Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κατέρρευσε ο ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία, ήττα 3-0 από την Μπενφίκα

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-3 στο Ντα Λουζ από την Μπενφίκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League με δεύτερη ήττα μετά το 0-1 της Τούμπας

 
Βροντερό παρών από περίπου 1.500 φίλους του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στο Ντα Λουζ και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ακόμα και όταν η πρόκριση είχε χαθεί.

 
Αξεπέραστο αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ το εμπόδιο της Μπενφίκα. Η ομάδα του Στέφενς για 70' λεπτά ήταν στο παιχνίδι της πρόκρισης, έχοντας κρατήσει το μηδέν, αλλά με την αποβολή του Κατσουράνη στο 69' και το υπέροχο γκολ-φάουλ του Γκαϊτάν σε εκείνο το σημείο κατέρρευσε. Οι πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα και  σημειώνοντας τρία γκολ σε 9 λεπτά καθάρισαν την πρόκριση. Ο Λίμα στο 78' έκανε το 2-0 μετά από χέρι-πέναλτι του Μαντούρο και στο 79' ο Μάρκοβτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η ομάδα του Στέφενς δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες, που είχε όταν το ματς ήταν ακόμα στο 0-0 και λύγισε στην πίεση των ανώτερων πορτογάλων. Αλλαγή στην αλλαγή έκανε ο ολλανδός τεχνικός τον Στοχ, που εκνευρίστηκε, αποθεώθηκε ο Κατσουράνης από τους φιλάθλους της Μπενφίκα, που δεν ξέχασαν την προσφορά του στους "Αετούς".

Στο παιχνίδι της πρόκρισης παρέμεινε ο ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση του α' μέρους. Οι παίκτες του Στέφενς παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Σε γενικές γραμμές οι θεσσαλονικείς κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού της Μπενφίκα, ωστόσο χρειάστηκε σε δύο περιπτώσεις η σωτήρια παρέμβαση του Γλύκου. Στη μία απόκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Καρντόζο, που κόντραρε και άλλαξε πορεία, και στην άλλη σουτ του Σάλβιο μέσα από την περιοχή.

Ο Καρντόζο είχε δύο ακόμα καλές στιγμές, χωρίς να βρει στόχο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με τον Ινσαουράλδε ηγέτη στην άμυνα και τον Κάτσε να καταπίνει πολλά χιλιόμετρα κατάφερνε να κλείσει τους διαδρόμους. Το πρόβλημά του ήταν στην κυκλοφορία, καθώς αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα χαφ, αλλά και κατ' επέκταση στον δημιουργικό τομέα, αφού Ολίσε και Λούκας δεν δημιούργησαν ρήγματα από τις πτέρυγες. Ο ισπανός πάντως λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν σε μακρινό του σουτ ο Αρτούρ έχασε την μπάλα, αλλά με διπλή προσπάθεια την πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή στο 15'.

Στις αρχές της επανάληψης χρειάστηκε μία ακόμα καλή αντίδραση του Γλύκου σε σουτ του Αμορίν, ενώ ο Στέφενς προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του αντικαθιστώντας τον αρνητικό Ολίσε με τον Στοχ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και στο 53' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαντούρο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Λούκας. Η βελτιωμένη εικόνα του Δικεφάλου θορύβησε τον Ζέσους και αποφάσισε να ρίξει με την συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς Λίμα και Μάρκοβιτς.

Η είσοδός τους βοήθησε τους πορτογάλους να πάρουν εκ νέου τα ηνία και στο 70' να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Κατσουράνης αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης (αποθεώθηκε από τους φίλους της Μπενφίκα) και ο Γκαϊτάν με αριστοτεχνική εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό "άδειασε" ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ και η ομάδα του Ζέσους δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Στο 78' ο Λίμα έγραψε το 2-0 μετά από χέρι-πέναλτι του Μαντούρο και ένα λεπτό αργότερα ο Μάρκοβιτς από θέση τετ α τετ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Δικέφαλο να πληρώνει ένα 10λεπτο κατάρρευσης και τον Στέφενς να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Στοχ, προκαλώντας τον εκνευρισμό του σλοβάκου.

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...