Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Φάτους όλους παιχταρά Σο»!

Τρομερή αποθέωση στα αποδυτήρια για τον Πάπε Σο από τους συμπαίκτες του! Οι ατάκες, η πίστη για τις ικανότητες του και το γέλιο του Σενεγαλέζου που τα έλεγε όλα!

Ήταν το πρόσωπο του παιχνιδιού. Ο ποδοσφαιριστής που αποθεώθηκε από τον κόσμο, μόνο και μόνο επειδή έκανε την εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Σχεδόν έξι μήνες μετά από την άφιξη του στην Αθήνα, ο Πάπε Σο... γνωρίστηκε με τους φίλους του «τριφυλλιού» και επιτέλους έδειξε έτοιμος και υγιής ενόψει της συνέχειας. Ο Σενεγαλέζος θηριώδης μέσος, μάλιστα, κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο με γκολ. Και παραλίγο με ένα δεύτερο!

Όπως ήταν λογικό, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Τα πειράγματα διαδεχόταν το ένα το άλλο. «Φάτους όλους παιχταρά» του έλεγαν κάποιοι από τους συμπαίκτες, οι οποίοι πιστεύουν αρκετά στις δυνατότητες του. Εξάλλου, είναι και οι μόνοι που έχουν... ασφαλές δείγμα της ποδοσφαιρικής ταυτότητας του Σο. «Αν είναι υγιής, θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Έχει τρομερή ενέργεια και μαρκάρει σαν σκύλος» λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά από την καθημερινή τους τριβή μαζί του στην Παιανία.

Σαν παιδί!

Όλο αυτό το διάστημα της αποχής, ήταν κυριολεκτικά σαν... θηρίο στο κλουβί. Λέμε κυριολεκτικά, γιατί στην όψη μοιάζει με θηρίο. Πέρασε δύσκολες στιγμές, δεν ήταν λίγες οι φορές που από την απογοήτευσή του κόντεψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα της επιστροφής. Κόντρα στην Προοδευτική, όμως, το καταχάρηκε! «Φόρεσε» το χαμόγελό του σε μόνιμη βάση, το οποίο τον συνόδευε μέχρι και έξω από τα αποδυτήρια, όπου δεχόταν τα πειράγματα από τους φίλους του.

Ζητούμενο η διάρκεια

Η αρχή έγινε. Ο Σο επανήλθε, αλλά φυσικά θέλει μεγάλη προσοχή και σωστή διαχείριση. Ναι μεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε αλλά επειδή μιλάμε για «πονηρό» τραυματισμό, δεν χρειάζεται υπερβολές. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, προφανώς και θα ήταν αντιποδοσφαιρικό να κριθεί αρνητικά ή θετικά, που θα ήταν και το πιο εύκολο. Εξάλλου, στα τριάντα λεπτά που αγωνίστηκε περισσότερο λασπομαχία παίχτηκε παρά ποδόσφαιρο. Δυνατό παιδί, προκαλεί φόβο και το γκολ που σημείωσε αποτελεί την καλύτερη δυνατή «ένεση ψυχολογίας!

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...