Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

2 BINTEO -Ιστορική νίκη (2-0) του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γ

- Το σκορ άνοιξε στο 38΄ ο Τσόρι Ντομίνγκεζ μετά από ασίστ του Μανιάτη - Τα τέρματα για τους ερυθρόλευκους διπλασίασε στο 55΄ ο Κάμπελ -

Ο Ολυμπιακός έστειλε τους Κόκκινους Διάβολους στην κόλαση! Η ομάδα του Μίτσελ παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε ιστορική νίκη με σκορ 2-0 και παράλληλα το προβάδισμα της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έκανε μεγάλο παιχνίδι και έκανε υπερήφανους τους φιλάθλους του απανταχού στον πλανήτη. Τέτοιο σκορ δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός των νταμπλούχων. Ο Ολυμπιακός έβαλε θεμέλια πρόκρισης στον αγώνας ρεβάνς στις 19 Μαρτίου στο Ολντ Τράφορντ.

Ηταν η πρώτη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού επί της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ. Και τη νίκη!
Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δεχτεί τέσσερις από τους Μπέμπηδες το 2001 και 2002 (εντός-εκτός).

Η ομάδα του Μίτσελ έστειλε το μήνυμα ότι δεν καταλαβαίνει από μεγάλα ονόματα! Το γκολ με τακουνάκι του Τσόρι Ντομίνγκες (38΄) φέρει τη σφραγίδα του αργεντινού αρτίστα ο οποίος είχε μεγάλη έμπνευση στο σουτ του Μανιάτη. Ο μέσος των Ερυθρολεύκων έπιασε σουτ έξω από την περιοχή και ο Ντομίνγκες που βρέθηκε ανάμεσα στις συμπληγάδες Φέρντινατ, Βίντιτς με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα συστημένη στη γωνία του Ντε Χέα. Ο γκολκίπερ των Μπέμπηδων έπεσε στη γωνία του, όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του (1-0). Γκολ για χάι-λάιτς.

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης πήρε… φωτιά. Με ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν το ρυθμό του παιχνιδιού τους. Οι γραμμές έπαιζαν κοντά, ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού κρατούσε τη θέση του, υπήρχε σωστή οργάνωση στο παιχνίδι, αλληλοκάλυψη, ποιότητα και μεγάλο πάθος.

Στο α΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι η μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη στην εστία του Ρομπέρτο ήταν η επέλαση του Φαν Πέρσι. Ο ολλανδός διεθνής επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως ο Μανωλάς έχοντας μεγάλο προσόν την ταχύτητα του έδιωξε σε κόρνερ
(16΄).

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε στην εστία του Ντε Χέα (8΄). Ο Ντομίνγκες με ατομική προσπάθεια μπήκε μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, βρέθηκε απέναντι στον ισπανό γκολκίπερ όμως την τελευταία στιγμή έκοψε τάκλιν ο Βίντιτς.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ερυθρόλευκοι κάλυψαν χώρους, είχαν σωστά μαρκαρίσματα, πίεσαν ψηλά. Ετρωγαν σίδερα!

Οι Μαρκάνο, Μανωλάς με την βοήθεια του Εντινγκά είχαν περιορίσει τη δραστηριότητα των Φαν Πέρσι, Ρούνι. Ο Ολλανδός που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης παγιδεύτηκε από τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού και δεν φάνηκε στο α΄ ημίχρονο. Η μεγάλη βεντέτα της Γιουνάιτεντ, ο Γουέιν Ρούνι για να αποφύγει το στενό μαρκάρισμα γυρνούσε πίσω για να πάρει τη μπάλα. Είχε αναλάβει το ρόλο της οργάνωσης του παιχνιδιού και δεν πάτησε την περιοχή του Ρομπέρτο.

Στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη Γιουνάιτεντ να πάρει ανάσα! Με έξυπνη τακτική και μεγάλη αυτοπεποίθηση στις κινήσεις τους οι Ερυθρόλευκοι περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Μπέμπηδες. Στο 55΄ ο Κάμπελ με εξαιρετικό σουτ με φάλτσο έξω από την περιοχή νίκησε τον Ντε Χέα (2-0). Ηταν η χαριστική βολή για την ομάδα του Ντέβιντ Μόιες. Ο σκοτσέζος τεχνικός προσπάθησε με τις δύο αλλαγές των Καγκάβα, Γουέλμπεκ να αλλάξει τη μορφή του αγώνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Μίτσελ δούλεψε μεθοδικά στον πάγκο, έστησε με υποδειγματικό τρόπο τον Ολυμπιακό και στο τέλος γεύτηκε το νέκταρ της μεγάλης επιτυχίας. Στα τελευταία λεπτά υπήρξε κόπωση στους γηπεδούχους από την υπερπροσπάθεια.

Η Γιουνάιτεντ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι (σουτ άουτ) στο 82΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Εβρά, Φέρντιντατ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο,Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέβας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67΄ Φουστέρ), Πέρες (85΄ Βαλντές), Ντομίνγκες (75΄ Μασάντο), Όλαϊτάν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ:Ντε Χέα,Σμόλινγκ, Φέρντινατ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (61΄ Καγκάβα), Βαλέντσια (61΄Γουέλμπεκ), Γιανγκ, Ρούνι, Φαν Πέρσι.

To γκολ του Τσόρι Ντομίνγκεζ



Το γκολ του Τζόελ Κάμπελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...