Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

To «American Dream» του Αντετοκούνμπο!

Λίγες μέρες πριν μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλάει στο gazzetta.gr για τις πρώτες εμπειρίες του «αμερικάνικου ονείρου»!

Η επιλογή στο νο15 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς, στις 27 του περασμένου Ιουνίου και η πρόσκληση που έλαβε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το Μέγαρο Μαξίμου, τον έκανε διάσημο μέσα λίγα εικοσιτετράωρα. Μέχρι τότε ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ήξεραν την ύπαρξη ενός 18χρονου σούπερ-ταλαντούχου πιτσιρικά ο οποίος αγωνιζόταν στην Α2 Κατηγορία με τη φανέλα του Φιλαθλητικού, που από τον περασμένο Δεκέμβριο τον είχε πουλήσει στην ισπανική Σαραγόσα. Ο λόγος για τον πασίγνωστο πλέον (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πιστέψτε μας και στην Αμερική!), Γιάννη Αντετοκούνμπο, του οποίου η ιστορία μοιάζει με παραμύθι! Ο 18χρονος διεθνής μπασκετμπολίστας που στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ Νέων χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από την Εσθονία, ταξίδεψε στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν και στις 30 Ιουλίου, υπέγραψε το νέο του τετραετές (για 2+2 χρόνια) συμβόλαιο (συνολικής αξίας 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων) με τα "ελάφια".

Ακολούθησαν δέκα μέρες σκληρών προπονήσεων και εξωαγωνιστικών υποχρεώσεων στο Μιλγουόκι, η συμμετοχή του στο ετήσιο σεμινάριο για τους "rookies", που γίνεται κάθε χρόνο στο Νιου Τζέρσεϊ και το πρόσφατο ταξίδι του στο Λας Βέγκας, όπου αυτές τις μέρες ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και παίρνει μέρος σε προπονητικά διπλά με εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ. Η επιστροφή του στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για τις 16 Αυγούστου, οπότε και θα βρει λίγο χρόνο για ολιγοήμερες διακοπές, πριν αναχωρήσει και πάλι, αυτή τη φορά οικογενειακώς, για μόνιμη εγκατάσταση στο Μιλγουόκι. Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο αεροδρόμιο "JFK" της Νέας Υόρκης, λίγο πριν "πετάξει"για την "πρωτεύουσα του τζόγου" και ο ίδιος μοιράστηκε μαζί σας τις πρώτες του εμπειρίες σαν παίκτης του ΝΒΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...