3, Χαρτ, Ντικούδης 16, Ρορκοφίκης 4, Αντωνάκης, Καλλινικίδης 2, Κάρι, Μάντιτς 13, Μπόιντ 1

Περιστέρι (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 7, Γουντγουορντ, Ψαρόπουλος, Δ. Παπανικολάου 6, Α. Μάντζαρης 4, Σκοτ 13, Τσιάκος 2, Πέτρουλας 4, Βρκιτς 11, Λούμπι 10, Μαρίνος, Μότσνικ 3

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...