Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός: Διαρκής βελτίωση στην άμυνα

Εμφανής είναι η βελτίωση που παρουσιάζουν, με το πέρασμα των αγώνων, οι αμυντικές επιδόσεις των παικτών του Ολυμπιακού.

Η δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο τομέα από το Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του πιάνει τόπο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες δέχονται λιγότερους πόντους στην Ευρωλίγκα στη μετά Τζόι Ντόρσεϊ εποχή, καταρρίπτοντας τους οποίους φόβους υπήρχαν μετά το φινάλε της συνεργασίας τους με τον Αμερικανό σέντερ. 

Αγωνιστική την αγωνιστική η άμυνά τους σφίγγει ολοένα και περισσότερο, με αποκορύφωμα τους 53 πόντους που δέχθηκαν στο παιχνίδι της Πέμπτης (22/11) από την Εφές Αναντόλου, στο ΣΕΦ. Πρόκειται, μακράν, για την κορυφαία επίδοσή τους φέτος, με τη δεύτερη καλύτερη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου να είναι οι 72 πόντοι από την Κάχα Λαμποράλ, στη Βιτόρια.

Οι Πειραιώτες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές δέχθηκαν 81 πόντους από την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, 98 από την Εφές Αναντόλου στην Κωνσταντινούπολη, 79 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και 77 από την Τσεντεβίτα στην Κροατία, κατά μέσο όρο δηλαδή 83,7 πόντους. 

Τα αντίστοιχα νούμερα στους τελευταίους τρεις αγώνες τους είναι σαφώς βελτιωμένα, καθώς εκτός από το ότι κράτησαν τους Τούρκους στους 53 πόντους στο ΣΕΦ και την Κάχα Λαμποράλ στους 72 πόντους στη Βιτόρια έχουν να επιδείξουν και τους 71 πόντους που δέχθηκαν από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, κατά μ.ό. δηλαδή μόλις 65,3!

Onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...