Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μίτσελ: Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Μίτσελ, μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Ντα Λουζ κόντρα στην Μπενφίκα, με τον ισπανό τεχνικό των ερυθρόλευκων να αναφέρεται στην παρουσία του Μήτρογλου, στον επερχόμενο αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά και για την κρίσιμη τριάδα αγώνων με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντετυξη του Μίτσελ στη Nova:        
-Κύριε Μίτσελ, οι παίκτες σας απέδειξαν στη Λισσαβώνα ότι μπορούν και καλό ποδόσφαιρο να παίξουν, αλλά και να καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο, έχοντας μεγάλα αποθέματα δυνάμεων, όταν ο αγωνιστικός χώρος δεν προσφέρεται για μπάλα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Συμφωνείτε;
"Κάθε ημέρα δεχόμαστε ένα παρόμοιο μήνυμα. Οι παίκτες συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι κάτι που το λέμε εδώ και καιρό. Οι παίκτες δουλεύουν καθημερινά πάρα πολύ καλά. Γνωρίζουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Και ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά.
       
Μετά από το παιχνίδι στη Λισσαβώνα, είπα ότι οι παίκτες μου έδειξαν ότι έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα. Βλέποντας για δεύτερη φορά τον αγώνα αυτό με ησυχία στο σπίτι μου, θέλω να επαναλάβω την άποψη μου.

Οτι οι παίκτες μου ήταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα του αγώνα. Αυτό είναι αποτέλεσμα όσων προαναφέραμε".

-Η δική μας αίσθηση είναι πως ο κόσμος δείχνει ικανοποιημένος απ' την συνεχόμενη αγωνιστική πρόοδο της ομάδας σας. Τι εισπράττετε εσείς απ' την όποια επαφή έχετε με τους φίλους του Ολυμπιακού, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που σας απομένει;
"Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και χαρούμενος για τα αποτελέσματα. Όμως είναι και ικανοποιημένος, γιατί βλέπει μία ομάδα η οποία έχει τελείως διαφορετικό πρόσωπο από την αρχή της χρονιάς.

Το βλέπει όταν έρχεται στο γήπεδο, το βλέπει σε όλα τα ματς στο ποδόσφαιρο. Και το αισθάνομαι και ο ίδιος όταν περπατάω στους δρόμους.
       
Ο κόσμος είναι σίγουρος για το ότι η ομάδα θα τα πάει καλά. Θέλω να πω, ευχαριστώ. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδο μας. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να επαναπαυτούμε".

-Στα ευρωπαϊκά ματς έχετε κοντά σας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αφού είναι δεδομένη η «εξαφάνιση» των εισιτήριων. Φαντάζομαι προσδοκάτε μαζικότερη παρουσία και στα ματς του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης απ' τον αγώνα της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.
"Ο κόσμος κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Είναι πάντα στο πλευρό μας. Και βλέπουμε ότι παρόλο που δείχνει ότι θέλει να βρίσκεται πάντα δίπλα μας, η οικονομική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ίσως να μην τους το επιτρέπει.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως αυτοί που έρχονται, μας δείχνουν πάντα την αγάπη τους. Αλλά αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και με τους ανθρώπους που συναντάμε στο δρόμο".

-Λόγω της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές σας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μπενφίκα, μήπως υπάρχει περισσότερη κόπωση σε σχέση με την επόμενη ημέρα προηγούμενων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων;
"Ημασταν προετοιμασμένοι για αυτό. Το γνωρίζαμε ότι ορισμένες φορές μπορεί να συμβεί, εξαιτίας της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούμε να πιέσουμε κάποιον αυτή τη στιγμή, γιατί δε θέλουμε να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ομως, ευτυχώς έχουμε πολλά αποθέματα στα αποδυτήρια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους παίκτες. Όλοι είναι έτοιμοι και θέλουν να παίξουν, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου (γέλια)".

-Τελικά, πόσο δύσκολο ή πόσο ευχάριστο είναι για τον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει στη διάθεση του πολλές και καλές επιλογές, ιδιαίτερα για τη μεσαία γραμμή και την επίθεση και να απονέμει δικαιοσύνη με τις αποφάσεις του; Όλα αυτά όταν έχει Μήτρογλου, Σαβιόλα, Φουστέρ, Κάμπελ, Γιαταμπαρέ, Βάις, Ντομίνγκες.
"Σίγουρα είμαι άδικος με κάποιους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα συμβαίνει αυτό και δε γίνεται να μην συμβεί. Οι 14 ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν έχουν κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένοι μαζί μου. Τους καταλαβαίνω απόλυτα.

Από 'κει και πέρα, είχαμε πει απ' την αρχή ότι θέλαμε να έχουμε στην ομάδα μας  22 με 23 ποδοσφαιριστές. Για τις συνθήκες που υπήρχαν φέτος στην αγορά, δεν ήταν δυνατό αυτό.

Ομως, αυτό που θέλω να δηλώσω και να το πω ξεκάθαρα, είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι. Όλοι είναι χρήσιμοι και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στα επόμενα παιχνίδια και να μας βοηθήσουν".

-Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον Μήτρογλου και ιδιαίτερα για την εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο στη Λισσαβώνα, όπου είχε ορισμένες εντυπωσιακές κινήσεις στο γήπεδο. Σας θυμίζω πως η UEFA τον ανέδειξε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα με την Μπενφίκα.
"Σίγουρα, μπορούμε να μιλήσουμε για τον Μήτρογλου. Να προσωποποιήσουμε την απόδοση της ομάδας. Ο Μήτρογλου δείχνει αυτή τη στιγμή ότι είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης, ο οποίος έχει μεγάλη άνεση στο να κινείται μέσα στο γήπεδο.

Εχει την άνεση να δυναμώνει ψυχολογικά όποτε το χρειάζεται. Έχει μεγάλη άνεση να παίρνει τις σωστές θέσεις και να παίζει όπως ακριβώς θέλει. Όμως, το έχουμε πει αρκετές φορές πως ο Μήτρογλου μπορεί να είναι έτσι.

Ακόμη και όταν δεν σκοράρει, μπορεί να παίζει πάρα πολύ καλά και να τον σχολιάζουμε. Ομως, δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε και για άλλους παίκτες, όπως είναι ο Μανωλάς και ο Σιόβας οι οποίοι προχθές έκαναν ένα φοβερό παιχνίδι.

Ο Μανιάτης έκανε ένα φοβερό παιχνίδι. Είναι παίκτες οι οποίοι πάντα μας βοηθάνε. Πρέπει να σταθούμε στον Φουστέρ ο οποίος πάντα είναι αυτός που είναι. Στον Τσόρι ο οποίος για μία ακόμη φορά μας βοήθησε τόσο.

Και σε όλους αυτούς οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ. Και σε όλους όσοι θα παίξουν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Γιατί είναι όλοι πολύ καλοί.
       
Την προηγούμενη φορά είχαμε πει ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στις επιλογές του προπονητή για τις αλλαγές. Δεν είναι αυτή η επιτυχία.

Η επιτυχία είναι ότι όταν ο Γιαταμπαρέ, ο Εντινγκά και ο Μεντζανί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα.

Είμαστε όλοι ένα γκρουπ, μία ενωμένη ομάδα την οποία όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε".

-Αν σας ρωτούσα για την πιθανότητα rotation στο ματς με τον ΟΦΗ, φαντάζομαι θα απαντούσατε όπως και κατά το παρελθόν. Δηλαδή, θα παίζουν πάντα όσοι είναι σε καλύτερη κατάσταση, επιχειρώντας να εκμεταλλευτείτε την καλή στιγμή των ποδοσφαιριστών σας.
"Ακριβώς αυτό θα έκανα. Σίγουρα θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές για προβλήματα φυσικής κατάσταση, ή για διάφορα άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει.

Εχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό. Ομως, αυτό θα συμβεί γιατί η ομάδα πρέπει να έχει την ίδια ενέργεια που έχει πάντα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε πως το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που θα δώσουμε απέναντι στον ΟΦΗ και όχι το επόμενο.

Γιατί εμείς θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας κρατήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας".

-Η αλλαγή προπονητή στον ΟΦΗ με την έλευση του Σα Πίντο, κάνει πιο δύσκολο το ματς της Κυριακής;
"Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο της αλλαγής προπονητών. Στην Ελλάδα συμβαίνει πάρα  πολύ συχνά αυτό. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε συνηθίσει.

Το να μιλήσω με καλά λόγια για αυτόν τον προπονητή, θα ήταν σα να ήθελα να απαξιώσω τον προηγούμενο συνάδελφό μου, το οποίο δε θα ήθελα να το κάνω. Ολοι είναι προπονητές οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν.

Ολοι έρχονται στο Καραϊσκάκη με σκοπό να νικήσουν και να κάνουν ένα καλό παιχνίδι απέναντί μας".

-Ιδιαίτερα για τον ΟΦΗ, τι εικόνα έχετε; Δεν έχει πετύχει νίκη στο πρωτάθλημα.
"Είναι παρόμοια η εικόνα που έχουμε για αυτήν την ομάδα, με την εικόνα που είχαμε για τον Πλατανιά που τελικώς μας δυσκόλεψε πολύ. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά απ' τα άκρα.

Είναι μία ομάδα που έχει πολύ καλούς κεντρικούς χαφ και έναν επιθετικό ο οποίος με τις εναέριες κινήσεις του βοηθάει πολύ τους συμπαίκτες του. Είναι μία ομάδα η οποία έχει πολύ καλούς παίκτες στον άξονα.

Και από 'κει και πέρα είναι μία ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει κερδίσει και να είναι χαμηλά στη βαθμολογία, όμως παίζει καλά".

-Και απ' την Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία για μία τριάδα αγώνων με ιδιαίτερη σημασία, αφού θα αντιμετωπίσετε κατά σειρά τον Παναθηναϊκό, την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ. Είναι αυτό το κρισιμότερο κομμάτι της περιόδου;
"Μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σκεφθώ καν το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Γιατί αν το έκανα αυτό, θα ήταν κόντρα στη φιλοσοφία μου.

Και επίσης θα το μετέφερα στους ποδοσφαιριστές, το οποίο θα ήταν πολύ κακό για την ομάδα. Μέχρι την Κυριακή σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, γιατί θέλουμε να τον κερδίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...