Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Θ. Θεοδωρίδης: «Δεν είναι μπαμπούλας η UEFA»

The President of UEFA, former internationally ...Image via Wikipedia
Ξεκαθάρισε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, μιλώντας στον Sentra FM πως η UEFA δεν πρόκειται να παίξει ρόλο... μπαμπούλα στην υπόθεση των στημένων.

Αυτό που με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο άνθρωπος που είναι το δεξί... χέρι του Μισέλ Πλατινί στην UEFA, είναι πως ο πρόεδρός της δεν έρχεται στην Αθήνα για να παίξει το ρόλο του αστυνόμου και πως δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής μέχρι να αποφανθεί η ποινική και αθλητική δικαιοσύνη στη χώρα μας.

«Ο Μισέλ Πλατινί έρχεται για βοήθεια για να δει πώς μπορούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί με την Κυβέρνηση και την Ομοσπονδία κυρίως, γιατί μην ξεχνάμε ότι η Ομοσπονδία είναι το μέλος της ΟΥΕΦΑ. Να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί η κρίση».

Αναλυτικά ο Θόδωρος Θεοδωρίδης μίλησε:
Για το πλαίσιο της επίσκεψης Πλατινί: «Για να δούμε λίγο την εικόνα της κατάστασης και με ποιους τρόπους μπορεί η UEFA να βοηθήσει για να είναι η επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου καλύτερη. Ερχόμαστε για ενημέρωση και να δούμε με ελληνική κυβέρνηση και ομοσπονδία, βάζοντας την δική μας τεχνογνωσία για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.
Ερχόμαστε να βοηθήσουμε. Δεν είμαστε FBI, Interpol. Απλά για να βοηθήσουμε την ελληνική ομοσπονδία να ξεπεράσουμε την κρίση.
Στο πρώτο κομμάτι θα δείτε ότι η διάθεση υπάρχει για βοήθεια στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Ο Πλατινί δεν είναι μπαμπούλας, θέλει απλά ένα καλό ποδόσφαιρο και όλες οι ομοσπονδίες να λειτουργούν σωστά».
Για το αν η UEFA μπορεί να πάρει πρωτοβουλία και να αποκλείσει ομάδες για τα στημένα πριν αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη: «Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επέμβει η UEFA αν δεν αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε απλώς να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το που βρίσκεται η κατάσταση. Περιμένουμε τις ελληνικές αρχές».
Για την συνάντηση του Παπανδρέου με τον Πλατινί: «Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα γίνει σε μια συνάντηση επιπέδου αρχηγού κράτους και Πλατινί. Δεν είναι ότι καλύτερο να ζητήσει ο πρωθυπουργός να ζητήσει τον αποκλεισμό των ομάδων. Δεν χρειάζονται τέτοια ακραία μέτρα. Θέλουμε και οι 53 ομοσπονδίες να παίζουν σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν είναι καλό να έχουμε αποκλεισμούς».
Για την άποψη που έχει ο Πλατινί για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η μόνη του ένσταση είναι ότι θεωρεί ότι είμαστε υπερβολικοί σε ό,τι και να κάνουμε. Ξεχνάμε ότι είναι απλά  ένα παιχνίδι και προσπαθούμε να φτιάξουμε πόλεμο εκεί που δεν υπάρχει».
Για το αν έχει να κερδίσει κάτι το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα απ' αυτές τις συναντήσεις: «Αν μπορέσουμε να ακούσουμε ίσως πάρουμε κάτι. Ο κ. Πλατινί έρχεται για βοήθεια για να δούμε πως μπορούμε όλοι μαζί με ομοσπονδία κυρίως αλλά και με την κυβέρνηση, να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί πιο γρήγορα η κρίση».
Για το αν έρχεται ο Πλατινί στην Ελλάδα για να αποδώσει ευθύνες: «Δεν είμαστε εδώ για να μοιράζουμε καμία ευθύνη. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε την ελληνική ομοσπονδία. Ποια στοιχεία μπορεί να πάρει από την τεχνογνωσία και την εμπειρία της UEFA για να τελειώνει αυτό το πρόβλημα.
Η κάθε χώρα αντιμετωπίζει κρίσεις κι έχει τα πάνω, αλλά και τα κάτω της. Ερχόμαστε μόνο για να βοηθήσουμε, πάνω στη λογική του τρόπου και της λειτουργίας της UEFA. Είναι μια σύντομη επίσκεψη του κ. Πλατινί στην Ελλάδα για να βοηθήσουμε».

onsports.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...