Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μπάσκετ: «Μάχες» σε όλα τα μέτωπα της Α1

Δεν λείπουν τα ενδιαφέροντα παιχνίδια από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο Μπάσκετ. Αμφίρροπα ματς που θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την προσπάθεια κάποιων ομάδων να είτε εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία είτε να διεκδικήσουν είσοδο στα πλέι-οφ.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Αρης φιλοξενεί το Σάββατο (26/2) τον Κολοσσό Ρόδου στο «Αλεξάνδρειο», με την ομάδα του Σούμποτιτς να θέλει την νίκη για να μπει πάλι σε τροχιά τετράδας. Από την άλλη οι Ροδίτες αναζητούν το ροζ φύλλο αγώνα μετά από τρεις διαδοχικές ήττες με σκοπό να εισέλθουν στην ζώνη των πλέϊ οφ.

Ο δεύτερος Παναθηναϊκός μετά την αναπάντεχη ήττα από την Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα, φιλοξενείται στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το Μαρούσι. Οι Πράσινοι έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη σε μια έδρα που τους έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.

Στον αντίποδα η ομάδα του Αλεξανδρή που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αναμένεται να έχει δύσκολο έργο καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον νεοαποκτηθέντα Σούμπτερ ενώ τραυματίες είναι οι Κογιαντίνοβιτς και Βαβάτσικος. Ως γνωστόν έχει αποχωρήσει ο Νέστορας Κόμματος για την τουρκική Μερσίν.

Ο φορμαρισμένος Πανιώνιος αναμετράται με τον Ηλυσιακό θέλοντας να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει τη θέση του στην οκτάδα. Η ομάδα των Ιλισίων από την άλλη θέλει να πάρει την δεύτερη διαδοχική νίκη της μετά από αυτήν με την ΑΕΚ για να διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή στην Α1.

Η ουραγός ΑΕΚ διασταυρώνει τα ξίφη της με το Περιστέρι στο κλειστό της Ζωφριάς, ελπίζοντας ότι η συμπαράσταση του κόσμου θα την βοηθήσει να πάρει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Πεδουλάκη. Τα πράγματα πάντως αναμένεται να είναι δύσκολα για τους Κιτρινόμαυρους καθώς το Περιστέρι βρίσκεται σε περίοδο φόρμας προερχόμενο από δυο σερί νίκες και θα επιδιώξει να το διευρύνει.

Ο έτερος ουραγός Ηρακλής που προέρχεται από την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη του στην Ρόδο φιλοξενεί την Καβάλα στο «Ιβανόφειο», επιδιώκοντας να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του και να αναπτερώσει περαιτέρω τις ελπίδες του για παραμονή. Η Καβάλα ασφαλώς θέλει να διατηρήσει την θέση της στην οκτάδα προσπαθώντας να προσεγγίσει ίσως και μια θέση στην τετράδα.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (27/2) τον Πανελλήνιο στο ΣΕΦ, φιλοδοξώντας να επεκτείνει το σερί του στο πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι με την ψυχολογία τους να βρίσκεται στα ύψη μετά την μεγαλειώδη νίκη τους στην Τουρκία επί της Φενέρ και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου τους στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες κόντρα στους Ολυμπιονίκες.

Την αυλαία της αγωνιστικής κλείνει η αναμέτρηση του Ικαρου Καλλιθέας με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Γλυφάδας. Η ομάδα της Καλλιθέας θα προσπαθήσει απέναντι στον τέταρτο στην βαθμολογία Δικέφαλο του Βορρά να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 19ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία μπάσκετ Ανδρών:

19η Αγωνιστική (26-27/2/2011)
  
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Αλεξάνδρειο 16.00 Άρης-Κολοσσός Ρ. Γκόντας-
Αφεντουλίδης-Κατραχούρας (Γκάτζος)

ΔΓ Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Ηλυσιακός Τανατζής
Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Κ. (Ντίνος)

Κλ. Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Παναθηναϊκός Κορομηλάς-Ψαριανός-Θεωνάς (Κορασίδης)

3ο ΚΓ Άνω Λιοσίων 19.00 ΑΕΚ-Περιστέρι Αναστόπουλος-Σώμος-Ξενικάκης (Άκελ)

Ιβανώφειο 19.00 Ηρακλής-Καβάλα Σπυρίδωνος-Παναγιώτου-Βαρδάλος (Μούστος)

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου

ΣΕΦ 12.30 Ολυμπιακός-Πανελλήνιος Μάνος-Μητσόπουλος-Νικολούλης (Παλάτος)

ΕΑΚ Γλυφάδας 17.00 Ίκαρος Καλ.-ΠΑΟΚ Σχινάς-Φούφης-Ανδρικόπουλος (Μαύρος)
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...