Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η απάντηση του Ντέμη!

Ο Ντέμης Νικολαϊδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για όλα τα τεκταινόμενα του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης τόνισε πως δεν φοβάται τίποτα.

Αποσπάσματα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

«Όλα έχουν εξήγηση και όλα τα γνωρίζουν οι μέτοχοι. Το που πήγαν τα λεφτά φαίνεται. Δεν με έχει φωνάξεις κανείς ούτε από τη BDO ούτε από την ΠΑΕ για διευκρινίσεις. Πως έκανε η ΑΕΚ ισολογισμό το 2007 αν δεν είχε τα βιβλία του 2006;

Δεν φοβάμαι προσωπικά τίποτα. Δεν αναφέρεται τίποτα στον διαχειριστικό έλεγχο για εμένα. Το μόνο που φαίνεται είναι διευκολύνσεις που έκανα και λεφτά που έβαζα από την τσέπη μου. Εμείς δίναμε τα λεφτά. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί (μάνατζερ και εταιρίες) που δεν μας έδιναν παραστατικά. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι πληρώσαμε και έχουμε φορολογηθεί γι αυτό.

Δεν υπάρχουν 5,5 εκατομμύρια χρέη, όπως είπε ο κύριος Θανόπουλος. Υπήρχε παραγγελία για τις φανέλες του Ριβάλντο πριν φύγει. Μιλήσαμε με τον κύριο Γλου και μας είπε πως θα βρεθεί λύση. Εχω κάνει τρεις μεταγραφές στην ΑΕΚ και η μία είναι ο Μπλάνκο. Δεν φοβάμαι προσωπικά τίποτα. Οπως θα έχετε διαβάσει στον έλεγχο δεν υπάρχει πουθενά το όνομα μου. Διαφωνώ πως δεν υπάρχει διαφάνεια.

Κάποια πράγματα είναι λάθος στην έρευνα. Δεν παραδόθηκαν τα βιβλία, όταν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής. Υπάρχει ονοματεπώνυμο του λογιστή. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε ο διαχειριστικός έλεγχος, αλλά δεν είναι κακό να γίνεται. Η ΠΑΕ πρέπει να βγάζει μια ανακοίνωση και αυτό που έγινε δεν έγινε για καλό. Εχουμε τεράστια ευθύνη όλοι οι ενεργοί μέτοχοι. Αυτό το πράγμα είναι εναντίον μου. Να κάτσω να απαντήσω σε κάποιο τιμολόγιο, εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω. Ο λόγος που βγαίνω αυτός είναι. Ας ηρεμήσουμε λίγο...

Για ποιο λόγο έγινε ο έλεγχος: «Το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο αμέσως σημαίνει ότι κάτι κακό συμβαίνει στην ΠΑΕ και οι μέτοχοι θέλουν να το γνωρίζουν. Ο έλεγχος γίνεται για να αποτυπωθούν τα πάντα, να γίνει παρουσίαση στους μετόχους και να δουν αν όλα έγιναν όπως νόμιζαν».

Για την περίοδο που ήταν στην ΑΕΚ: «Κάθε χρόνο γινόταν οικονομική παρουσίαση, υπήρχαν ορκωτοί λογιστές και έλεγχαν τα πάντα δύο φορές το χρόνο και μετά το 2006 υπήρχε από τους μετόχους ένας ακόμα εκτός ομάδας. Πριν ήταν ανοργάνωτα τα πάντα, υπήρχαν πληρωμές που δεν φαίνονται και γινόντουσαν από την τσέπη μου ή από την τσέπη του Παππά, ερχόντουσαν άτομα που ζήταγαν λεφτά. Μετά το 2006 ή 2007 μπορέσαμε να κάνουμε ταμείο».

Για το πώς ενημερώθηκε ο ίδιος: «Είχα μιλήσει με τον Παππά και μου είχε πει ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να δει κάποια πράγματα. Έπρεπε να μας φωνάξει η εταιρεία που έκανε τον έλεγχο και να μας ρωτήσει. Εμένα δεν με έχει πάρει τηλέφωνο, ούτε από της ΠΑΕ, ούτε από την BDO».

Για τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για τον…Μογιάνο: «Βρεθήκαμε να πληρώνουμε 650.000 για έναν παίκτη που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον έλεγχο. Είναι δυνατόν; Επειδή θυμόμουν την περίπτωση, αυτά ήταν για τον Πελετιέρι. Από αυτή την πράξη η ομάδα γλίτωσε 120.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Δεν μπορείς να τα πεις όλα προς τα έξω. Θέλαμε να πάρουμε τον Πελετιέρι για ένα χρόνο με οψιόν το οποίο είχαμε καταφέρει. Τα στοιχεία υπάρχουν. Το που πήγαν τα λεφτά, το ξέρει η εταιρία. Πήγαν εκεί που έπρεπε, αλλά δεν βρίσκουν τα συμφωνητικά και τα παραστατικά

Δεν υπάρχει οργάνωση σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής και για τον λόγο αυτό δεν βρέθηκαν όλα τα παραστατικά. Τα χρήματα δόθηκαν, αλλά δεν πήρες απόδειξη. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις μεταγραφές και να μην πληρώσεις, εταιρία, μάνατζερ, προέδρους κλπ. Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τον Μπλάνκο απευθείας. Δεν μπορείς να πεις για τα πάντα, για ποιο λόγο έγινε κάτι. Δεν υπάρχει έλεγχος που να λέει ότι δεν δόθηκαν τα λεφτά. Θα έπρεπε νε έχει τοποθετηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι να πετάει μπροστά έναν διαχειριστικό έλεγχο. Ζήτησα να τοποθετηθούν και να ρωτήσουν ότι θέλουν».
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...