Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανάβαση των μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής στο Παπίκιο

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, 22 μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, ακολουθώντας το πρόγραμμα πραγματοποίησαν ανάβαση στη κορυφή Παπίκιο Ροδόπης, όπου κατάφεραν να φτάσουν στη ψηλότερη κορυφή του Νομού και να θαυμάσουν το λευκό τοπίο από το υψόμετρο των 1483μ.

Το Παπίκιο αποτελεί το μεγαλύτερο ορεινό όγκο στο Β.Δ. άκρο του Νομού Ροδόπης στα σύνορα με τη Βουλγαρία και Β.Δ. της Κομοτηνής και ταυτόχρονα το ανατολικότερο τμήμα της οροσειράς της Ροδόπης. Το μεγαλύτερο μέρος του Παπικίου βρίσκεται στην Ελλάδα. Η ονομασία του αναφέρεται από τον 12ο αιώνα όταν το όρος υπήρξε από τα σημαντικότερα μοναστικά κέντρα του Βυζαντίου την περίοδο του 11ου-12ου αιώνα. Ερείπια των μνημείων βρίσκονται στις Ν.-Ν.Δ. πλαγιές του και μεταξύ των οικισμών Πολυάνθος, Ληνός, Σώστης, Μίσχος και Κερασιά.

Στο Παπίκιο βρίσκεται και το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Δήμου» στο ύψωμα Φύλακας 1030μ. το οποίο διαθέτει 50 κλίνες για φιλοξενία.

Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος πραγματοποιεί διήμερη ανάβαση στο ορεινό συγκρότημα Τζένας (Βόρας) που βρίσκεται στην Β.Α. πλευρά του Νομού Πέλλης και στα σύνορα με το κράτος των Σκοπίων.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...