Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε και τις τελευταίες πιθανότητες που του απέμεναν για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, καθώς στη Νέα Σμύρνη πέταξε άλλους δυο υπερπολύτιμους βαθμούς, μένοντας στο 1-1 με τον Πανιώνιο.
Οι «κυανέρυθροι» αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο για τους ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα, η οποίοι απογοήτευσαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την εμφάνισή τους και χρειάστηκαν αμφισβητούμενο πέναλτι για να φύγουν από το γήπεδο έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Οι Νεοσμυρνιώτες στον αντίποδα παρουσιάσθηκαν πολύ πιο αποφασισμένοι από τους αντιπάλους τους και παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο μπόρεσαν να πάρουν τον πόντο, με τον οποίο ξεφεύγουν μετά από διάστημα μηνών από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Όπως και στο παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κορυφαίος για τον Πανιώνιο, αλλά και συνολικά στο ματς ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε ότι ήθελε τον προσωπικό του αντίπαλο, Σεντρίκ Καντέ, δημιουργώντας άπειρους κινδύνους στην άμυνα του Παναθηναϊκού, πριν να δώσει στους γηπεδούχους το προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Το γκολ ήρθε στο 49ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Μήτρογλου, ο οποίος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από λάθος διώξιμο του Καντέ σε σέντρα του Όμο.
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, αφού έξι μόλις λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσια με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζιμπρίλ Σισέ. Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε ο διαιτητής Τάσος Κάκος για ανατροπή του Λέτο μέσα στην περιοχή από τον Κουμορτζί, χωρίς όμως το ριπλέι να τον δικαιώνει.
Παρά την γρήγορη ισοφάριση, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ το ρυθμό τους στη συνέχεια της αναμέτρησης. Έτσι, οι όποιες ενέργειες δημιούργησαν οφείλονταν αποκλειστικά σε ατομικές ενέργειες του Λέτο ή του Σισέ. Ο Γάλλος φορ, μάλιστα, στο 77' είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στο «τριφύλλι, όμως το σουτ του τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιούργκεν Μάχο.
Για τον τρόπο με τον οποίο έστησε την ομάδα του συγχαρητήρια αξίζουν στον Τάκη Λεμονή. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους ποδοσφαιριστές του να βραχυκυκλώνουν πλήρως τη λειτουργία του Παναθηναϊκού, παίζοντας όμως καλό ποδόσφαιρο, έστω και αν δημιούργησαν μόνο μια σοβαρή τελική προσπάθεια.
Ατυχη ήταν από την άλλη πλευρά η έμπνευση του Φερέιρα να χρησιμοποιήσει τον Χριστοδουλόπουλο στην τριάδα των χαφ. Ο νεαρός άσος δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να μοιάζει κομμένο στη μέση. Ακόμα η χρησιμοποίηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αντί ενδεχομένως του Σιμάο, αφαίρεση σκληράδα από το κέντρο του Παναθηναϊκού, αφού ο Βραζιλιάνος ήταν ίσως ο χειρότερος της ομάδας του, αν και σε ρηχά νερά κυμάνθηκε η απόδοση όλων των «πρασίνων».
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (88' Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (72' Σβέρκος) , Ριέρα (88' Σάμαρης), Μήτρογλου
Παναθηναϊκός (ΖεσουάλδοΦερέιρα):Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Γκοβού (74' Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (81' Μαυρίας), Λέτο, Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...