Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αθώοι όλοι στη δίκη για την υπόθεση ντόπινγκ στην Άρση Βαρών

Αθώοι κρίθηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, οι αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και οι συγκατηγορούμενοί τους προπονητές, για την υπόθεση ντόπινγκ που είχε γίνει γνωστή το 2008.


Στο εδώλιο βρέθηκαν συνολικά 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οι οποίοι δικάστηκαν για κατηγορίες που αφορούσαν: τη χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών. 


Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου, ο Νίκος Ηλιάδης, η Κυριακή Γαλάνη κ.ά.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη τον Απρίλιο του 2008, όταν γνωστοποιήθηκε πως σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που είχε διενεργήσει στις 7 Μαρτίου 2008 η WADA με εντολή της IWF σε όλους τους αθλητές της ομάδας άρσης βαρών είχαν βρεθεί θετικοί σε παράνομη ουσία οι 11 από τους 13.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι είχαν πλήρη άγνοια ότι τα σκευάσματα που είχαν εισαχθεί από την Κίνα περιείχαν απαγορευμένες ουσίες, θέση που υιοθέτησε και ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το δικαστήριο, με την οποία ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η ομάδα της άρσης βαρών είχε τότε «μπει στο μάτι του κυκλώνα», καθώς είτε από λάθος, είτε λόγω σκοπιμότητας «ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα από την Κίνα».

Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σχολίασαν, με δήλωση τους, οι Αλ. Κούγιας και Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγοροι των Χρήστου Ιακώβου, Βελέριου Λεωνίδη και Βίκτωρα Μήτρου, αναφέροντας πως η δικαιοσύνη «αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας». «Ο Εθνικός Προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν "Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε"», αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...