Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αλαφούζος: Γήπεδο 22.000 θέσεων και αδειοδότηση

Αρκετά ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν στην ΓΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για το γηπεδικό, την αδειοδότηση και την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ, ενώ αποκάλυψε πως όταν έφυγε ο Νίκος Πατέρας υπήρχαν 18 εκ. συν στο ταμείο. 


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:


Για τα χρέη:

"Από την εμφάνιση της Συμμαχίας μέχρι σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Συμμαχία έχει εισφέρει 10.203.000, αυτό το λέω γιατί οι Παναθηναϊκοί δεν θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση για τα ποσά που δίνουμε".

"Τα χρέη της ΠΑΕ είναι δημοσιευμένα. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι κοντά στα 45 εκ. ευρώ. Δεν είναι κάτι το κρυφό.

Όταν έφυγε ο κ. Πατέρας από ότι ξέρω το ταμείο του Παναθηναϊκού ήταν θετικό και είχε μέσα 18 εκ. ευρώ. Τα χρέη δημιουργήθηκαν διότι από εκεί και πέρα οι επόμενες διοικήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο κόστος σε ρόστερ και οι μέτοχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν τα χρήματα που ήθελε η ομάδα. Φέτος ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε να πληρώνει αποζημιώσεις σε παλιούς παίκτες όπως Μπουμσόνγκ θα έβγαινε μια η άλλη.

Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού είναι 45 εκατ. ευρώ. Εκεί συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια και όλες οι υποχρεώσεις παικτών που έχουν φύγει. Περίπου τα 30 είναι από το παρελθόν. Οι μελλοντικές μας δεσμεύσεις είναι 15».

Για το γήπεδο στην Λεωφόρο και τη πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ: 

"Όσον αφορά το γήπεδο είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο μελέτες και προετοιμασίες για να ανασκευαστεί το γήπεδο της Λεωφόρου. Έχουμε αποφύγει να κάνουμε μεγάλες δηλώσεις, η ελπίδα μας όμως είναι μόλις τελειώσει η φετινή σεζόν να αρχίσουν τα έργα.

Η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο όνειρο που όλοι οι Παναθηναϊκοί θα ελπίζαμε να γίνει. Δεν ταιριάζει ίσως στις σημερινές συνθήκες γιατί χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να γίνει και πολλές αλλαγές χρήσεως.

Εμείς ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα το γήπεδο να είναι 22.000 και πλέον, να έχει σουίτες και να φέρει παραπάνω έσοδα στον Παναθηναϊκό. Εμείς προσπαθούμε σιγά-σιγά. Νομίζω ότι αν το γήπεδο γίνει όμορφο και χτιστεί ξανά και επειδή η ομάδα μας πάει καλά ότι θα έρθει ο κόσμος και πάλι δίπλα μας.

Για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΝ.ΚΙ θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα αρνητικό στοιχείο να υπάρχει ένα όνειρο και να προσπαθήσουμε να το φέρουμε σε υλοποίηση. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι οι επισκευές που κάνουμε στο γήπεδο, εσωτερικά θα ανασκευαστεί, θα έχει ένα δεύτερο όροφο κερκίδων εκτός από την 13 που θα μείνει ως έχει και το σύνολο των θέσεων θα είναι 21.000 έως 22.000. Τα έργα θα ξεκινήσουν τον Μάη και ελπίζουμε να μην έχουμε προσφυγές.

Πάντως δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει το παραμικρό θέμα με την Λεωφόρο είτε σήμερα, είτε σε πολλά χρόνια. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις εξασφαλίζει μόνιμα την παρουσία του Παναθηναϊκού όχι μόνο για πέντε χρόνια αλλά για πάντα. Είναι μόνιμο σπίτι μας η Λεωφόρος».

Για το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

"Υποθέτω ότι όταν ο κ. Γιαννακόπουλος αποφασίσει να προχωρήσει η απόκτηση του πακέτου θα γίνει από αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και πριν προχωρήσουμε σε αυτό σίγουρα θα φέρουμε την πρόταση στην Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει τι μέλει γενέσθαι.

Τι θα κάνει ο κ. Γιαννακόπουλος μπορεί να σας το απαντήσει εκείνος. Εγώ θα έμενα στη Λεωφόρο".

Για την αδειοδότηση:

"Για την αδειοδότηση είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι πέρυσι. Έχουμε καθαρό πιστοποιητικό χωρίς καμία παρατήρηση και δεν βλέπω λόγο να μην πάρουμε την άδεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...