Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

H Super League καλεί τους φιλάθλους να προσφέρουν «Μια μπάλα για τα παιδιά»


Δημήτρης Αγραφιώτης-Μιχάλης Αναγνώστου -Γιάννης Μώραλης-Νίκος Χαλκιόπουλος
«Μια μπάλα για τα παιδιά» είναι η πρωτοβουλία της Super League,σε συνεργασία με τις 16 ΠΑΕ-Μέλη της, για τη συλλογή μπαλών με τη συμμετοχή φιλάθλων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που απαρτίζουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας.

Κατά την 13η (1,2,3/12), 14η (8,9,10/12) και 15η (15,16,17/12) αγωνιστικές ημέρες του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρνουν μαζί τους στο γήπεδο μπάλες, οι οποίες θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία συλλογής τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των γιορτών θα διανεμηθούν σε Ιδρύματα, Σχολεία και άλλους φορείς της κάθε πόλης.

Στόχος της ενέργειας αυτής δεν είναι μόνο η συμμετοχή των φιλάθλων σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά πολύ περισσότερο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης για τα Ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά σε κάθε πόλη σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε, μεταξύ άλλων  τα εξής: (η πλήρης ομιλία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.superleaguegreece.net):
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οφθαλμοφανές ότι περνάει την δική του μεγάλη κρίση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, καθώς μην έχοντας από το παρελθόν την καλύτερη δυνατή δομή, κλήθηκε απροετοίμαστο, όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι κλάδοι επιχειρήσεων, να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα.

Θεωρώ ότι στην παρούσα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας είναι μια ευκαιρία για να μην πω υποχρέωση, προκειμένου το ποδόσφαιρο με τις κατάλληλες ενέργειες, τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και τον απαραίτητο σχεδιασμό να επιστρέψει, να εισχωρήσει θα έλεγα, στην κοινωνία με θετικό τρόπο δείχνοντας τις δικές του υπαρκτές ευαισθησίες και βοηθώντας όπως και όπου μπορεί.

Είναι σίγουρο ότι εκτός της προσπάθειας που γίνεται για μια σταδιακή έστω βελτίωση του ποδοσφαίρου, σημάδια της οποίας ανά τομείς είναι πλέον διακριτά, μπορούμε να έχουμε μια σταθερή, δυναμική, προγραμματισμένη και συνεπή παρουσία στην Ελληνική κοινωνία κοντά στον Έλληνα φίλαθλο, στον Έλληνα πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή, με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, παρουσιάζουμε ως Super League την πρώτη από μια σειρά ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία και ονομάσαμε "μια μπάλα για τα παιδιά".

Η ενέργεια αυτή όπως είναι φανερό έχει στόχο τα παιδιά και πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα όντας μια κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να υλοποιηθεί. Τα παιδιά και η μπάλα, το βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου, είναι νομίζω συνδεδεμένα από τις πρώτες θα έλεγα στιγμές της "ζωής" τους και άρα για εμάς  ήταν εύλογο το να οργανώσουμε μια ενέργεια σε αυτόν τον άξονα. Η Super League κάνει την αρχή με 1000 μπάλες και καλεί τους φιλάθλους να συμμετάσχουν, προκειμένου να τις αυξήσουμε, ώστε να τις δώσουμε στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.
Θα ήθελα να ζητήσω από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να στηρίξουν και να προβάλλουν τις πρωτοβουλίες αυτές. Δεν θα πρέπει τα οποία ενδεχομένως προβλήματα υπάρξουν το προσεχές διάστημα να καλύψουν ή να επισκιάσουν την παραπάνω ενέργεια, ώστε όλοι μαζί να δείξουμε ότι μπορούμε να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα».

Ο Γενικός Διευθυντής της Super League κ. Μιχάλης Αναγνώστου τόνισε, μεταξύ άλλων  τα εξής: (η πλήρης ομιλία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.superleaguegreece.net):
«Η Super League είναι ένας υπεύθυνος θεσμικός φορέας που προσπαθεί να επιστρέφει στην κοινωνία κάθε μέρα και περισσότερα. Προτρέπουμε την αθλητική οικογένεια και όλους τους φιλάθλους ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, να συνταχθούν μαζί μας και να παρακινήσουν όσους περισσότερους μπορούν, ώστε να προσφέρουν και αυτοί μία μπάλα, δίνοντας χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Είμαστε πολλοί και πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Να μεταδώσουμε το μήνυμα αγάπης για τα παιδιά και το ποδόσφαιρο. Να δείξουμε το ανθρώπινο μας πρόσωπο, το πραγματικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, τις αξίες και τα ιδανικά του ποδοσφαίρου όπως η αλληλεγγύη, το φίλαθλο πνεύμα και ο ανθρωπισμός. 

Το πρόγραμμα θα έχει πανελλαδική εμβέλεια και φροντίσαμε να υπάρχει συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία σε όλους τους αγώνες της 13ης, 14ης και 15ης αγωνιστικής. Οι μπάλες που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν σε επιλεγμένους φορείς σε κάθε πόλη, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα καθώς και έντυπες καταχωρήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις 16 ΠΑΕ-Μέλη της Super League για την ευαισθησία τους και τη θερμή στήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και για την υλοποίησή της, καθώς η συμμετοχή τους διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την προβολή της στις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης , μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: (η πλήρης ομιλία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.superleaguegreece.net):
«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ο διαχρονικός υποστηρικτής του ελληνικού ποδοσφαίρου που αποδεδειγμένα εκφράζει με τη στήριξη συνολικά του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.
Στην ΟΠΑΠ Α.Ε. αγαπάμε ιδιαίτερα τα παιδιά, γι’ αυτό και στο εξαιρετικά ευρύ Εταιρικό Κοινωνικό μας Πρόγραμμα, φροντίζουμε κάθε χρόνο ένα σημαντικό μέρος των πρωτοβουλιών και δράσεών μας, να απευθύνεται σ’ αυτά.
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία της Super League να συγκεντρωθούν μπάλες, οι οποίες θα διατεθούν σε ιδρύματα της χώρας, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, να έχουν και να παίζουν, ξεχνώντας για λίγο τη συναισθηματική τους φόρτιση.
Πρόκειται για μια θαυμάσια πρωτοβουλία, που θέλουμε και ελπίζουμε ότι θα αγκαλιαστεί από όλους τους φιλάθλους - όλους αυτούς που αγαπούν την μπάλα και θέλουν το ίδιο να κάνουν και οι γενιές που ακολουθούν».
 Ο Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της "Α.Ε.Γ.Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ” κ. Νίκος Χαλκιόπουλος δήλωσε:
«Στην Ευρωπαϊκή Πίστη στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,  στηρίζουμε έμπρακτα την ενέργεια «Μια μπάλα για το παιδί» της Super League, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση  του κοινού σε θέματα που αφορούν στο παιδί. Στην Ευρωπαϊκή Πίστη αντιλαμβανόμαστε το δομικό μας ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο και γι αυτό το λόγο υποστηρίζουμε ενεργά τον Αθλητισμό και το Παιδί αναδεικνύοντας την υπεύθυνη δράση μας».

Κατά την 13η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ (1,2,3/12/2012) μπορείτε κι εσείς να φέρετε μια μπάλα στις έδρες της SKODA Ξάνθης, του Άρη, του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ, της Βέροιας, της Λιβαδειάς, του Πανιωνίου και της ΑΕΚ την 14η (8,9,10/12/2012) στα γήπεδα της Κέρκυρας, του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου, του Πλατανιά, του Αστέρα Τρίπολης, του ΠΑΟ, της SKODA Ξάνθης και του Πανθρακικού και την 15η αγωνιστική (15,16,17/12/2012) στην Κέρκυρα, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο, τον Άρη, την ΑΕΚ, τη Λιβαδειά, τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μέγας ΧορηγόςΟΠΑΠ ΧορηγόςΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΥποστηρικτέςADIDAS 
ECON
GS TRAVEL
Χορηγοί επικοινωνίαςNOVA 
ΕΡΤ

H Super League ευχαριστεί θερμά τον καλλιτέχνη κ. Φίλιππο Νικολάου και την ΑΕΠΙ για την ευγενική προσφορά των δικαιωμάτων χρήσης του μουσικού θέματος του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σποτ, το οποίο είναι βασισμένο σε γνωστό τραγούδι του.
  
Σημεία συλλογής μπαλών ανά γήπεδο:

O.A.K.A (A.E.K.)
·        Θύρες Ρ1&Ρ2
·        Θύρα 9

Γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» (Άρης)
·        Θύρα 2Α
·        Θύρα 7Α

Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης (Αστέρας Τρίπολης)
Θύρα 3 (Χώρος Parking βοηθητικού Γηπέδου)

Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου (Ατρόμητος Αθηνών)
Θύρα 3 & 4

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (Βέροια)
Θύρα 1 & 2

Ε.Α.Κ. Κέρκυρας (Κέρκυρα)
Θύρα  VIP

Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (Λεβάδειακος)
Θύρα 1

Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" (Ολυμπιακός)
·        Θύρα 21/22
·        Θύρα 35

Γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" (Ο.Φ.Η.)
Θύρα 9

O.A.K.A (Παναθηναϊκός)
Θύρες Ρ1&Ρ2

Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής (Πανθρακικός)
Θύρα 1

Γήπεδο Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. (Πανιώνιος)
Θύρα 5 & 6

Γήπεδο Τούμπας (Π.Α.Ο.Κ.)
Θύρα 1

Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
Θύρα 1 & 2

Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων (Πλατανιάς Χανίων)
Θύρα 1

Skoda Ξάνθη Arena (Skoda Ξάνθη)
Θύρα Γ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...