Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

Την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη σπουδαία του νίκη στους Ζωσιμάδες επί της ΑΕΚ με 2-1.

 Για ένα δεκάλεπτο η ΑΕΚ φάνηκε να θέλει το ματς απέναντι στον ΠΑΣ (το πρώτο), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και αφού βρήκαν την ισορροπία τους μέσα στο λασπωμένο γήπεδο των Ζωσιμάδων, πήραν και την νίκη παραμονής.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη φάνηκε πειθαρχημένη και διψασμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν το αφεντικό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που δεν έκανε μια φάση στην εστία του Κηπουρού.

 Ο Νίκος Κωστένογλου είχε αρκετές και σημαντικές απουσίες, έκανε αναγκαστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά συνολικά η εικόνα του δικεφάλου δεν δικαιολογείται.


Το παιχνίδι ήταν εξαρχής κρίσιμο για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να θέλει να σιγουρέψει 100% την παραμονή του και με την ΑΕΚ, την συμμετοχή της στα πλέι οφ αλλά και την μείωση της διαφοράς ενόψει της νέας βαθμολογίας.
Δυστυχώς όμως ο αγωνιστικός χώρος εν έτει 2012 ήταν τραγικός και ο αγώνας δεν... βλεπόταν. Λάσπες, λιμνούλες από δω και από κει, η βροχή να μην σταματάει, θεαματικές βουτιές, επικίνδυνες κόντρες αλλά από μπάλα ούτε για αστείο.
Αν θελήσουμε να δώσουμε κάπως την εικόνα, στην αρχή η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να πιέζουν την κιτρινόμαυρη άμυνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες προκειμένου να μπορέσουν να τρέξουν αλλά και να αλλάζουν κατεύθυνση, είχαν σηκωμένα τα χέρια τους.
Η μοναδική φάση άξια αναφοράς, έγινε από την πλευρά του ΠΑΣ, με τον Κυριάκο να εκτελεί το φάουλ αριστουργηματικά, ο Μιχαήλ αμαρκάριστος μπροστά από το σημείο του πέναλτι, έκανε την κεφαλιά ψαράκι, αλλά η μπάλα πήγε τελείως άουτ.
Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν καμία φάση. Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα σουτ που έκαναν οι δύο ομάδες, κανένα δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Όχι βέβαια ότι μπορούσες να δεις ποδόσφαιρο, αλλά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν κάποιες φάσεις που τους βγήκαν (ως προς την εκτέλεση) και δώσανε ενδιαφέρον στο ματς.
Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 53', όταν η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κλωναρίδη (3 με 2), την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στα δεξιά στον Λεονάρντο, ο βραζιλιάνος πέρασε τον αντίπαλο του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού.
Η απάντηση του ΠΑΣ, ήρθε πέντε λεπτά αργότερα και ήταν με... γκολ. Οι γηπεδούχοι στην αντεπίθεση, ο Βίλα κάνει την σέντρα, ο Μιχαήλ στο ύψος του πέναλτι αφήνει την μπάλα να περάσει, με την μπάλα να σηκώνεται στον αέρα, ο Καφές να κάνει λάθος εκτίμηση και να μην διώχνει και ο Μπεσέρα έξω από την περιοχή, κάνει το σουτ και η μπάλα πηγαίνει στο κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλο και καταλήγει στα δίχτυα.
Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου πάγωσαν και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στο 63' έχασαν μοναδική ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι. Στην αντεπίθεση ο ΠΑΣ, 3 με 2, ο Βίλα την κατάλληλη στιγμή βγάζει τον Σαμπρέλα στα αριστερά του, τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, αλλά το πλασέ του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων μπλόκαρε με ηρεμία ο Γκολκίπερ της Ένωσης.

Ο αγώνας συνεχιζόταν όπως και η... βροχή με τους παίκτες να μην μπορούν να δημιουργήσουν καλές φάσεις καθώς ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο βαρύς. Ο Νίκος Κωστένογλου βλέποντας πως δεν μπορεί να δημιουργήσει οργανωμένη φάση, έκανε τις αλλαγές του και έβαλε μέσα Κάρλος και Γκερέιρο.

Η Ένωση βγήκε μπροστά και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Κανένας όμως παίκτης της δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση. Φτάσαμε λοιπόν στο 81', η ΑΕΚ στην επίθεση, ο Καράμπελας έβγαλε την σέντρα και ο Βάντερσον σαν επιθετικός, πετάχτηκε και κάρφωσε την μπάλα στην εστία του, πετυχαίνοντας αυτογκόλ, 1-1.

Από το πουθενά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά φάνηκε πως δεν ήταν ικανή να αντιδράσει από μόνη της και να επενδύσει στο δώρο του ΠΑΣ. Στο 84' ο Κυριάκος εκμεταλλεύτηκε την τραγική πάσα του Μπουγαΐδη προς το τέρμα, πέρασε με ντρίμπλα τον Γεωργέα και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1 με ατομική ενέργεια, δίνοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα, κλειδώνοντας την παραμονή.
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Τζαμπρέλα (Τζάνης 73'), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κυριάκος, Μπεσέρα (Ντάσιος 88'), Βίλα (Γιάκος 90+)

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές (Κάρλος 67'), Λεονάρντο, Μπέλεκ, Κλωναρίδης, Λαγός (Φούντας 57'), Μπουγαΐδης, Βάργκας, Καράμπελας, Γεωργέας,

Κίτρινες κάρτες: Μπουγαΐδης 31', Μπεσέρα 54', Βάργκας 56', Πάντος 61', Καράμπελας 66', Τζάνης 76', Γεωργέας 93', Κλωναρίδης 94'

Σκόρερ: Μπεσέρα 58' (1-0), 81' Βάντερσον 81' αυτ.(1-1), Κυριάκος 83' (2-1)

 Βαθμολογία (σε 28 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 60, Ατρόμητος 49, ΠΑΟΚ 47, ΑΕΚ 46 | Αστέρας 39*, Άρης 39*, ΟΦΗ 37, Γιάννινα 35, Πανιώνιος 32, Ξάνθη 32*, Λεβαδειακός 30*, Εργοτέλης 29 | Κέρκυρα 28, Παναιτωλικός 25, Δόξα 16.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...