Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τώρα αρχίζει το βαθμολογικό «πάρτι» για τον Ολυμπιακό

Τον επόμενο ενάμιση μήνα οι Ερυθρόλευκοι θα αγωνίζονται συνεχώς εναντίον μικρομεσαίων ομάδων, ενώ για τον Παναθηναϊκό αρχίζουν τα ζόρια. Η λογική λέει ότι σύντομα η κορυφή θα αλλάξει χρώμα

Αν τα πράγματα του έρθουν λίγο βολικά, ο Ολυμπιακός ίσως κάνει τις καλύτερες γιορτές των τελευταίων ετών. Μπορεί δηλαδή να ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και παράλληλα να παραμένει στα «σαλόνια» της Ευρώπης, παρέα με τους κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου. Για να συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται να γίνουν θαύματα. Αρκεί μόνο να συμβούν τα φυσιολογικά και οι Ερυθρόλευκοι να κλείσουν την πόρτα στις εκπλήξεις.

Στην Ελλάδα, καταρχήν, μια ματιά στο πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών δείχνει ότι μπορεί να αρχίσει ένα βαθμολογικό «πάρτι», το οποίο θα αργήσει πολύ να τελειώσει. Λογικά, η έναρξη των… εκδηλώσεων συγκομιδής βαθμών θα γίνει σήμερα στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Την επόμενη εβδομάδα οι Ερυθρόλευκοι παίζουν στην Κέρκυρα, στις 18 Δεκεμβρίου ξανά εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο πρώτο ματς του 2012 υποδέχονται τον Ατρόμητο. Τέλος α’ γύρου, αλλά το «πάρτι» δεν σταματάει εκεί.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Δράμα, όπου θα αντιμετωπίσει την αδύναμη Δόξα, και αμέσως μετά εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό. Μιλάμε δηλαδή για έξι σερί παιχνίδια χαμηλής επικινδυνότητας, στα οποία η ομάδα του Βαλβέρδε πιθανότατα θα μαζέψει 18 βαθμούς. Και σε αυτά τα ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα είναι ξεθεωμένοι όπως ήταν Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη. Θα έχουν πάρει μεγάλες «ανάσες» και θα είναι απολύτως συγκεντρωμένοι στις εσωτερικές υποχρεώσεις, αφού η Ευρώπη θα έχει διάλειμμα. Πού θα χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός με όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους;

Αντιθέτως, τώρα είναι που αρχίζει ο ανήφορος για τον Παναθηναϊκό. Πρώτη δοκιμασία την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Αρη. Αμέσως μετά, στην «καυτή» Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, εντός με τον Αστέρα Τρίπολης, στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, εύκολο ματς στη συνέχεια με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και μετά… εκδρομή στα Γιάννενα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ.

Αυτό είναι το πρόγραμμα-παλούκι που περιμένει την ομάδα του Φερέιρα. Και στον Πειραιά λένε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός αλλά πόσους βαθμούς θα χάσει. Διότι ελάχιστοι πιστεύουν ότι οι Πράσινοι θα πάνε «τρένο». Κάπου θα σκοντάψει, και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να πιάσει κορυφή και να προσπαθήσει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος.

Οσο για την Ευρώπη, μετά τον «τελικό» με την Αρσεναλ, την ερχόμενη Τρίτη, η ανάγνωση αλλάζει: «Ο,τι καλύτερο προκύψει», θα είναι το νέο σύνθημα, χωρίς καμία πίεση και χωρίς κανένα άγχος. Ο αγωνιστικός στόχος, έτσι και αλλιώς, θα έχει επιτευχθεί και τα λεφτά θα έχουν μπει στο χρηματοκιβώτιο.

 exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...