Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Νικήτρια η Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με Λίβερπουλ

Ένα δεκαπεντάλεπτο ήταν αρκετό για τη Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να πετύχει την ανατροπή, να αναδειχθεί νικήτρια του ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής και να «εκθρονίσει» τη Λίβερπουλ από την κορυφή.


Οι «σίτιζενς» υπερασπίστηκαν με 2-1 την έδρα τους από τους «κόκκινους», οι οποίοι πλέον «έπεσαν» στην τέταρτη θέση. Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Σίτι, που είδε τους Κομπανί στο 31΄ και Νεγρέδο στο 45΄ να «γυρίζουν» το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, παραμένει σε τροχιά... κορυφής και συγκεκριμένα ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Νωρίτερα, με «ήρωα» της αναμέτρησης τον Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος βρήκε δύο φορές δίχτυα (68΄, 71΄) η Άρσεναλ πέτυχε την ανατροπή στην έδρα της Γουέστ Χαμ και από το εις βάρος της 1-0 (47΄ Κόουλ) πήρε τελικά το «διπλό» με 3-1 (το τρίτο γκολ ο Ποντόλσκι στο 78΄) σκοράροντας τρία τέρματα σε 10 λεπτά και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισε η απρόσμενη εντός έδρας ήττα της Έβερτον με 1-0 από την ουραγό Σάντερλαντ. Οι γηπεδούχοι, που παρέμειναν στην 5η θέση, αγωνίζονταν από το 23΄ με 10 παίκτες, λόγω κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Τιμ Χάουαρντ, ενώ ο Σουνγκ Γουένγκ Κι, που κέρδισε το πέναλτι, χρίστηκε μοναδικός σκόρερ του αγώνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμεινε η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της Boxing Day. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, τελικά πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Χαλ με 3-2 και ουσιαστικά ξεκίνησε την αντεπίθεσή προκειμένου να προλάβει το «τρένο» της Ευρώπης.

Πρωταγωνιστής της επεισοδιακής νίκης ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος -μετά τον Τιερί Ανρί- ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που σημειώνει 150 γκολ για έναν σύλλογο της πρέμιερ λιγκ.

Ο Ρούνεϊ βρήκε δίχτυα στο 26ο λεπτό και ενώ νωρίτερα η Χαλ είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με τους Τσέστερ (4`) και Μέιλερ (13`). Στο 19ο λεπτό ο Σμόλινγκ είχε μειώσει για τους «κόκκινους διάβολους», ενώ το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Τσέστερ με αυτογκόλ στο 66`. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Βαλένσια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας 0-1 (90΄ Γκέιλ), Κάρντιφ-Σαουθάμπτον 0-3 (14΄, 20΄ Ροντρίγκες, 27΄ Λάμπερτ), Τσέλσι-Σουόνσι 1-0 (29΄ Αζάρ), Εβερτον-Σάντερλαντ 0-1 (25΄ πεν. Σουνγκ Γουένγκ Κι), Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι 5-1 (44΄, 56΄ Ρεμί, 48΄ Γκουφράν, 66΄ Καμπάιγ, 80΄ πεν. Σισέ - 29΄ Ασαϊντί), Νόριτς-Φούλαμ 1-2 (13΄ Χούπερ - 33΄ Κάσαμι, 87΄ Πάρκερ), Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 1-1 (36΄ Έρικσεν - 38΄ Όλσον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...