Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μίτσελ δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης με ελληνικό κοστούμι

Ελληνικό κοστούμι θέλει να φοράει ο Μίτσελ έχοντας στον Ολυμπιακό περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο ισπανός κόουτς δήλωσε έτοιμος να αναλάβει αργά ή γρήγορα την τεχνική ηγεσία της ομάδας της καρδιάς του, της Ρεάλ Μαδρίτης και αποκάλυψε ότι είναι συγκινημένος από την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα μου, αργά ή γρήγορα, με κάθε ταπεινότητα, αλλά και επιθυμία να προπονήσω μία ομάδα του επιπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι το σπίτι μου», τόνισε ο Μίτσελ στο esradio.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόσθεσε στο ισπανικό ραδιόφωνο: « Όλα πηγαίνουν μια χαρά για εμάς. Εχουμε κάνει πολλά ωραία πράγματα, τα αποτελέσματα είναι καλά, από τότε που ήρθα εδώ. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να πηγαίνεις βήμα -βήμα. Θέλουμε να χαρούμε αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Η περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή οποιαδήποτε άλλης ομάδας σε αυτό το επίπεδο, δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε την κλήρωση για την επόμενη φάση. Πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερη δουλειά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι».

Ο ισπανός κόουτς αναφέρθηκε στους Ρομπέρτο, Ντομίνγκες: «Ο Ρομπέρτο έχει βελτιωθεί πολύ. Έχει κάνει πολλές και καθοριστικές επεμβάσεις. Έχω μείνει έκπληκτος. Πρόκειται για απίστευτο επαγγελματία, διψασμένο να γίνει ολοένα και καλύτερος. Δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιο τερματοφύλακα σε αυτή την ηλικία, που να θέλει να προοδεύσει. Ο Τσόρι Ντομίνγκες βρήκε εδώ το μέρος όπου αισθάνεται άνετα. Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια χρυσή ευκαιρία για να αποσυρθείς, αλλά οι ποδοσφαιριστές το βλέπουν εντελώς διαφορετικά. Πάντως εμείς θέλουμε να φοράμε ελληνικό κοστούμι στην ομάδα, με όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές. Ήδη υπάρχουν 6-8 Έλληνες στον Ολυμπιακό».


Ο 51χρονος προπονητής νιώθει συγκινημένος για την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος ύστερα από τη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση. Γενικότερα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των παικτών μου και από το αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό που εισπράττω αυτή τη χαρά από τον κόσμο.
Πάντα έλεγα ότι ο κόσμος ήταν πολύ καλός μαζί μου και μου φερόταν πολύ ωραία. Όταν βγήκα από το σπίτι μου για να πάω στο σούπερ μάρκετ ή να περπατήσω την επόμενη ημέρα του αγώνα, ο κόσμος έδειξε πως με αγαπάει πολύ. Έχει άψογη συμπεριφορά. Πραγματικά μου φέρεται τέλεια. Όμως είχα το δεξί μου χέρι για να χαιρετάω τον κόσμο και το αριστερό μου χέρι στον Παναθηναϊκό», τόνισε ο Μίτσελ στη Nova.

-Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος γηπεδούχος που νίκησε. Τι σημαίνει αυτό για εσάς και την ομάδα σας;

«Μιλάει πολύ καλά για την ομάδα μας. Όμως, μιλάει γενικότερα για τη διαφορά που υπάρχει στο Τσάμπιονς Λιγκ σε σχέση με το παρελθόν. Οι προϋπολογισμοί των ομάδων έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Πιστεύω πως πραγματικά δεν είναι καλή είδηση για το Τσάμπιονς Λιγκ το γεγονός πως μόνο μία ομάδα κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της».

-Πριν από μερικές εβδομάδες, μας είχατε πει πως αν προκριθεί ο Ολυμπιακός θα προτιμούσατε τη Ρεάλ στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μήπως να το σκεφθείτε ξανά μετά την εμφάνισή της στον αγώνα με την Σάλκε;

«Όχι, όχι καθόλου. Μετά το ματς, έστειλα μηνύματα σε όλους τους φίλους μου στη Ρεάλ Μαδρίτης για να τους προετοιμάσω να προσέχουν στην επόμενη φάση. Όπως και να 'χει, αυτό θα ήταν μία πάρα πολύ καλή είδηση για εμάς, διότι αυτό θα σήμαινε αυτόματα πως έχουμε περάσει το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στους 8 της διοργάνωσης. Να παίξουμε και να υποδεχθούμε στο γήπεδό μας μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες».

-Τώρα πόσο δύσκολη είναι για εσάς η διαδικασία της προετοιμασίας των παικτών σας για ένα ντέρμπι του πρωταθλήματος μετά από μία τόσο μεγάλη προσπάθεια που έκαναν στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Οι παίκτες μας είναι πλέον συνηθισμένοι, γιατί έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ανάλογη κατάσταση. Στα μέσα του Νοεμβρίου είχαμε επίσης μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, με την Μπενφίκα, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Και είδαμε πως η ομάδα ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά στις υποχρεώσεις της. Μιλάμε και για την ψυχολογία, την ψυχική κατάσταση των παικτών. Όμως, έχει να κάνει και με τη φυσική τους κατάσταση. Πιστεύουμε πως είναι προετοιμασμένοι και δε θα έχουν κάποιο πρόβλημα, τόσο ψυχικά από άποψη σκέψης, όσο και στον τομέα της φυσικής κατάστασης».

-Σε εκείνα τα τρία ματς που αναφερθήκατε, είχατε επιλέξει συγκεκριμένο αριθμό παικτών και δεν προχωρήσατε σε rotation. Τώρα πως σκοπεύετε να προσεγγίσετε τα επόμενα δύο ντέρμπι, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ;

«Έχουν περάσει τρεις με τέσσερις μήνες από εκείνα τα παιχνίδια. Τότε για εμάς ήταν πιο εύκολο να βάζουμε τους ίδιους ποδοσφαιριστές σε συνεχόμενα παιχνίδια. Λέμε πιο εύκολο γιατί οι παίκτες ήταν λιγότερο κουρασμένοι εκείνη την εποχή. Αυτή τη στιγμή έχοντας σχεδόν στα χέρια μας το πρωτάθλημα και ενώ θα παίξουμε σε τρεις εβδομάδες απέναντι στη Μάντσεστερ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το οποίο επίσης το σκεφτόμαστε. Είναι πιο εύκολο να αλλάζουμε ποδοσφαιριστές. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Οποιοσδήποτε χρειαστεί να παίξει, θα το κάνει πολύ καλά».

-Ξέρετε, αν ο ΠΑΟΚ δεν επικρατήσει την Κυριακή του Εργοτέλη στην Κρήτη, τότε με νίκη επί του Παναθηναϊκού θα κατακτήσετε μαθηματικά τον τίτλο. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς να πάρετε το πρωτάθλημα κόντρα στον μεγάλο σας αντίπαλο στην Ελλάδα;

«Ναι, αλλά το βλέπω αντίστροφα. Δε βλέπω το τι θα συμβεί στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη. Βλέπω ότι εμείς πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, είτε αυτό έχει να κάνει με την κατάκτηση του τίτλου, είτε όχι. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι και να μη σκεφτόμαστε καθόλου το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη».

-Για τον Παναθηναϊκό τι εικόνα έχετε;

«Πιστεύω πώς είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με εκείνη που είδαμε πέρυσι. Είναι μία ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πρόοδο με προπονητή τον Αναστασίου. Έχει νέους παίκτες, οι οποίοι έχουν δείξει πως είναι ενωμένοι. Είναι μία νέα και συμπαγής ομάδα. Είναι μία ομάδα η οποία συνεχώς προοδεύει και βελτιώνει το παιχνίδι της. Πραγματικά μου αρέσει το πώς δουλεύει αυτός ο προπονητής. Είναι μία ομάδα η οποία μαζί με τον Ατρόμητο έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο φέτος στο πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα η οποία παίζει καλά».

-Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σας είδαμε να τα λέτε μαζί του. Ήταν μία πολύ ωραία εικόνα. Μάλιστα, γνωρίζουμε πως ο κ. Αναστασίου έχει πλέξει το εγκώμιό σας για τη δουλειά σας στον Ολυμπιακό.

«Ξέρουμε πως είναι ένας αντίπαλος, ένας εχθρός. Όμως, για να κερδίσεις τους αντιπάλους σου πρέπει αρχικώς να τους σέβεσαι. Πολλές φορές έχουμε πει πως μας αρέσει η δουλειά που κάνει αυτός ο προπονητής. Κατά η γνώμη μου θα πρέπει να ξεφύγουμε από την αντιπαλότητα και την έχθρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και να αρχίσουμε να βλέπουμε το πόσο καλή δουλειά γίνεται στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται και ότι κάποια στιγμή θα είναι ένας αντίπαλος που θα δίνει περισσότερη αξία στις νίκες μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξέρουμε τι δουλειά κάνει για να μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε».

-Αν σας ζητούσα να ξεχωρίσετε έναν παίκτη απ' τον Παναθηναϊκό, αυτός θα ήταν ο Μπεργκ;

«Μέχρι εκεί δε φθάνω. Δεν πιστεύω πως το σημαντικό στον Παναθηναϊκό είναι οι ποδοσφαιριστές του, αλλά το πώς είναι τοποθετημένοι και πως δουλεύουν. Αυτό κοιτάμε εμείς περισσότερο. Και για αυτό μιλάω πολύ καλά για τον Αναστασίου, γιατί έχει καταφέρει να βάλει τους παίκτες του σε τέτοιες θέσεις, με αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι να αγωνίζονται καλά. Και αυτό μιλάει καλά για την ομάδα του. Έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού που το δείχνει σε όλους τους αγώνες».

-Είναι εφικτό να επαναλάβουν οι παίκτες σας μέσα σε λίγα 24ωρα τόσο καλή εμφάνιση, ανάλογη με αυτή που έκαναν κόντρα στην Μάντσεστερ;

«Πιστεύω ότι το κάνουν ήδη κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Η νίκη της Τρίτης ήταν πάρα πολύ σημαντική και πάρα πολύ διάσημη εξαιτίας του αντιπάλου.Υπάρχουν φορές που έχουμε μικρότερο ή μεγαλύτερο σκορ και αναλόγως με το ποιος είναι ο αντίπαλος, εξηγούμε το αποτέλεσμα. Όμως, εμείς πιστεύουμε πως οι ποδοσφαιριστές μας έχουν σε όλα τα παιχνίδια την ίδια ψυχολογία. Είναι αδύνατο να αλλάξεις την ψυχολογία των παικτών μας μέσα σε λίγες ημέρες. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι παίκτες μας παίζουν για τη νίκη. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Για αυτό όταν την Τρίτη το βράδυ με ρώτησαν που θέλω να αφιερώσω τη νίκη μας, είπα καταρχήν στους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως οποιοσδήποτε προπονητής, είτε Έλληνας, είτε ξένος, είτε οποιοσδήποτε άνθρωπος είχε να κάνει με αυτά τα παιδιά, με αυτούς τους συγκεκριμένους παίκτες, θα είχε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Και δεν το λέω από μετριοφροσύνη. Οι προπονητές φτιάχνουν το πλάνο, το στιλ παιχνιδιού. Αυτοί που το κάνουν πράξη είναι οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι το υλοποιούν και για αυτό το λόγο τους ευχαριστούμε».

-Τι μήνυμα έχετε να στείλετε προς τον κόσμο που θα βρεθεί την Κυριακή το βράδυ στο Καραϊσκάκης;

«Δεν έχω αρκετά λόγια για να ευχαριστήσω τον κόσμο. Γιατί ότι και να πω θα ήταν πάρα πολύ λίγο και θα φαινόταν σαν να μην έχω να πω τίποτα. Όταν ξαναείδα το παιχνίδι, ένιωσα πάρα πολύ μεγάλη συγκίνηση από την ισχυρή παρουσία του κόσμου. Όταν ξαναείδα το παιχνίδι, διαπίστωσα πόσο πολύ το απολάμβαναν οι παίκτες από όσα έκαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, έβλεπα και πόσο πολύ το απολάμβανε ο κόσμος ο οποίος δε σταμάτησε ούτε λεπτό να τραγουδάει. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω και να μιλήσω με τους παίκτες από το θόρυβο στο γήπεδο. Καμία φορά αυτό δεν μπορείς να το παρατηρήσεις και να το δεις όταν παίζεις. Όμως το παρατήρησα πολύ καλά όταν ξαναείδα το παιχνίδι. Παίξαμε καλά. Κάναμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ήταν μία πάρα πολύ ωραία βραδιά. Όμως, πραγματικά το ένα γκολ το πέτυχε η ομάδα και το δεύτερο γκολ το έβαλε ο κόσμος».

Τα εισιτήρια του ντέρμπι

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι έχουν μείνει λίγα εισιτήρια για το ντέρμπι γοήτρου με τον Παναθηναϊκό, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα διατίθενται το Σάββατο (10.00-17.00) και την Κυριακή (10.00 έως εξαντλήσεως τους) από τα εκδοτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25.

Οι τιμές τους: € 20 , 25 , 30 , 35 , 40 , 50 , 60 και € 150 (VIP).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπενθυμίζει στους φιλάθλους ότι για να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να έχουν την «Κάρτα Φιλάθλου Ολυμπιακού» καταβάλλοντας €10 ετησίως, καθώς όπως επισημαίνεται «πηγαίνει εξ ολοκλήρου στο ταμείο του Ερασιτέχνη, ώστε να συνεχίσουν οι ομάδες μας να πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...