Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Καβάλα-Ηρακλής 3-0

2007–08 Gamma EthnikiImage via WikipediaΗ Καβάλα επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή, απομακρύνθηκε πλέον από την επικίνδυνη ζώνη και θέτει με πολλές αξιώσεις την υποψηφιότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δύο πέναλτι δεν είδε ο Σπάθας, που απέβαλλε από έναν παίκτη για κάθε ομάδα.
Η Καβάλα ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το να πάρει το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του Πετκάκη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, με συνεχή κίνηση και γρήγορες αλλαγές της μπάλας. Οι Βουτσίτσεβιτς, Αμπντούν, Ονουάτσι ήταν αρκετά δραστήριοι, ο Ντιέ κυριαρχούσε στο χώρο του κέντρου και έτσι η Καβάλα απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Η υπεροχή της μετατράπηκε σε αρκετές καλές ευκαιρίες, όπως αυτή του Ντικρόκ που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Ελευθερόπουλος και τη φάση του 24', όταν οι αμυντικοί του Ηρακλή απομάκρυναν και ενώ ο Νικουλάε ήταν έτοιμος για να σκοράρει από κοντά.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από το 25� και μετά, προειδοποίησαν με την κεφαλιά του Κατσικά στο 31' που έφυγε λίγο άουτ και έχασαν την μεγάλη ευκαιρία στο 35' όταν ο Σολτάνι βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς αλλά ο Κροάτης απέκρουσε με τα πόδια!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Καβάλα ξαναπήρε τον έλεγχο, ζήτησε πέναλτι πάνω στον Ονουάτσι στο 40' ενώ λίγο έλειψε να προηγηθεί με την εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Ελευθερόπουλος είπε όχι στην κεφαλιά του Τόμασιτς και στη συνέχεια ο Ονουάτσι δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με διπλή προσπάθεια.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Ηρακλή να φτάνει πρώτος κοντά στο γκολ όταν ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πολύ καλό σουτ του Μαχόπ, σε μία φάση όπου είχε προηγηθεί χέρι του Ντιέ σε προσπάθεια του Ιακόμπ. Σταδιακά, η Καβάλα κατάφερε να ανεβάσει στροφές, έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία με τον Βουτσίτσεβιτς στο 62' αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με κεφαλιά του Τόμασιτς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν.

Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αντιδράσει, οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Ντάνι είδε την δεύτερη κίτρινη για δυνατό φάουλ και ο Αμπντούν την απευθείας κόκκινη καθώς στην ίδια φάση επιχείρησε να χτυπήσει αντίπαλο. Αυτός που επηρεάστηκε από τις αποβολές ήταν ο Ηρακλής, με την Καβάλα να ελέγχει πλήρως τον αγώνα, να κλειδώνει τη νίκη με το γκολ του Ονουάτσι στο 81' και να χάνει ευκαιρίες για μία μεγαλύτερη επικράτηση στο τέλος, την οποία ωστόσο πέτυχε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Δύο από τις αλλαγές του Κάσπερτσακ, ο Περεϊρίνια και ο Πέρτζελ συνεργάστηκαν και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-0!
Οι συνθέσεις:
Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκοβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντικρόκ, Βουτσίσεβιτς (Περεϊρίνια 75'), Ονουάτσι (Φερτζέλ 90'), Αμπντούν, Νικουλάε (Ναζλίδης 88')
Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Ντάνι, Ζερκά (Βουτσιάς 73'), Καρλίνιος (Ρόμπλες 45'), Μαχόπ (Βέλλιος 56'), Γιάκομπ, Σολτάνι
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...