Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης μίλησε για τα όσα έγιναν στα Χανιά

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα για τα όσα έγιναν στα Χανιά

«Στα Χανιά υπήρχε μία πρωτοφανής αλλοίωση αποτελέσματος. Εσείς βλέπετε κάτι διαφορετικό; Ήταν ένα παιχνίδι που κρινόταν πιθανώς να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ο Άρης προσπαθεί να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα ήταν καλύτερη και, λόγω κάποιων αποφάσεων, πήγαν να μας καταδικάσουν».

-τη φάση του γκολ που μέτρησε εις βάρος των «κίτρινων»

«Ο βοηθός ήταν έξι μέτρα από τη γραμμή και πρέπει να έχει μάτια… σαύρας για να καταλάβει τι έγινε εκεί. Στον NovaΣΠΟΡ FM Χανίων δήλωσε ότι ξεγελάστηκε και παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Δεν είναι ένα οφσάιντ, αφού μιλάμε για ένα γκολ που δεν έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή και φεύγει για τη σέντρα. Έπρεπε να σκεφτεί αν ήταν γκολ. Δεν μιλάμε για ένα λάθος. Όταν αυτή η ιστορία ξεπερνάει τα όρια, ο Άρης δεν είναι σύλλογος του επιπέδου “πέστε κάτω”.

Σε ένα παιχνίδι Άγιαξ-Τβέντε μπήκε ένας οπαδός χτύπησε τον τερματοφύλακα και ο διαιτητής απέβαλε τον παίκτη και η ομάδα του σηκώθηκε και έφυγε, και το ματς επαναλήφτηκε. Θα έπρεπε να σκεφτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο αν θέλει να κερδίσει από αυτό.

Έχει δώσει πέντε διαφορετικά φάουλ που δεν είναι κανένα. Ο κ. Μάνταλος έχει κάνει τεράστια λάθη, επέτρεψε να μπαίνουν αστυνομικοί και να χτυπούν τους παίκτες. Απαγορεύεται να χτυπάει ένας διαιτητής παίκτες, όπως ο Μπακασέτας και τον γυμναστή της ομάδας μας.

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν μπορεί να ορμάει ο διαιτητής. Το “πάμε να φύγουμε κύριοι”, κολλάει στο γεγονός ότι δεν μπορεί να χτυπάει ο διαιτητής τους παίκτες, να επιτρέπει στα ΜΑΤ να μπουν στο γήπεδο που είναι χώρος εργασίας για τους παίκτες.

Μιλάμε για πρωτοφανή συμπεριφορά των διαιτητών, με τον Μάνταλο να μην αποβάλει όσους πρέπει να αποβάλει. Γύρισε μετά από 15 λεπτά από τα αποδυτήρια και απέβαλε τους ποδοσφαιριστές που είχαν τη μικρότερη συμμετοχή στα περιστατικά.

Αν του το είπε ο βοηθός έπρεπε να γράψει ότι ο βοηθός του είπε: “της … μάνας του κτλ…”. Είναι υποχρεωμένος να τα γράψει στο φύλλο αγώνα, αφού έτσι λέει ο κανονισμός. Έπρεπε να αναφέρει και τα ονόματα των παικτών και το τι του είπε ο καθένας ξεχωριστά.

Έχετε δει σε άλλη χώρα ομάδα, όπως είναι στην Ελλάδα ο Άρης, να έχει άσχημη διαιτησία σε κάθε αγωνιστική. Η προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση να στρώσει η ομάδα και να τα καταφέρει αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους. Όταν κάποιος παίρνει μία τέτοια απόφαση και καταδικάζει μία ομάδα, ή παρατάει το σημαιάκι του ή τα παίρνει από κάπου».

-την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται από την «Κοινωνία Μελών Άρη» και τον «Super 3»

«Κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν με προσωπικά συμφέροντα στην ΠΑΕ και κάποιοι άλλοι είναι παραμάγαζα κάποιων άλλων. Το έχω πει στη Λίγκα και τους τόνισα πως όταν θέλουν να είναι συνέταιροι δεν μπορούν να τρώνε ο ένας τον άλλο.

Κάποια αποτελέσματα που μοιάζουν μαγικά, δεν είναι επειδή παίζουν… Playstation, αλλά επειδή κάποιοι δεν παίζουν! Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από το ποδόσφαιρο και αυτό δεν έχει προβληματίσει κανέναν. Αν δεν είχε γίνει αυτή η συζήτηση, δεν θα με είχατε πάρει τηλέφωνο.

Δεν δίνετε σημασία στην ουσία, αλλά στα πράγματα που σας βολεύουν. Κανείς δεν ασχολείται για το ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν θεωρώ ότι ο κ. Βελλής μπορεί να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Ο κ. Βελλής επειδή είναι νέος στο ποδόσφαιρο και είχε βάλει θέμα να μην υπάρχουν δανεικοί ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Βελλής ήρθε και κέρδισε στο Χαριλάου. Αν δεν υπήρχαν οι δανεικοί και υπήρχαν ιδιωτικά συμφωνητικά ή με ρήτρες, θα το ήξερε κανείς. Ή μιλάμε για ποδόσφαιρο ή μιλάμε για Κουμ Καν.

Όσον αφορά την ανακοίνωση, στο παρελθόν είχαν φέρει τον Αθανασιάδη, μετά τον Κόντη και πρόσφατα τον Ηλιάδη. Όλοι αυτοί βλέπουν ως ευκαιρία να παίζει η ομάδα στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια να πέσει στη Γ’ Εθνική.

Είχαν εκμεταλλευτεί τα μαγαζιά και επειδή ήρθε ο Σκόρδας και έπεσε στη μαρμίτα, τώρα αντιδρούν. Υπάρχουν αρκετά περιστατικά που δεν αφορούν εσάς, αλλά εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαλύουν μέρα με τη μέρα τον Άρη. Ο μόνος που χάνει είμαι εγώ, αφού μου έχουν κατασχέσει την περιουσία. Έχω φυλακίσεις σε βάρος μου, και αν πέσει η ομάδα θα χάσω την κινητή και ακίνητη περιουσία μου.

Ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες και δεν θέλω να πέσει, επειδή τον αγαπώ περισσότερο από τη ζωή μου. Με απειλές προσπαθούν να κάνουν μία συζήτηση για να έχουμε να λέγαμε, όταν εδώ και 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα από τις κινήσεις του Ηλιάδη. Ο Άρης είναι αδύναμος αυτή τη στιγμή, αφού κάποιοι θέλουν να τον πάνε σε συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και βρίσκουν ευκαιρία τα παραμάγαζα να δέχεται περισσότερη πίεση.

Όταν ο Άρης ήταν δυνατός το 2008, δεν είχε η ομάδα τέτοια υποστήριξη. Αυτό το παραμυθάκι που έγινε με την ΑΕΚ και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, δεν μπορεί να περάσει και στον Άρη. Αυτό το παραμύθι έχει δράκο και εγώ τον φοβάμαι τον δράκο. Ο Άρης έχει 100 χρόνια ιστορίας και όσα έχει πετύχει τον κάνουν σεβαστό σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα τους κάνω το χατίρι και θα προσπαθήσω να κρατήσω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία».

-το ποιοι προσπαθούν να καταδικάσουν τον Άρη

«Υπάρχει μία μεγάλη προϊστορία στο θέμα του Άρη. Και πέρσι και φέτος προσπαθούμε να σώσουμε την ομάδα, όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από το 20009 υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της ομάδας και έχουν αλλάξει την ομάδα, καταχρεώνοντας την και τη διέλυσαν. Στόχος τους είναι να την υποβιβάσουν στη Γ’ Εθνική, όπως έγινε και με την ΑΕΚ.

Κάποιοι δεν λένε να αφήσουν από τα χέρια τους τον Άρη. Κάποιοι έλεγαν πως υπεύθυνος είναι ο Σκόρδας, αλλά άλλοι έχουν συμφέροντα. Το καλοκαίρι βρέθηκε στη διοίκηση ο Ηλιάδης, χωρίς να μείνει ούτε ένας παίκτης από το ρόστερ της περσινής σεζόν. Είναι πρωτοφανές κάτι τέτοιο. Είχε δικαίωμα να κρατήσει τέσσερις παίκτες με την ανανέωση των συμβολαίων τους, όπως ο Παπαζαχαρίας, ο Ζαραδούκας, ο Παπαστεριανός και έκανε μεταγραφές νεαρών παικτών.

Από τις 20 Δεκεμβρίου ο Άρης έχασε και τους ξένους του, αφού είχαν φύγει όλοι. Ήταν προσχεδιασμένο να φτάσει στη διάλυση. Δεν υπήρχαν ούτε τηλεοπτικά έσοδα, αφού όλα είχαν δοθεί στην ΕΠΟ. Ο Ηλιάδης και όσοι τον σιγοντάρουν, που θέλουν να ρίξουν την ομάδα, είχαν μοιράσει τα χρήματα, όπως συνέβη τον Νοέμβριο που πληρώθηκε ένας μάνατζερ 66.000 ευρώ ως αμοιβή για την προπονητή του Μιλίνκοβιτς. Ο Μιλίνκοβιτς για τρεις μήνες στοίχισε 139.000 και δεν έδωσαν έναν ανάλογο ποσό για να μείνει στην ομάδα ο Ουντότζι».


-το αν υπάρχουν εκ των έσω στήσιμο του Μάνταλου και άλλων διαιτητών:

«Υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων που προσπαθεί να εντάξει την ομάδα στα νέα πράγματα. Υπάρχει μία φιλολογία και για τον κ. Δημητριάδη. Ο Άρης είναι αδύναμος, απροσανατολισμένος σε κατευθύνσεις ομαδοποίησης που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν. Θέλουν να τον βάλουν σε ένα άρμα του κ. Μελισσανίδη και άλλοι σε εκείνο του κ. Μαρινάκη.

Μπορεί να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθησες όλα αυτά τα χρόνια, όμως ποτέ δεν γινόταν κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένας σύλλογος όπως είναι ο Άρης και βρίσκονται στον τρόπο να επιβιώνουν στην Α’ Εθνική.

Όλοι ξέρουν ότι δεν επιβιώνεις αν δεν έχεις επαφές και δεν επηρεάζεις διαιτησίες. Αν ανεβήκαμε πέρσι σε άρμα γιατί είχε δοκάρι ο Σουμπίνιο, γιατί αποβλήθηκε ο Αγκάνθο και έπαιζε με δέκα ο Άρης; Τι βάση έχουν όλα αυτά;

Υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που ισχυρίζομαι. Με τον Πανιώνιο που ευνοήθηκε ο Άρης; Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο; Υπάρχει μεγάλη φιλολογία για τον Άρη και τα άρματα.

Επειδή πίστευα ότι ο Άρης πρέπει να σωθεί, έκαναν “επίθεση εφόδου” και πήραν οι ίδιοι άνθρωποι την ομάδα και οδηγήθηκε στη διάλυση. Με τον Πανιώνιο, και την φάση που λέτε με τον Τάτο, γιατί δεν αποβλήθηκε και o αντίπαλος του.

Στα Γιάννενα ο Τάτος δέχεται τρεις μπουνιές από παίκτη του ΠΑΣ και αποβάλλεται και εκείνος. Και στη Βέροια υπάρχει ανάλογο ζήτημα, όπου τον τραβάει ο παίκτης στο τέλος του αγώνα και φαίνονται οι θηλές του και δεν το είδε από τα τρία μέτρα ο διαιτητής.

Ο Άρης έχει σε βάρος του κακές διαιτησίες με όλες τις ομάδες που προσπαθούν να σωθούν. Έχω δίκιο στα όσα λέω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...