Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO - Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος 1-2

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ του Λάσνικ πήρε πολύ μεγάλη νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα (2-1). Διαμαρτύρονται για το πέναλτι στον Ντούνη οι γηπεδούχοι, που είχαν και δύο δοκάρια.


Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος μετά την ήττα από τον Άρη έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το διπλό στη Ριζούπολη αποκτά, μάλιστα, ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς έγινε επί ενός αντιπάλου που έχει τον ίδιο στόχο.


Οι "κυανέρυθροι" δεν ήταν καλύτεροι συνολικά αλλά εκμεταλλεύτηκαν τις πολύ καλές αντεπιθέσεις που είχαν και το γεγονός πως η υπεροχή του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν φλύαρη. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το αρχικό προβάδισμα που πήραν, αλλά δεν κατάφεραν στο τέλος ούτε να σώσουν την παρτίδα παρόλο που πίεσαν αρκετά.

Ωστόσο, δε βοήθησε από την αρχή και ο σχηματισμός με τον οποίο παρατάχθηκαν. Ως το 42 έπαιζαν με δύο επιθετικούς κορυφής και στη συνέχεια μπήκε στο γήπεδο και ο Φαρινόλα με αποτέλεσμα το κέντρο τους να είναι γυμνό και να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις.

Πρώτη νίκη με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν τους 30 βαθμούς και έπιασαν -ξανά- τον Λεβαδειακό, ο οποίος είχε νικήσει νωρίτερα και τον Εργοτέλη.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε τρία γκολ και αλλαγές συναισθημάτων. Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έχασε σε ανύποπτη στιγμή την πρώτη του ευκαιρία. Ο Μίνγκας εκτέλεσε κόρνερ στο 4' και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη. Και η παρθενική καλή στιγμή του Πανιωνίου από στημένο, με τον Λάσνικ να αστοχεί προσπαθώντας να νικήσει τον Τζόρβα με απευθείας φάουλ.

Στο 12' ο Πετρόπουλος με κεφαλιά δε βρήκε στόχο, αλλά τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους. Ο Ανέστης έκανε άστοχη έξοδο ύστερα από σέντρα του Παντελιάδη, η μπάλα κατέληξε στον Άμπροουζ κι εκείνος με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των "κυανέρυθρων". Τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν στη γραμμή αλλά κανένας τους δεν μπόρεσε να διώξει.

Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε, αλλά μία εξαιρετική αντεπίθεση ήταν αρκετή για να ισοφαρίσει ο Πανιώνιος σε 1-1. Πολύ ωραία ενέργεια από τον Ντούνη από δεξιά, εξίσου καλή και η αλλαγή παιχνιδιού του και ιδανικό το τελείωμα που έκανε ο Λάσνικ, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τζόρβα. Έξι λεπτά μετά οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν και πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αυστριακός. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν να συνέλθουν, όμως, στο 44' άγγιξαν την ισοφάριση με το σουτ του Άμπροουζ να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Ανέστη.

  Πολύ δυναμικά μπήκε ο Απόλλων στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49' ο Ντάλμπεργκ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ πολύ κοντά από την εστία του Ανέστη πέρασε και η κεφαλιά του Φαρινόλα στο 53'. Ήταν η σειρά του Πετρόπουλου να σπαταλήσει στη συνέχεια άλλη μία ευκαιρία με τον Ανέστη να μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού.

Μετά το 65' ο Πανιώνιος προσπάθησε να ανεβεί και να απειλήσει, αλλά είχε μόνο δύο στιγμές με τον Τζόρβα να μην ανησυχεί τόσο στο σουτ του Γιάννου όσο και σε εκείνο του Λάσνικ. Η "ελαφρά ταξιαρχία" ανέκτησε τα ηνία του αγώνα λίγο αργότερα και στο 77' ο Ντάλμπεργκ δοκίμασε το πόδι του χωρίς να ανησυχήσει τον Ανέστη. Ο 22χρονος τερματοφύλακας, όμως, στο 80' έκανε μία απίστευτη επέμβαση σε κεφαλιά του Πετρόπουλου διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Απόλλωνα έβγαιναν μαζικά στην επίθεση με αποτέλεσμα να αφήνουν πολλά κενά στα μετόπισθεν. Ο Πανιώνιος έκανε κάποιες αντεπιθέσεις, έψαξε το τρίτο γκολ και θα μπορούσε να το έχει πετύχει με τον Ντούνη, τον οποίο νίκησε στις καθυστερήσεις ο Τζόρβας.


Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας) Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Καραβασίλης (Καβάλας)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΑΝΤΣΕΣ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (42' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης (46' Τσιλιγκίρης), Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Άμπροουζ (76' Σόντερμπεργκ), Πετρόπουλος, Ντάλμπεργκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός, Λάσνικ (85' Ζαχαράκης), Ντούνης (92' Πάνος), Γιάννου
Γκολ: 16' Άμπροουζ / 31', 38' Λάσνικ
Κίτρινες κάρτες: 80' Τσιλιγκίρης / 11' Αυλωνίτης, 52' Κούρος, 80' Ανέστης
Κόκκινες κάρτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...