Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Παναθηναϊκός : Ο Δώνης, ο Άγγελος και στο βάθος Κούπερ

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν πείθει ότι μπορεί να πάει το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός και στο Τριφύλλι κοιτούν για το «αύριο» της ομάδας. Ο Δώνης το πρώτο φαβορί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας 27 παιχνίδια και ο απολογισμός είναι θετικός… μόνο στα χαρτιά, έχοντας 13 νίκες, 10 ήττες και 4 ισοπαλίες. Οι δικαιολογίες φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στερεύουν από τον… λαλίστατο στις συνεντεύξεις Τύπου Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να κοιτούν την επόμενη μέρα για τον «πράσινο» πάγκο.

Στην κορυφή της λίστας φαίνεται πως υπάρχει ένα όνομα: Γιώργος Δώνης. Ο πολύπειρος τεχνικός όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Ατρόμητο και όσες φορές έχουν προσπαθήσει κάποιοι να τον ρωτήσουν για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού εκείνος απαντά: «Δεν ασχολούμαι με σενάρια. Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή και στόχους. Ακόμη και να υπήρχε κάποια επαφή δεν θα τη δημοσιοποιούσα σεβόμενος τον προπονητή του γιατί αυτά που δεν θέλω να μου κάνουν δεν τα κάνω».

Ακόμη και το Σάββατο που βρέθηκε να παρακολουθεί την ομάδα νέων του Παναθηναϊκού (ο γιος του Τάσος είναι μέλος της ομάδας Παίδων του Παναθηναϊκού, όπως και ο μεγαλύτερος γιος του, Χρήστος, που αγωνίζεται με τους Έφηβους) παρέα με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Γιάννη Σαμαρά, ουδείς μπόρεσε να του αποσπάσει μια κουβέντα.

Στον Παναθηναϊκό επικρατεί η άποψη ότι ο Δώνης είναι προπονητής που χτίζει ομάδες να παίζουν επιθετικά, ξέρει καλά τον Παναθηναϊκό, είναι αγαπητός στον κόσμο της ομάδας και έχει υψηλό κίνητρο: Να αποδείξει ότι το πέρασμά του από την ΑΕΚ και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να καθιερωθεί σε μία από τις πρωτοκλασάτες ομάδες του πρωταθλήματος ήταν κάτι τυχαίο και θέμα συγκυριών. Άλλωστε, δεν έμεινε αρκετά για να δείξει το έργο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Derbynews, ανάμεσα στους υποψήφιους για τον πάγκο του Τριφυλλιού είναι και ο Άγγελος Αναστασιάδης, πρώην παίκτης και προπονητής του Παναθηναϊκού(2000-2001). Ο Αναστασιάδης θεωρείται αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας, κάτι μοιάζει απαραίτητο τη δεδομένη στιγμή που τα «πράσινα» αποδυτήρια θυμίζουν… παιδική χαρά, ενώ στην Παιανία πιστεύουν ότι ο μακεδόνας τεχνικός είναι εξπέρ σε θέματα τακτικής και διαχείρισης της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Κούπερ επίσης θεωρείται πως έχει το «πακέτο», αφού ξέρει την Ελλάδα, ξέρει τον Παναθηναϊκό και φυσικά έχει δείξει ότι διαθέτει την προσωπικότητα και το κύρος να κρατήσει το «πράσινο» τιμόνι. Από την άλλη όμως, υπάρχουν «φωνές» μέσα στην Παιανία που λένε ότι ο Κούπερ είναι προπονητής που του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν αμυντικά και πως δεν έχει τη δίψα που είχε πριν λίγα χρόνια, έχοντας αφήσει έργο πίσω του με την μεγάλη καριέρα που έχει κάνει. Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούν ότι ο Γιώργος Δώνης είναι πιο κατάλληλος από τον Αργεντινό.

Σε κάθε περίπτωση, οριστικές εξελίξεις και αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη λήξη των πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...