Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αργυρή η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Οστράβα, πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ με 4.45μ.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια πάλεψε στα ίσα απέναντι στην εντυπωσιακή Βρετανίδα Χόλι Μπλίσντεϊλ, που όμως έμοιαζε ανίκητη, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια, τόσο τα 4.50, όσο και τα 4.55μ.

Το 4.45 της Στεφανίδη είναι ατομικό ρεκόρ, αφού το προηγούμενό της με 4.42 κρατούσε από τις 26 Μαρτίου στο Στάνφορντ.

Την τρίτη θέση πήρε η Γερμανίδα Ανίκα Ρόλοφ με 4.40, ενώ παρούσα στον τελικό ήταν και η έτερη Ελληνίδα, Λορέλα Μάνου, η οποία όμως έμεινε πολύ χαμηλά, αφού με 3.90 πήρε την 11η θέση.

«Το ατομικό ρεκόρ με κάνει πολύ χαρούμενη. Για μένα ο καιρός δεν ήταν ιδανικός. Είχε πολύ αέρα. Νομίζω πως αυτός ήταν ο λόγος που η Χόλι (Μπλίσντεϊλ) δεν έσπασε το ρεκόρ αγώνων. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η δεύτερη θέση, γιατί αυτή η διοργάνωση είχε το φαβορί της πριν καν αρχίσει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό το αποτέλεσμα και αξίζει ένας ωραίος πανηγυρισμός», τόνισε η Στεφανίδη μετά τον τελικό.
Εξάλλου, στον τελικό της δισκοβολίας, ο Γιώργος Τρέμος δεν κατάφερε να ρίξει βολή μεγαλύτερη από 55.08μ, που τον κατέταξε στη 10η θέση και δεν του επέτρεψε να επιχειρήσει άλλες τρεις προσπάθειες.
Η ελληνική ομάδα των 4x100μ, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Κουτσουκλάκη, Μιχάλη Δαρδανελιώτη, Στράτο Φραγκούλη και Λυκούργο Τσάκωνα, έμεινε μόλις 5η στην 1η προκριματική σειρά με χρόνο 40.37. Ωστόσο, πήρε την πρόκριση για τον τελικό ως 8η, χάρη στο χρόνο της, αφού από τη 2η προκριματική σειρά η 4η Σουηδία έκανε 40.45.
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...