Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ έχασε 2-0 απ΄την Καβάλα γιατί έμεινε στην... ΤΣΣΚΑ (βιντεο)

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην εμφάνιση της Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ και ξέχασε να ασχοληθεί με το ματς κόντρα στην Καβάλα. Έχασε 2-0 και πλέον βρίσκεται έκτος στην βαθμολογία και εκτός play off!
Η Καβάλα κέρδισε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνα που έγινε στην Τούμπα. Οι «Αργοναύτες» κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν δύο γκολ με τους Νικουλάε και Ρίος ενώ έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να συντρίψουν τον ΠΑΟΚ. Οι Φίλαθλοι της Καβάλας φώναζαν «Καβάλα ζούμε Ευρώπη να σε δούμε». Ενώ αυτή του ΠΑΟΚ «Κάντε αποχή, κάντε αποχή εσείς τα εκατομμύρια και εμείς στην φυλακή». Αυτό ήταν το 5ο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να κερδίσει έχοντας σημειώσει μόλις ένα γκολ.

Ο Μάκης Χάβος που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από σουίτα του γηπέδου της Τούμπας και με γουόκι τόκι θα συνεννοείται με τον άμεσο συνεργάτη Μπάμπη Μιχαηλίδη επέλεξε ένα σχήμα με δύο επιθετικούς 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Κρέσιτς, δεξιά στην άμυνα ο Ετό, αριστερά ο Σνάουτσνερ. Στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά. Κεντρικά χαφ οι Γκαρσία και Τσουκαλάς, δεξιά στην επίθεση ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Ελ Ζαρ και "αιχμή του δόρατος" ο Μουσλίμοβιτς με τον Σαλπιγγίδη.



Ο Κάσπερτσακ επέλεξε ένα σχήμα με περισσότερους παίκτες στο κέντρο 4-2-3-1. Έτσι λοιπόν ο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Ντουγκλάο, Τόμασιτς στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα είναι ο Πέρτζελ και αριστερά, ο Χργκόβιτς. Στον άξονα θα βρίσκεται ο Ντιέ μαζί με τον Καρντόσο, ενώ στα άκρα θα είναι ο Αμπντούν και Ονουάτσι, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Ρίος θα έχει ρόλο επιτελικού χαφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Νικουλάε.

Όσο δεν υπήρχε διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την Καβάλα και προσπάθησε να αναπτυχθεί με την μπάλα κάτω και κυρίως από τα πλάγια με τους Ελ Ζαρ και Βιερίνια. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν επιρρεπείς στα λάθη προσπάθησαν με πρέσινγκ να δυσκολέψουν την ζωή των ΠΑΟΚτσήδων χωρίς βεβαίως πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Δικέφαλος όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Γκαλίνοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα εξαιρετικό 10λεπτό που θα μπορούσαν σε δύο-τρεις περιπτώσεις να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 21' ο Βιεϊρίνια με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη που μέσα από την περιοχή σούταρε άσχημα στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η δεύτερη στο 25ο λεπτό με τους «ασπρόμαυρους» να κρύβουν την μπάλα η οποία έφτασε στον Μουσλίμοβιτς μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τσουκαλά, ο Βόσνιος έπιασε το σουτ στέλνοντάς την λίγο άουτ. Ενώ στο 29' ακόμα μία πολύ καλή προσπάθεια για τους γηπεδούχους. Ο Μουσλίμοβιτς έπιασε το δυνατό σουτ και ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε με δυσκολία



Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για την φάση στο 22ο λεπτό όταν ο Ελ Ζαρ φεύγει στην επίθεση τσιμπά την μπάλα πριν τον Γκαλίνοβιτς, με τον Κροάτη να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι. Ο πάγκος του Δικεφάλου έφτασε στο πρώτο επόπτη Γκάγκα για να διαμαρτυρηθεί. Όμως τόσο ο ίδιος όσο και Αθηναίος ρέφερι ήταν ανένδοτοι και ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η ομάδα της Καβάλας για 33 ολόκληρα λεπτά είχε φιλική συμμετοχή στο παιχνίδι. Όμως ένα επεισόδιο που θα συζητηθεί και ίσως φέρει και κάποια τιμωρία μεταξύ του Καρντόσο και του τεχνικού της ομάδας αναστάτωσε τους «αργοναύτες». Ο Κάσπερτσακ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Αργεντινό. Όμως ο τελευταίος δεν συμφώνησε και άρχισε να τον στολίζει. Οι συμπαίκτες του έτρεξαν να τον ηρεμήσουν όμως αυτός το βιολί του. Μάλιστα όταν πέρασε στην θέση του ο Ντικρόκ πήγε απευθείας στα αποδυτήρια δείχνοντας την αντίθεσή του στην αλλαγή.

Ο ΠΑΟΚ που έδειχνε κυρίαρχος στο παιχνίδι δημιούργησε άλλη μια κλασσική ευκαιρία στο 34' με τον Βιεϊρίνια να κάνει την σέντρα και τον Σαλπιγγίδη για λίγο να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά από πλεονεκτικότατη θέση. Όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες και δεν μπορείς να σκοράρεις τότε το πληρώνεις. Έτσι λοιπόν ο άγραφος αυτός νόμος επικράτησε και στην Τούμπα με την Καβάλα να ανοίγει το σκορ στο 37ο λεπτό. Οι «αργοναύτες» έφυγαν στον αιφνιδιασμό με τον Νικουλάε που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς κάνοντας το 0-1.

Ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα σε 4-2-3-1 και να βγάλει από το παιχνίδι τον Ελ Ζαρ και να βάλει τον Ίβιτς. Αυτομάτως ο Σαλπιγγίδης πήγε δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης έμεινε ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά εμφανίστηκε νωθρός στην επανάληψη και εγκλωβισμένος στ παιχνίδι της Καβάλας. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να βρουν τους κενούς χώρους με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν δύο ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Κρέσιτς η πρώτη στο 49'. Ο Χργκόβιτς μπήκε από τα αριστερά σέντραρε για τον Αμπντούν, αυτός έστρωσε στον Ρίος, αλλά, το σουτ του τελευταίου κόντραρε στο πόδι του Τσουκαλά. Ενώ η δεύτερη στο 52' με την εκπληκτική προσπάθεια του Αμπντούν, περνάει ταυτόχρονα δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, στρώνει την μπάλα στον Νικουλάε, όμως το σουτ του τελευταίου φεύγει άουτ

Η Καβάλα που έκανε ότι ήθελε τον ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 60�. Ο Ονουάτσι γύρισε στον Ρίος που με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φίλαθλοι της Καβάλας ξέσπασαν και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «διπλό μέσα στην Τούμπα» αλλά και «κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ».

Η Τούμπα πάγωσε. Οι φίλαθλοι δεν είχαν και τόση πολύ διάθεση να φωνάξουν. Καθώς έβλεπαν την ομάδα τους να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε άναρχα με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα πρώτα σφυρίγματα και οι πρώτες αποδοκιμασίες. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν και τα προβλήματα ήταν ολοφάνερα. Δεν υπήρχε ψυχολογία, δεν υπήρχε διάθεση για ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου προέτρεπαν τους παίκτες να κάνουν αποχή φωνάζοντας το σύνθημα «Κάντε αποχή, κάντε αποχή εσείς τα εκατομμύρια και εμείς στην φυλακή»

Η Καβάλα συνέχισε να μονοπωλεί και να απειλεί διαρκώς την εστία του Κρέσιτς που γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από μια συντριβή. Ο Γαλλοαλγερινός στο 70' έκανε ένα σόλο γυρίζει συρτά προς τον Ονουάτσι, προλαβαίνει με τα πόδια ο Κρέσιτς. Στο 71' ο Αμπντούν και πάλι περνάει τον Κοντρέρας πασάρει στον Νικουλάε, αλλά, το σουτ του περνάει μόλις άουτ. Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 76ο λεπτό με τον Ονουάτσι που ανάγκασε τον Κρέσιτς να διώξει με δυσκολία.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...