Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ: Το πριμ Σαββίδη κρύβει μία αλήθεια

Η κίνηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ που... ξάφνιασε, αλλά είναι γεμάτη λογική και απελευθερώνει Δώνη και ομάδα για τη συνέχεια

Άλλα χρόνια και σε άλλες συνθήκες θα περίμενε κανείς μετά από μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, σε παιχνίδι που θα μπορούσε να φέρει τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά στην κορυφή, να υπάρχουν εντάσεις και εκνευρισμός.

Αντίθετα, παίκτες και τεχνικό τιμ αποχώρησαν με ηρεμία και, κατά μία έννοια, έχοντας ανακούφιση στα πρόσωπά τους από τα αποδυτήρια. Η εξήγηση προκύπτει μέσα από την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη που είχε προηγηθεί και συνοδεύτηκε από πριμ που έταξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στους παίκτες για την προσπάθεια.

Κίνηση που ξάφνιασε ασφαλώς και σίγουρα προβλημάτισε το κομμάτι των απαιτητικών οπαδών του ΠΑΟΚ. "Καλά, είναι δυνατό να τους δίνει πριμ γιατί έφεραν ισοπαλία στην έδρα μας” έπιασα αρκετούς να αναρωτιούνται φωναχτά μόλις η είδηση διαδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην Τούμπα. Όπως όλοι, προβληματίστηκα γιατί ο Σαββίδης προέβη σε μία τέτοια κίνηση που δεν συνάδει με το προφίλ του απαιτητικού διοικητικού ηγέτη που στοχεύει μόνο στην κορυφή, το οποίο έχει δημιουργήσει από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στα κοινά του ΠΑΟΚ ο 53χρονος επιχειρηματίας.

Στη σκέψη μου ήρθαν πρόσφατες συζητήσεις με στενούς συνεργάτες του και ανθρώπους του πολύ στενού περιβάλλοντός του, εκτός ΠΑΟΚ, που υποστηρίζουν ότι ο Σαββίδης βιάστηκε να βγει στην κόντρα με τον Ολυμπιακό. "Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά, ούτε ο Ιβάν έχει οργανωθεί όπως πρέπει για να έχει δυνατή φωνή η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Δεν έπρεπε να βγει τόσο δυναμικά από το ξεκίνημα" μου λένε συχνά και όπως με διαβεβαιώνουν είναι λόγια που έχουν μεταφέρει πολλές φορές και στον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Προφανώς, αυτά τα λόγια έπαιξαν το ρόλο τους στο να διαμορφώσει εικόνα ο Σαββίδης για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ομάδα του. Σε ποιο επίπεδο είναι και τι μπορεί να περιμένει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Άλλωστε και ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει, είχε αναγνωρίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δώνης με ένα ρόστερ σαφώς ελλιπές για το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Τότε, όμως, είχε πει τόσα πολλά και μεγαλεπήβολα, που αυτά τα λόγια του ελάχιστα πέρασαν προς τον κόσμο της ομάδας. Γι' αυτό και διαπιστώνοντας από την κερκίδα της Τούμπας την αγωνιστική διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό (ο Σαββίδης για όσους το ξεχνούν ήταν χρόνια παράγοντας και στη Ρωσία και γνωρίζει από ποδόσφαιρο), κατάλαβε ότι έπρεπε να απαλλάξει την ομάδα του από την πίεση του πρωταθλητισμού, γιατί πολύ απλά δεν είναι έτοιμη να τη σηκώσει.

Τους απαλλάσσει από το βάρος

Αυτή ακριβώς την έννοια είχε το πριμ που ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές. Επιβραβεύοντάς τους απλά γιατί δεν έχασαν, τους απαλλάσσει από το επιπλέον βάρος να κυνηγάνε το πρωτάθλημα φέτος. Γι' αυτή την ομάδα είναι... too much. Όχι γιατί δεν έχει ένα γκρουπ παικτών που έχουν τις προδιαγραφές να βρίσκονται σε ομάδα κορυφής, αλλά γιατί πολύ απλά αυτοί οι παίκτες δεν είναι αρκετοί. Χρειάζονται κι άλλοι και σε ποσότητα και σε ποιότητα.

Ο Σαββίδης που παλιότερα είχε στείλει αυστηρό μήνυμα στους παίκτες "όποιος δεν μπορεί να με ακολουθήσει στην προσπάθεια να πάμε κορυφή δεν έχει λόγο να είναι εδώ" εμφανίζεται πλέον πιο χαλαρός μαζί τους. Πλέον, το επόμενο βήμα είναι να γίνει αυτό που ζητά ο Δώνης.

Να χαραχθεί ξεκάθαρο πλάνο για το που στοχεύει φέτος ο ΠΑΟΚ. Και πώς προσπαθεί να εξελιχθεί. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν η δεύτερη θέση είναι αυτοσκοπός και θυσιάζεται οποιαδήποτε σκέψη προώθησης νεαρών παικτών ή ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να πάρει και μερικά βαθμολογικά ρίσκα, προωθώντας νεαρά παιδιά, όπως ο Κωνσταντινίδης που δείχνουν ότι διαθέτουν τα φόντα για να κάνουν καριέρα. Το σύστημα των πλέι οφ βοηθά να πάει ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη λογική που δημιουργεί και μεγαλύτερο όραμα και θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

Απλά πρέπει όλα αυτά να επικοινωνηθούν σωστά από την ίδια την ΠΑΕ προ τους οπαδούς. Και τώρα που υπάρχει και ο συνδετικός κρίκος που λέγεται Τσιστιακόφ δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...