Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ριμπερί, Ρονάλντο, Νεϊμάρ και Μέσι διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Φρανκ Ριμπερί, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Νεϊμάρ είναι ανάμεσα στους 23 υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα του 2013, σύμφωνα με τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων που ανακοίνωσε την Τρίτη η FIFA.

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μάλιστα, ο αργεντίνος άσος της Μπαρτσελόνα δεν είναι το φαβορί. Ο Μέσι κατέκτησε τις τελευταίες τέσσερις χρονιές τη Χρυσή Μπάλα, το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, που απονέμεται ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ προπονητών, αρχηγών ομάδων και συγκεκριμένων αθλητικογράφων.

Στη χρονιά που πέρασε ο Μέσι οδήγησε μεν την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, αλλά απέτυχε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιθέτως ο γάλλος μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί, πανηγύρισε τρεις φορές αφού οι Βαυαροί κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και το νταμπλ στη Γερμανία.

Η Χρυσή Μπάλα θα ανακοινωθεί στη Ζυρίχη στις 13 Ιανουαρίου.

Δύο προπονητές που τώρα έχουν αποσυρθεί διεκδικούν μαζί με άλλους οκτώ το βραβείο του καλύτερου κόουτς που επίσης απονέμει η FIFA: Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο πανηγυρίζοντας ένα ακόμη πρωτάθλημα Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Γιουπ Χάινκες που οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου στο τρεμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...