Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ψηφίστηκε από τη Super League, η διάταξη που βάζει ... φερμουάρ σε ΠΑΕ

Υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της Super League, η διάταξη που προβλέπει την επιβολή πειθαρχικών ποινών σε ΠΑΕ στελέχητων οποίων κάνουν σχόλια για τη διοργανώτρια αρχή, ή ακόμα και για χορηγούς ή τηλεοπτικούς συνεργάτες της, τα οποία κριθούν δυσφημιστικά και απαξιωτικά. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία διάταξη που «φωτογραφίζει» την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν, ακόμα και στην περίπτωση που ο πρόεδρος ΠΑΕ ή ακόμα και κάποιο άλλο στέλεχος έχει σχέση με  κάποιο Μέσο το οποίο κάνει σχόλια που κριθούν δυσφημιστικά για τη Λίγκα ή τους συνεργάτες της (χορηγούς κλπ), τότε θα τιμωρείται η ΠΑΕ. Οσο για τις ποινές μπορεί να αγγίζουν και τις 300.000 ευρω. Σύμφωνα με την Super League, η διαταξη αυτή «αφορά την προστασία του προϊόντος».

Η απόφαση ελήφθη με 13 ψήφους υπέρ και τρεις κατά. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Βασίλης Κωνσταντίνου και Νίκος Κατσέλης), είχαν αποχωρήσει πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (ο πρόεδρος της απουσίαζε εκτός Ελλάδας), ήταν υπέρ της διάταξης με επιστολή που έστειλε, αλλά για τυπικούς λόγους δεν προσμετρήθηκε στην ψηφοφορία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή, καθώς συμφωνούσε επί την αρχής, αλλά διαφώνησε με συγκεκριμένα στοιχεία της διάταξης, ενώ η SKODA Ξάνθη συμφώνησε με το σύνολο της διάταξης, πλην συγκεκριμένου σημείου και για αυτό την καταψήφισε.Τέλος, η ΠΑΕ Απόλλων εξέφρασε επιφυλάξεις και καταψήφισε την διάταξη.

Η πρώτη συζήτηση για μία τέτοια διάταξη είχε γίνει πριν από δύο μήνες κατά τη διάρκεια διοικητικού συμβουλίου και είχε συσταθεί επιτροπή από νομικούς συμβούλους τεσσαρων ΠΑΕ και της Super League.

Σύμφωνα με άλλες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης:

-Εκπρόσωποι της Super League στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. παραμένουν οι κ.κ. Πουλινάκης (ΠΑΕ ΟΦΗ), Κομπότης (ΠΑΕ Λεβαδειακός), Βρύζας (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και ο πρόεδρος της Super League Γ. Μώραλης ως ex officio αντιπρόεδρος.

- Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οικονομικός Απολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 01.07.12 – 30.06.13       

Πριν από τη Γ. Σ είχε προηγηθεί συνεδρίαση  του ΔΣ στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της Super League, καθώς και εκπροσώπους των ΠΑΕ Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και SKODA Ξάνθη, προκειμένου να γίνει εισήγηση προς το Δ.Σ. περί των ενδεδειγμένων ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης καθώς και επί άλλων σχετικών θεμάτων του εν γένει θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης.

Επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς συμβούλους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, SKODA Ξάνθη και από τον νομικό σύμβουλο της Super League θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. προτάσεις για θέματα Καταστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...