Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Όνειρα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-1 στην Κέρκυρα

Νικηφόρο ντεμπούτο έκανε ο Μάκης Κατσαβάκης στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς οι Θεσσαλοί πέρασαν νικηφόρα 3-1 από την Κέρκυρα και πλέον ονειρεύονται... ευρωπαϊκά, έχοντας «πατήσει» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Δύο γκολ πέτυχε ο Σολάκης και ένα ο εντυπωσιακός Μπρέσκα. Ο Καλαντζής μείωσε για την Κέρκυρα.

Γκολ από τα... αποδυτήρια

Οι δύο προπονητές δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις αναφορικά με τις επιλογές τους, στην αρχική ενδεκάδα. Αμφότεροι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σύστημα 4-2-3-1 και με διάθεση να μην κλειστούν στην άμυνα τους. Τα όποια σχέδια είχαν, πάντως οι Μπάντοβιτς και Κατσαβάκης, δεν πρόλαβαν να παρουσιαστούν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε νωρίς το σκορ.

Ο Ουμπίντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σολάκης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 για τους Ερυθρόλευκους μόλις στο 4'. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και κάνοντας επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, απειλούσαν διαρκώς την εστία του Κωνσταντόπουλου. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας αφού είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Βόλου, στο 23' μάζεψε για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Δεύτερο «χτύπημα» από Σολάκη

Δράστης και πάλι ο... γερόλυκος, Ηλίας Σολάκης. Ο Μόνχε έκανε μία εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών της Κέρκυρας, για τον Μπρέσκα, που έστρωσε τη μπάλα στον Ελληνα επιθετικό, ο οποίος από κοντά διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της ομάδας του. Η οποία συνέχισε να είναι η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα και έχοντας δώσει πλέον χώρο στους Φαίακες, απειλούσε με «φαρμακερές» αντεπιθέσεις την εστία των αντιπάλων τους.

Μόνο Βόλος

Το τρίτο γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν άργησε να έρθει. Στο 27΄ ο Μπρέσκα από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με ένα εντυπωσιακό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0 για τους φιλοξενούμενους. Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Από την άλλη, η Κέρκυρα ήταν σε καθαρά παθητικό ρόλο και οι παίκτες της φαίνονταν ανήμποροι να αντιδράσουν, καθώς είχαν χάσει τελείως και τη μάχη του κέντρου.

Μείωση αλλά...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπάντοβιτς επέλεξε να βάλει τον Γιάντση στη θέση του Ρίκκα, με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Και λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα του φάνηκε να αντιδρά, με τον Καλαντζή στο 50' να μειώνει σε 3-1.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η μόνη μεγάλη φάση που κατάφεραν οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν, ήταν η διπλή χαμένη ευκαιρία από Στολτίδη και Μαζνόφ στο 50'. Στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, η Κέρκυρα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς.

Ευρώπη και... αδιαφορία

Ο Ολυμπιακός Βόλου από την πλευρά του είχε κατεβάσει ρυθμούς, έκανε συντήρηση δυνάμεων, είχε δώσει χώρο στην Κέρκυρα και κατάφερε μάλιστα σε κάποιες (λίγες) περιπτώσεις να φτάσει κοντά στο τέταρτο γκολ. Τελικά μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, παρά το γεγονός πως στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες έχασαν από μία σημαντική ευκαιρία.

Πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου πάτησε στην τρίτη θέση και συνεχίζει και με τον νέο προπονητή του (Κατσαβάκης) να κάνει όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη, καθώς παραμένει αήττητος για πέντε σερί αγώνες μακριά από την έδρα του.

Από την άλλη η Κέρκυρα μπορεί να μην είναι σε θέση να σκέφτεται τα πλέι οφ, αλλά από ότι φαίνεται δεν κινδυνεύει να πέσει.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4' ΓΚΟΛ 0-1: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Σολάκης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου.

8' ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες, ο Καλαντζής έδιωξε σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης ο Καπετάνος έκανε το σουτ, ο Ντολεζάι έβαλε την προβολή και η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κωνσταντόπουλου.

23' ΓΚΟΛ 0-2: Ξαφνική αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Μόνχε να βγάζει μπαλιά στα δεξιά για τον Μπρέσκα, αυτός γύρισε ωραία προς το πέναλτι και από εκεί ο Σολάκης με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 0-2 και παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

27' ΓΚΟΛ 0-3: Καταπληκτικό σουτ του Μπρέσκα από θέση έξω αριστερά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα της Κέρκυρας για το 0-3!

29' Σέντρα από δεξιά, ο Μπρέσκα έκανε το σουτ στην κίνηση και ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο σε μεγάλη απόκρουση - κόρνερ.

38' Εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, κεφαλιά-πάσα του Μόνχε στον Σανκαρέ, αλλά ο Κοντοδήμος έδιωξε σωτήρια για την Κέρκυρα.

50' ΓΚΟΛ 1-3 Κεφαλιά του Καλαντζή μετά από σέντρα του Γκουστάβο και η Κέρκυρα μειώνει

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γραμμόζης, Στολτίδης, Ρίκκα (46΄ Γιάντσης), Φλαβίνιο (73΄ Τσίγκας), Καλαντζής, Μαζνόφ

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καπετάνος, Μπρέσκα (55' Ρόκας), Μόνχε (79' Ακόστα), Ούμπιντες, Σολάκης (69' Μαρτίν)
Κίτρινες κάρτες: Γραμμόζης (44' Κέρκυρα)- Ζαραδούκας (54', Ολυμπιακός Βόλου)

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης
Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Π. Κωσταράς
Γήπεδο: Στάδιο Κέρκυρας

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...