Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός-Μάριμπορ 1-0


Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μάριμπορ με 1-0 χάρη σε γκολ του Βιτόλο με πέναλτι και πάει στο Λονδίνο για το ματς με την Τότεναμ για να παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση.


UEFA Europa League
UEFA Europa League (Photo credit: Wikipedia)
Μια νίκη που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης πήρε ο Παναθηναϊκός επί της Μάριμπορ επικρατώντας με 1-0 και τώρα με μια νίκη στο Λονδίνο επί της Τότεναμ στις 6 Δεκέμβρη μπορεί να συνεχίσει να παίζει στο Europa League.

Οι πράσινοι συνέχισαν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό όπως στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έπαιξαν αρκετά καλά στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή και με πέναλτι του Βιτόλο πήραν την νίκη που τους κρατάει "ζωντανούς"


Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι με την Μάριμπορ αλλά λίγο άτολμος προσέχοντας πρώτα τα νώτα του και εν συνεχεία προσπαθώντας να βγει μπροστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη μισή ώρα που το Τριφύλλι είχε την υπεροχή δεν είχε την κλασική φάση για να απειλήσει τον Χαντάνοβιτς καθώς μόνο με σέντρες έφτανε στην εστία του γκολκίπερ της Μάριμπορ.

Στο 31' ο Σισοκό ο οποίος και πάλι ήταν αρκετά δραστήριος βρήκε τον Κουίνσι από τα αριστερά έκανε την πάσα στον Τοτσέ ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ντουχαμέλ, έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε μια φάση που πιθανότατα ήταν πέναλτι.

Ατυχία με Κουίνσι

Στο 36' ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα και βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Σισοκό να γίνεται κάτοχος της μπάλας. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε στον Κουίνσι ο οποίος όμως αισθάνθηκε ένα τράβηγμα και εγκατάλειψε την προσπάθεια με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή από τον Φορναρόλι.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και την κατοχή και στο 43' βρέθηκαν κοντά στο γκολ όταν ο Ιμπραίμι από το κέντρο γύρισε την μπάλα προς τα πίσω κάνοντας λάθος και βγάζοντας τον Τοτσέ τετ α τετ. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος πήρε ωραία την μπάλα και προσπάθησε να πλασάρει με την μια τον Χαντάνοβιτς ο οποίος όμως έσωσε την Μάριμπορ από σίγουρο γκολ.

Στο 45' ο Φορναρόλι έδωσε ωραία στον Ζέκα αυτός πήγε να περάσει τον Μέζακ ο οποίος βρήκε την μπάλα με το χέρι έξω από την περιοχή με τον Ντουχαμέλ να δίνει το φάουλ και την δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Μάριμπορ ο οποίος δυο λεπτά νωρίτερα είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη κάρτα.

Ο Τοτσέ ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ στην αριστερή γωνία του Χαντάνοβιτς ο οποίος μπλόκαρε δύσκολα.

Εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή του

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αριθμητική υπεροχή και ο Μίλανιτς έβαλε στο ματς τον Πότοκαρ αντί του Τσιγιάνοβιτς. Προσπάθησε έτσι να κρατήσει το 0-0 προκειμένου η Μάριμπορ να έχει ελπίδες πρόκρισης στο τελευταίο της παιχνίδι.

Από την πλευρά τους οι πράσινοι ήθελαν και αυτοί τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί και να πάνε στο Λονδίνο να διεκδικήσουν το πέναλτι.

Χαμένο πέναλτι από Βιτόλο

Στο 54΄ο Ζέκα μπήκε από τα δεξιά έκανε την σέντρα με τον Άργκους να βρίσκει την μπάλα με τον Χέρι και τον Ντουχαμέλ να καταλογίζει το πέναλτι.

Ο Βιτόλο ο οποίος πριν από τέσσερις μέρες είχε νικήσει τον Χακόμπα ανέλαβε την εσχάτη των ποινών στέλνοντας την μπάλα όμως στο αριστερό δοκάρι και χάνοντας την ευκαιρία.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας το γκολ και στο 62' Ο Ζέκα έβγαλε την σέντρα ο Φορναρόλι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κατευθύνετε προς τα δίχτυα και τον... Τοτσέ να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να την κόβει. Μάλιστα η μπάλα έφτασε εν συνεχεία στον Μαυρία ο οποίος σούταρε αλλά ο Τοτσέ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Νέο πέναλτι, γκολ από τον Βιτόλο

Στο 66' Ο Βιτόλο μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραία προσπάθεια κέρδισε το πέναλτι από τον Μερτέι. Ο Ισπανός έδειξε το σθένος και πήρε αυτός την πρωτοβουλία να εκτελέσει και πάλι την εσχάτη των ποινών, από την ίδια γωνία μάλιστα νικώντας αυτή τη φορά τον Χαντάνοβιτς και ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Μεγάλη ευκαιρία

Στο 78'  Σεϊταρίδης έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε έξω με το Τριφύλλι να χάνει μια καλή στιγμή για το 2-0.

Οι πράσινοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 83' όταν ο Μαυρίας πέρασε πολύ ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο και από κοντά σούταρε με τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει την μπάλα σωτήρια. Ο μικρός μπορούσε να δώσει και στον Φορναρόλι ο οποίος εν συνεχεία του φώναζε.

Το Τριφύλλι κινδύνεψε προς το τέλος σε μια φάση με τον Μπέριτς να μπαίνει στην περιοχή να σουτάρει αλλά τον Καρνέζη να δηλώνει παρών.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (81' Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι (36' Φορναρόλι), Τοτσέ (71' Πετρόπουλος).

Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Φιλίποβιτς, Μίλετς (68' Βίλερ), Μέζακ, Τάβαρες (77' Ντόντλεκ), Ιμπραίμι, Τσιγιάνοβιτς (46΄Ποτόκαρ), Ράζεβιτς, Μπέριτς, Άργκους, Μερτέι.

sport24.gr



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...